Επιδείνωση του καιρού με έντονα καιρικά φαινόμενα σήμερα Παρασκευή. Τι περιμένουμε στην Αττική; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Επιδείνωση του καιρού με έντονα καιρικά φαινόμενα σήμερα Παρασκευή. Τι περιμένουμε στην Αττική;

Μπόρες και καταιγίδες «χτυπούν» τη Δυτική και ΒΔ Ελλάδα από τα ξημερώματα της Παρασκευής.

medlabnews.gr  

Μπόρες και καταιγίδες «χτυπούν» τη Δυτική και ΒΔ Ελλάδα από τα ξημερώματα της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου το χαμηλό βαρομετρικό θα κινηθεί προς τα ΝΑ δηλαδή προς την Πελοπόννησο και τα νησιά του νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, από το πρωί της Παρασκευής δεν θα έχουμε φαινόμενα σε Δράμα, Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στο υπόλοιπο Αιγαίο όπως στα Δωδεκάνησα θα έχουμε και ηλιοφάνεια ενώ ίσως έχουμε κάποιες βροχές στα νησιά του Αιγαίου.

Στην υπόλοιπη Δυτική χώρα θα έχουμε αρκετές βροχές και έντονα φαινόμενα σε Ιόνιο και από την Ήπειρο έως την Καλαμάτα.

Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα παραμείνουν σε Πελοπόννησο και Ιόνιο, ενώ στην Ήπειρο θα έχουμε ένα «διάλειμμα» βροχοπτώσεων. Το βράδυ η αστάθεια θα επιμείνει στο νότιο κομμάτι της χώρας και θα φτάσει έως και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ στα 6-7 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο, ενώ στο κεντρικό θα είναι βόρειοι εντάσεως 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέει νοτιάς στα 5-6 μποφόρ και τοπικά στα 7. Η θερμοκρασία στους 20 βαθμούς στα ηπειρωτικά, στους 22 στο Ιόνιο και στο Αιγαίο στους 20-21.

Για την Αττική υπάρχουν σενάρια για λίγα και τοπικά φαινόμενα, όμως άλλα σενάρια δίνουν μια εικόνα για περισσότερα φαινόμενα. Η θερμοκρασία στους 20 βαθμούς.

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με τον Σάκη Αρναούτογλου να κάνει λόγο για μεγάλη διχογνωμία σχετικά με το αν η κακοκαιρία θα επηρεάσει την περιοχή της Αττικής. Ο παρουσιαστής του καιρού στην ΕΡΤ ανέφερε πως το ένα σενάριο αναφέρει ότι ίσως υπάρξουν λίγα και τοπικά φαινόμενα, ενώ το δεύτερο «μιλάει» για αρκετά άστατο καιρό. Το δεύτερο σενάρια θέλει διάσπαρτες μπόρες από το πρωί στην Αττική, οι οποίες θα εξασθενήσουν από το βράδυ στα δυτικά και νότια του νομού. Ωστόσο, τα φαινόμενα ενδέχεται να ενταθούν στις βορειοανατολικές περιοχές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων