Βασίλισσα Ελισάβετ: Όλα τα παράξενα και η αράχνη στην κηδεία. Τα αστρονομικά μεγέθη και το συνοπτικό video των 2 λεπτών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Βασίλισσα Ελισάβετ: Όλα τα παράξενα και η αράχνη στην κηδεία. Τα αστρονομικά μεγέθη και το συνοπτικό video των 2 λεπτών

Το τελευταίο «αντίο» στην Ελισάβετ αποτέλεσε τη μεγαλύτερη σύναξη ηγετών των τελευταίων δεκαετιών

 medlabnews.gr 

Το τελευταίο «αντίο» στην Ελισάβετ αποτέλεσε τη μεγαλύτερη σύναξη ηγετών των τελευταίων δεκαετιών, αλλά και των απανταχού γαλαζοαίματων, ενώ πλέον τα φώτα στρέφονται στον βασιλιά Κάρολο.

Μετά από μία συγκινητική τελετή που διήρκησε περισσότερες από 10 ώρες, η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκεται πλέον στη βασιλική Κρύπτη.

Πολλές ήταν οι στιγμές που ξεχώρισαν στην τελετή για τον αποχαιρετισμό στην Ελισάβετ. Τα δάκρυα του νέου βασιλιά Καρόλου μέσα στο Αββαείο του Ουέστμινστερ σίγουρα ήταν μία από αυτές.

Ο βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έφτασαν με το ίδιο αυτοκίνητο στο Ουέστμινστερ, όπου έγιναν δεκτοί με επευφημίες και χειροκροτήματα από το συγκεντρωμένο πλήθος που είχε σπεύσει για να παρακολουθήσει την τελετή.

Ο φωτογραφικό φακός απαθανάτισε τον γιο της βασίλισσας Ελισάβετ και νέο βασιλιά να δακρύζει μπροστά από το φέρετρο της μητέρας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βασιλιάς Κάρολος έγραψε ένα σημείωμα και το άφησε πάνω στο φέρετρο της μητέρας του, θέλοντας έτσι να την αποχαιρετήσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Το σημείωμα αυτό έγραφε: «Εις μνήμην, με αγάπη και αφοσίωση, Κάρολος».

Το στεφάνι και ο… απρόσκλητος επισκέπτης

Το στεφάνι για την βασίλιασσα Ελισάβετ είχε λουλούδια που είχαν κοπεί από τους κήπους των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ του Clarence House και του Highgrove House – όλες τις κατοικίες που αγαπούσε η βασίλισσα – και κάθε ένα από αυτά συμβολίζει κάτι διαφορετικό.

Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα του βασιλιά, το στεφάνι της βασίλισσας είναι φτιαγμένο από δεντρολίβανο, αγγλική βελανιδιά και μυρτιά, κομμένη από φυτά που καλλιεργήθηκαν από μύρτο που υπήρχε στη γαμήλια ανθοδέσμη της βασίλισσας και λουλούδια σε αποχρώσεις του χρυσού, του ροζ και του βαθύ μπορντό, με πινελιές λευκού.

Σε ένα από τα πιο, ομολογουμένως, περίεργα στιγμιότυπα, ήταν όταν οι κάμερες των βρετανικών μέσων που κάλυπταν την τελετή, εστίασαν πάνω στο στεφάνι και το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε ο βασιλιάς Κάρολος.

Μια αράχνη που έκανε την εμφάνισή της, «έκλεψε τις εντυπώσεις» και κέρδισε τη δημοσιότητα που της άξιζε, με τους χρήστες του Twitter να σχολιάζουν την παρουσία ενός… ακάλεστου επισκέπτη στην τελετή που παρακολουθούσαν σε ζωντανή μετάδοση εκατομμύρια κόσμου.

Τα αγαπημένα σκυλάκια και το άλογο της βασίλισσας Ελισάβετ παρακολούθησαν τη νεκρική πομπή

Τα δύο κόργκι της βασίλισσας, Σάντι και Μίουικ, μεταφέρθηκαν επίσης από το προσωπικό στους κήπους της βασιλικής κατοικίας για να περιμένουν την άφιξη της σορού της βασίλισσας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ αγαπούσε πολύ τα κόργκι και τα άλογα και απολάμβανε την ιππασία. Ο πρίγκιπας Άντριου, ο δευτερότοκος γιος της, θα αναλάβει τώρα τη φροντίδα των δύο σκυλιών.

Η βασιλική οικογένεια αποχαιρετά τη βασίλισσα Ελισάβετ με σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία

Εν τω μεταξύ η βασιλική οικογένεια ανήρτησε στα social media μια άγνωστη μέχρι σήμερα φωτογραφία της Ελισάβετ, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να πει το τελευταίο αντίο στη βασίλισσα που παρέμεινε στον βρετανικό θρόνο τα τελευταία 70 χρόνια.

Σε αυτήν τη φωτογραφία η βασίλισσα Ελισάβετ, ντυμένη απλά, φαίνεται να περπατά σε πλαγιά βουνού στη Βρετανία. Φορά γυαλιά ηλίου και καλύπτει τα μαλλιά της με ένα μαντήλι.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας η βασιλική οικογένεια επέλεξε φράση από έργο του Σαίξπηρ. Συγκεκριμένα, τα λόγια είναι από τον Άμλετ και χρησιμοποιήθηκαν από τον βασιλιά Κάρολο Γ’ στο πρώτο του διάγγελμα μετά την ανάληψη της βασιλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο: «Μακάρι οι Άγγελοι να σε συνοδεύουν στην τελευταία σου κατοικία».

Εκτός από τον Guardian, βίντεο με τις κυριότερες στιγμές από τη χθεσινή κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ δημοσίευσε στα social media και η Telegraph:

Τα αστρονομικά μεγέθη της κηδείας της που έγραψαν ιστορία

Άνευ οποιουδήποτε ιστορικού προηγουμένου είναι το ενδιαφέρον το οποίο προσέλκυσε, σε κυριολεκτικά οικουμενική κλίμακα, η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β'. Οι τηλεθεατές της μεγαλοπρεπούς και πολύωρης τελετής υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 4,1 δισ. άτομα σε όλο τον κόσμο. Το στοιχείο αυτό και μόνο αρκεί για να πιστοποιήσει ότι, ενώ η Ελισάβετ πέρασε στην ιστορία σαν η πλέον εμβληματική προσωπικότητα για τη σύγχρονη εκδοχή της μοναρχίας ύστερα από 96 χρόνια ζωής και 70 στο θρόνο, το ίδιο έχει ήδη συμβεί με τα μεγέθη που αφορούν στον τελευταίο αποχαιρετισμό της.

Σε 7,5 εκατ. δολ. κατ' ελάχιστον εκτιμάται το κόστος της τελετής, με 2.000 επίσημους προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων δεκάδες ηγέτες κρατών από ολόκληρη την οικουμένη, καθώς και μέλη της παραδοσιακής αριστοκρατίας, βασιλείς, ευγενείς κ.λπ, με 10.000 αστυνομικούς στους δρόμους του Λονδίνου και των περιχώρων και εκατοντάδες χιλιάδες απλούς ανθρώπους να διανυκτερεύουν σε ουρές χιλιομέτρων προκειμένου να αποτίνουν, έστω και εκ αποστάσεως, ένα «ύστατο χαίρε» στη νεκρή εστεμμένη.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων