Πώς η αστυνομία μετά από 40 χρόνια βρήκε ότι σκότωσε τη σύζυγο του | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πώς η αστυνομία μετά από 40 χρόνια βρήκε ότι σκότωσε τη σύζυγο του

Ο 74χρονος Chris Dawson, πρώην δάσκαλος, κρίθηκε ένοχος για το θάνατο της συζύγου του

medlabnews.gr 

Ο 74χρονος Chris Dawson, πρώην δάσκαλος, κρίθηκε ένοχος για το θάνατο της συζύγου του, Lynette Dawson, 40 χρόνια πριν.

Ο κ. Dawson επέμεινε πάντως ότι δεν εμπλέκεται στην εξαφάνιση της Lynette από την περιοχή Northern Beaches του Σίδνεϊ, τον Ιανουάριο του 1982.

Η κατηγορούσα Αρχή, υποστήριξε ενώπιον του Δικαστή, στο NSW Supreme Court, ότι ο κ. Dawson, είχε κίνητρο να σκοτώσει τη σύζυγό του, ώστε να έχει μία «σχέση δίχως εμπόδια» με την έφηβη babysitter, JC.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου, αντέτεινε ότι υπάρχει εναλλακτική εξήγηση για την εξαφάνιση της Lynette, ότι μπορεί να εγκατέλειψε την οικογένειά της, αφού κλονίστηκε η εμπιστοσύνη της.

Ο Δικαστής Ian Harrison αποφάνθηκε ότι υπάρχει «ένα πολύ πειστικό» σύνολο στοιχείων που υποστηρίζουν την απόρριψη αυτού του ισχυρισμού.

«Η Lynette Dawson αγαπούσε την οικογένειά της, ειδικά τα παιδιά της» είπε ο Δικαστής.

«Στο βαθμό που μπορεί αυτό μπορεί να εξαχθεί αξιόπιστα από τις παρατηρήσεις άλλων, η Lynette Dawson φαίνεται ξεκάθαρα ότι λάτρευε τον σύζυγό της».

Αυτό υποδηλώνει ότι μια «απροσδόκητη απόφαση να φύγει» ήταν «εξαιρετικά απίθανη».

«Εξαφανίστηκε δίχως να έχει πάρει τίποτε μαζί της, δεν είχε οικονομικούς πόρους να υποστηρίξει τον εαυτό της για καιρό ή να χρηματοδοτήσει την δυνατότητα να διασφαλίσει ότι δε θα βρεθεί ποτέ».

«Δεν επικοινώνησε ποτέ ξανά με συγγενείς της ή φίλους της, έκανε πολλά σχέδια για το μέλλον, τα οποία δε συνάδουν με τη μη ανακοινωθείσα, απροσδόκητη και μη εθελοντική εξαφάνιση».

Ο Δικαστής επεσήμανε ότι η θεωρία πως η Lynette εγκατέλειψε το σπίτι της δεν μπορεί να εκληφθεί ως τίποτε περισσότερο από «εικασία, υπόθεση».

Έξω από το δικαστήριο, ο αδερφός της, Greg Simms, απεύθυνε έκκληση προς τον κ. Dawson να βρει τη δύναμη και να τους πει που βρίσκεται η σορός της.

Η περιπέτεια δεν έχει ολοκληρωθεί», σχολίασε. «Ακόμη αγνοείται. Ακόμη έχουμε την ανάγκη για ‘γυρίσει’ σπίτι. Πρέπει να ζητήσουμε από τον Chris … να μας επιτρέψει να την φέρουμε σπίτι να αναπαυτεί ειρηνικά».

«Εντέλει να δείξει κάποια αξιοπρέπεια…».

Ο Δικαστής, ανέφερε ότι αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία, διαπίστωσε ότι η Lynette Dawson πέθανε ή ήταν νεκρή στις ή περί τις 8 Ιανουαρίου του 1982.

Έκρινε, πέρα από κάθε εύλογη αμφιβολία, ότι η Lynette Dawson, απεβίωσε ως συνέπεια συνειδητής και εκούσιας ενέργειας του Chris Dawson, με πρόθεση να προκαλέσει το θάνατό της.

Ο κ. Dawson επέλεξε να μη δώσει στοιχεία, αλλά είχε πει στην Αστυνομία ότι η σύζυγός του, τον είχε καλέσει στις 9 Ιανουαρίου 1982, για να του πει ότι χρειαζόταν χρόνο μακριά.

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι του είχε τηλεφωνήσει ξανά τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Δικαστής έκρινε ότι αυτά τα φερόμενα τηλεφωνήματα ήταν «ψευδή», σημειώνοντας ότι οι περιγραφές που έκανε ο κ. Dawson «είχαν διαφορές ανά τα χρόνια».

«Ο ισχυρισμός ότι η Lynette Dawson, μια γυναίκα που υποτίθεται ότι ήθελε απεγνωσμένα να εγκαταλείψει μια σχέση, θα ήταν διατεθειμένη να παρέχει τηλεφωνικές ενημερώσεις σχετικά με την κατάσταση της απόφασής της να φύγει, είναι απλώς παράλογος».

«Αψηφά την κοινή λογική».

Η JC, η οποία μετακόμισε στο σπίτι του Chris Dawson και τον παντρεύτηκε κατέθεσε στο Δικαστήριο «παρασύρθηκε» (groomed) από τον πρώην δάσκαλό της και ότι της συμπεριφέρθηκε σαν «σκλάβα» αφού εξαφανίστηκε η Lynette Dawson.

Ισχυρίστηκε ότι ο κ. Dawson κάποτε της είπε ότι σκεφτεί να προσλάβει έναν εκτελεστή να σκοτώσει τη σύζυγό του, αλλά αναθεώρησε επειδή μπορεί να πληρώνονταν αθώοι άνθρωποι.

Ο Δικαστής Harrison σχολίασε ότι δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι μία τέτοια συζήτηση έλαβε χώρα, ωστόσο, κατά τα άλλα, βρήκε τα στοιχεία της JC «ειλικρινή και αξιόπιστα».

Μιλώντας στην Αστυνομία, ο κ. Dawson είχε απορρίψει τον ισχυρισμό της JC περί εκτελεστή ως προϊόν μίας πικρής διαμάχης για κηδεμονία.

Πηγή neoskosmos.com

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων