Το 1ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο στη Λάρισα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Το 1ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο στη Λάρισα

Ως Ιπποκρατική πόλη προβάλει πλέον η Λάρισα, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην κατεύθυνσης της εξωστρέφειας.

medlabnews.gr iatrikanea

Ως Ιπποκρατική πόλη προβάλει πλέον η Λάρισα, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην κατεύθυνσης της εξωστρέφειας. Η πόλη της Λάρισας, αρχές, φορείς και σύλλογοι, τα τελευταία επτά χρόνια έχουν ξεκινήσει μια σημαντική και συστηματική προσπάθεια γύρω από την ιστορική σχέση της με τον θεμελιωτή της ιατρικής Ιπποκράτη.

Οι καρποί αυτής της προσπάθειας είναι πλέον ορατοί και μετρήσιμοι. Στην Λάρισα, αυτά τα τελευταία χρόνια στις αρχές του Σεπτεμβρίου, διοργανώνονται και πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και δράσεις που αναδεικνύουν τόσο το έργο του Ιπποκράτη, αλλά και το έργο του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο συμπληρώνει τριάντα χρόνια λειτουργίας.

Οι φετινές εκδηλώσεις, υπό τον τίτλο «Ιπποκράτης – η Αέναη Επιστροφή» είναι αναβαθμισμένες, ενώ το πρόγραμμα πιστοποιεί πλέον την Λάρισα ως Ιπποκρατική πόλη. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη και τη συνεργασία Δήμου Λαρισαίων, Περιφέρειας Θεσσαλίας, Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Συλλόγου “Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα”, Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω.

Από τις 2 εως τις 4 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα και οι εργασίες του 1ου Ιπποκράτειου Συνεδρίου που διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Τμήμα Ιατρικής του ΠΘ, στη Βιόπολη.

Το Συνέδριο, πέραν του επιστημονικού προγράμματος, στο οποίο θα μετάσχουν φοιτητές και απόφοιτοι το τμήματος με σπουδαία σταδιοδρομία σε Ελλάδα και εξωτερικό, στοχεύει και στην περεταίρω ανάδειξη της Ιπποκρατικής παράδοσης της Λάρισας μέσα από την διαρκή συνεργασία του τμήματος Ιατρικής με το Διεθνές Ιπποκράτειο ίδρυμα της Κω και το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών με σκοπό τη διεθνοποίηση των Ιπποκρατικών ιδεών στον χώρο της Ιατρικής και ευρύτερα.

Ο Γιάννης Χρυσουλάκης στο συνέδριο για τον Ιπποκράτη


Ο Στέφανος Γερουλάνος στο συνέδριο του Ιπποκράτη 



Πηγή larissanet.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων