Φωτίστηκε για 1η φορά ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν για να αποτίσει φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Φωτίστηκε για 1η φορά ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν για να αποτίσει φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα

Ανήμερα της 21ης επετείου από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους, ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου φωτίστηκε για πρώτη φορά κατά τρόπο

medlabnews.gr

Ανήμερα της 21ης επετείου από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους, ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου φωτίστηκε για πρώτη φορά κατά τρόπο εντυπωσιακό, για να αποτίσει φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα.

Άκρως εντυπωσιακές είναι οι φωτογραφίες με τον φωτισμένο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου 21 ολόκληρα χρόνια από την 11ή Σεπτεμβρίου που έμελε να γραφτεί μια από τις μελανότερες σελίδες στην παγκόσμια ιστορία.

Ο Μιχάλης Ψαρός, πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου έδωσε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο «Fox News» σε παναμερικανική εμβέλεια, στο οποίο παρουσιάζει την πρόοδο στην ολοκλήρωση του έργου.

Με μια φωτογραφία του αείμνηστου πατέρα Ιωάννη Ρώμα, του ιερέα του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, που κρατούσε στα χέρια του έναν σταυρό που κατάφερε να μείνει άθικτος κάτω από ερείπια, η Ρέιτσελ Κάμπος-Ντάφι (Rachel Campos-Duffy) ξεκίνησε τη συνέντευξή της με τον κ. Μιχάλη Ψαρό (Michael Psaros) που μεταδόθηκε από το «Fox News» το πρωί της Κυριακής, στο πλαίσιο των επετειακών εκπομπών του σταθμού για τη συμπλήρωση 21 χρόνων από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Η Ρέιτσελ Ντάφι ξεκίνησε λέγοντας ότι «αυτός ο σταυρός ήταν ένα από τα λίγα πράγματα που έμειναν πίσω όταν η εκκλησία του Αγίου Νικολάου καταστράφηκε στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Η εκκλησία ορκίστηκε να ανοικοδομηθεί και σήμερα σηματοδότησε την πρώτη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου από την ημέρα που άνοιξε ξανά τις πόρτες της».

Αμέσως μετά απευθύνθηκε στον κ. Μιχάλη Ψαρό, τον πρόεδρο της οργάνωσης Φίλοι του Αγίου Νικολάου.

«Μάικλ, είναι τόσο υπέροχο που σε έχω εδώ», είπε. «Πες μου – προφανώς η πίστη ήταν τόσο σημαντική τις επόμενες μέρες. Το να μην υπάρχει η εκκλησία εκεί ήταν πιθανώς τραυματικό για πολλούς ανθρώπους. Πόσο σημαντικό ήταν για εσάς να το χτίσετε και να το αφιερώσετε – όπως ακριβώς ήθελε η Αμερική να ξαναχτίσει τους Πύργους;».

Από την πλευρά του, ο κ. Ψαρός είπε: «Ρέιτσελ, σας ευχαριστώ εκ μέρους του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και της εθνικής εκκλησίας που μας έχετε στην τηλεόραση του ‘Fox’. Εγκαινιάσαμε την εκκλησία στις 4 Ιουλίου για έναν πολύ σημαντικό λόγο. Ο Εθνικός Ναός του Αγίου Νικολάου γιορτάζει τις αμερικανικές αξίες της θρησκευτικής ελευθερίας και στέκεται ως σύμβολο ενάντια στις δυνάμεις της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας σε όλο τον κόσμο. Εκείνη τη φρικτή μέρα, πριν από 21 χρόνια, όταν καταστράφηκε όλο το Ground Zero, μαζί του καταστράφηκε και μια μικρή ελληνορθόδοξη εκκλησία. Αυτή η καταστροφή προκλήθηκε από μια πράξη θρησκευτικού φανατισμού και μίσους. Ως απάντηση, χτίσαμε όχι απλώς μια εκκλησία, αλλά το μοναδικό εθνικό ιερό της Νέας Υόρκης. Και χτίστηκε ως σύμβολο ειρήνης και αγάπης ως απάντηση στην πράξη βίας και μίσους».

Και ο κ. Ψαρός συνέχισε: «Είμαστε τόσο περήφανοι! Θα ανοίξουμε την 1η Νοεμβρίου και το εθνικό Ιερό θα είναι ανοιχτό σε ανθρώπους κάθε πίστης, κάθε εθνικότητας, και καλώ την Αμερική και τον κόσμο εκ μέρους μας να το επισκεφθούν παρακαλώ μετά την 1η Νοεμβρίου».

«Είναι όμορφο. Μπορούμε να το δούμε εδώ», είπε η Κάμπος-Ντάφι και κοίταξε έξω από το παράθυρο προς τον Αγιο Νικόλαο. «Και θα σας πω ότι δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο σύμβολο, καλύτερη εκκλησία για να είμαι ακριβώς εκεί, δίπλα στον Πύργο της Ελευθερίας, που γιορτάζει και υπερασπίζεται τη θρησκευτική ελευθερία… Θα είμαι εκεί».

Ο κ. Ψαρός ολοκλήρωσε τη συνέντευξη σημειώνοντας ότι «το Εθνικό Προσκύνημα είναι επίσης σύμβολο της Ανάστασης πάνω στο θάνατο, του καλού πάνω στο κακό ή του φωτός πάνω στο σκοτάδι, της ειρήνης και της αγάπης πάνω στο μίσος».

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων