Η «καρδιά» της Εφηβικής Υγείας χτυπάει στην Αθήνα, στο συνέδριο με θέμα “Οι αναπτυξιακές προκλήσεις για τους νέους στην μετά Covid-19 εποχή” | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η «καρδιά» της Εφηβικής Υγείας χτυπάει στην Αθήνα, στο συνέδριο με θέμα “Οι αναπτυξιακές προκλήσεις για τους νέους στην μετά Covid-19 εποχή”

22ο Περιφερειακό Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για την Υγεία των Εφήβων και στο STATE OF THE ART Πανελλήνιο Συνέδριο Εφηβικής Ιατρικής
Η «καρδιά» της Εφηβικής Υγείας χτυπάει στην Αθήνα, στο συνέδριο με θέμα “Οι αναπτυξιακές προκλήσεις για τους νέους στην μετά Covid-19 εποχή”

medlabnews.gr iatrikanea

Πάνω από 130 επιστήμονες από 22 χώρες του κόσμου, από τον χώρο της υγείας, της εκπαίδευσης και της πολιτικής θα συναντηθούν στο 22ο Περιφερειακό Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για την Υγεία των Εφήβων  (I.A.A.H.) και στο 15ο  STATE OF THE ART Πανελλήνιο Συνέδριο Εφηβικής Ιατρικής και Υγείας στις 5-7 Οκτωβρίου, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής, με τίτλο “Οι αναπτυξιακές προκλήσεις για τους νέους στην μετά Covid-19 εποχή”.

Θα συζητήσουν με τη δυναμική συμμετοχή νέων ανθρώπων, τον  αντίκτυπο της πανδημίας covid-19 στην ανάπτυξη των νέων και τα διλήμματα που έχουν δημιουργηθεί, στη διαχείριση και τον έλεγχο των άμεσων ή μακροπρόθεσμων συνεπειών. Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου θα είναι η αγγλική.

Παρουσίες όπως αυτή του Professor Sir Michael Marmot, του Jonathan Klein , του Russell Viner,της Valentina Baltag  και της Helena Fonseca ανάμεσα σε πολλές άλλες αποτελούν, εγγύηση για το κύρος και την επιτυχία του συνεδρίου. Παράλληλα 100 επιστημονικές εργασίες θα παρουσιαστούν από νέους αλλά και καταξιωμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και 20 χώρες του εξωτερικού πάνω στα θέματα των χρονίων ασθενειών, της αναπτυξιακής υγείας, της ψηφιακής εγγραμματοσύνης, της ψυχικής υγείας, της μετανάστευσης, της δημόσιας και της σχολικής υγείας.

(Δείτε το προκαταρτικό πρόγραμμα εδώ)

Εργαστήρια από την EuTEACH  και την UnescoIITE, στρογγυλά τραπέζια από την EUPHA, που δημιουργήθηκαν από τον Pierre-André Michaud και τον  Tigran Yepoyan,  περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του συνεδρίου, ενώ η διοργάνωση έχει την επιστημονική υποστήριξη και την συνεργασία σημαντικών διεθνών και ελληνικών φορέων.

Η εφηβική υγεία προσεγγίζεται πολυεπιστημονικά, μέσα από τις σωματικές και τις ψυχοκοινωνικές της πτυχές και εξετάζονται  οι επιλογές πρόληψης και θεραπείας. Ο τρόπος ζωής που οδηγεί τους νέους στην ευεξία και σε μια πιο υγιή βάση, η προσέγγιση  αλλά και η αντιμετώπισης της διεμφυλικής βίας, του εκφοβισμού και της παρενόχλησης και η διαχείριση του νέου ψηφιακού περιβάλλοντος  αποτελούν επίσης θέματα μεγάλου ενδιαφέροντος σε αυτό το συνέδριο. Σημαντικά θέματα της Εφηβικής Ιατρικής, όπως η διατροφή, ο εμβολιασμός, οι δερματικές παθήσεις, η αντισύλληψη και  η αθλητική Ιατρική συμπεριλαμβάνονται στο επιστημονικό πρόγραμμα. 

Η συμμετοχή επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων, η ευρύτητα της θεματολογίας, η πολυεπιστημονική προσέγγιση της εφηβικής υγείας, η ανταλλαγή εμπειριών από διαφορετικές χώρες, κυρίως όμως η συμμετοχή των νέων, διασφαλίζει την ποιότητα αλλά και την επιτυχία του συνεδρίου.

Η αντιπρόεδρος της ΙΑΑΗ για την Ευρώπη Nicola Gray δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη για την διενέργεια του συνεδρίου στην Ελλάδα που πρωτοπορεί στα θέματα Εφηβικής Ιατρικής και Υγείας, ενώ η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής Άρτεμις Τσίτσικα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ιδιαίτερη τιμή  της συνδιοργάνωσης με την ΙΑΑΗ ενός τόσο σημαντικού συνεδρίου και υπογράμμισε «Οι έφηβοι απέκτησαν τον δικό τους τομέα στον χώρο της Ιατρικής και της επιστήμης, που τον υπηρετούμε όλοι με πάθος και συνέπεια με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους της Ελλάδας και του κόσμου»

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων