Τεράστια ουρά στον Πειραιά για την Αγία Ζώνη. Mέχρι πότε θα μείνει και ώρες λειτουργίας του Ναού | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τεράστια ουρά στον Πειραιά για την Αγία Ζώνη. Mέχρι πότε θα μείνει και ώρες λειτουργίας του Ναού

Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει στο ναό έως και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

medlabnews.gr 

Αγνοώντας την κακοκαιρία οι πιστοί σπεύδουν από κάθε γωνιά της χώρας προκειμένου να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Παναγίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά.

Χρειάζεται υπομονή προκειμένου κάποιος να ασπαστεί το ιστορικό κειμήλιο της Μητέρας του Κυρίου, αφού ο κόσμος έχει σχηματίσει μεγάλη ουρά.

Υπολογίζεται ότι καθημερινά προσέρχονται μερικές χιλιάδες πιστών στον Πειραιά, μιας και αυτές οι ουρές διαρκούν από το πρωί έως το βράδυ.

Το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο που σώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας, φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και έχει εξέλθει από το Άγιον Όρος προς ευλογία των πιστών του Πειραιά και όχι μόνο καθώς, σε κάθε έξοδό της, χιλιάδες συρρέουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ακόμη και από το εξωτερικό, για να λάβουν τη χάρη της, να ακουμπήσουν τον πόνο τους αναζητώντας την ελπίδα στις δύσκολες ημέρες που περνά η ανθρωπότητα. Μάλιστα είναι η πρώτη η πρώτη φορά που η Αγία Ζώνη βγαίνει από το Άγιον Όρος μετά την περίοδο της πανδημίας του κοροναϊού. H τελευταία φορά που η Αγία Ζώνη είχε έρθει στο λεκανοπέδιο της Αττικής ήταν πριν πέντε χρόνια, το 2017, στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας με την ανταπόκριση των πιστών να είναι μεγάλη.

Γέροντας Εφραίμ: Το προσκύνημα στην Αγία Ζώνη να αποτελέσει σταθμό στη ζωή μας

Ακολούθως ο Γέροντας Εφραίμ κήρυξε τον θείο λόγο τονίζοντας τις ευεργεσίες της Αγίας Ζώνης της Παναγίας μας προς τον άνθρωπο. “Είναι μεγάλη ευλογία το ότι είμαστε εδώ. Η Αγία Ζώνη έρχεται για πρώτη φορά στον Πειραιά μετά από την επίμονη παράκληση του Ποιμενάρχη σας“, ανέφερε και πρόσθεσε “Η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου σάς έδωσε το μήνυμα ότι όντως οι Βατοπαιδινοί πατέρες είμεθα μάρτυρες πολλών θαυμάτων με το να την αποσπαστούμε και να την βλέπουμε Είναι μεγάλο πράγμα να προσεύχεται και με την πίστη του να την ζητάει από τον Θεό”.

Ο Γέροντας κάλεσε τους πιστούς να παρακαλούν την Παναγία να τους ενισχύει σε μία περίοδο όπου ο δυτικός τρόπος ζωής έχει δοκιμάσει τους ανθρώπους ως προς την πίστη. “Σήμερα λόγω του δυτικού τρόπου ζωής ο διάβολος εξαφάνισε την πίστη των ανθρώπων. Να παρακαλέσουμε την Παναγία να μας δώσει την πίστη προς τον Υιό της. Με την υπακοή στους λόγους του Θεού, ο άνθρωπος δέχεται την Πανάγια Χάρις στην καρδία και τότε ο άνθρωπος ζει αληθινά. Και στα θαύματα θα πρέπει να υπάρχει και να ενεργοποιείται η πίστη”.

Παράλληλα, χαρακτήρισε μεγάλο δώρο την Αγία Ζώνη την οποία έχουμε τη δυνατότητα να προσκυνάμε. “Υπάρχει μυστική δύναμη που εκδηλώνεται με την ευωδία που έχει η Αγία Ζώνη. Μερικοί αισθάνονται έντονα την ευωδία, ακριβώς για να μας πει η Παναγία ότι «ευωδιάζω όποτε το θέλω εγώ». Το προσκύνημα να αποτελέσει σταθμό στη ζωή μας και να κάνουμε υπόσχεση ότι θα προσπαθήσουμε να αγαπούμε τον Υιό της. Ο μακαριστός γέροντας Ιωσήφ μας εξιστόρησε το εξής όταν προσευχόταν: Παναγία μου συγχώρεσέ με αλλά τον Χριστό τον αγαπώ πιο πολύ, και τότε η Παναγία του απάντησε «και εγώ αυτό θέλω»”.

“Η περίοδος που ζούμε είναι πολύ δύσκολη. Ο άνθρωπος της πίστης ούτε φοβάται ούτε ανησυχεί, ζει σε ειρήνη. Αυτήν την ειρήνη θέλω να έχουμε που είναι δωρεά του Αγίου Πνεύματος. Η εκκλησία δεν προσφέρει ηρεμία, που είναι μια ψυχολογική κατάσταση, αλλά ειρήνη”, κατέληξε στον λόγο του.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ δώρισε στον ναό αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Ζώνης, και μια για τον προϊστάμενο του ναού π. Ανδρέα Μαρκόπουλο προσωπικά.

Από την πλευρά του ο π. Ανδρέας ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για την άπειρον καλοσύνη που προσκομίσατε την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

24 ώρες ανοικτός ο ναός του Αγίου Νικολάου Σε πανηγυρικό κλίμα χθες έγινε η υποδοχή στο πρώτο λιμάνι της χώρας με την Τιμία Ζώνη να υποδέχεται με τιμές αρχηγού κράτους ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Η προσέλευση του λαού υπήρξε μεγάλη με εκατοντάδες να συρρέουν στην υποδοχή της Παναγίας στην “καρδιά της ναυτοσύνης”, όπως χαρακτήρισε τον Πειραιά ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου θα παραμένει ανοικτός όλο το 24ωρο για την διευκόλυνση του πιστού λαού.

Καθημερινά θα τελούνται:

Όρθρος – Θεία Λειτουργία 7:30 π.μ. – 9:30 π.μ.

Ιερά Παράκληση 12:00 μ.μ.

Εσπερινός 5:00 μ.μ. – 6:30 μ.μ.

Αγρυπνία 9:00 μ.μ. – 12:30 μ.μ.

Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει στο ναό έως και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων