Πωλ Ευμορφίδης. Ποιος είναι ο φίλος του βασιλιά της Ολλανδίας που ήταν στο Προεδρικό Μέγαρο με τα σανδάλια και το κοντομάνικο; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πωλ Ευμορφίδης. Ποιος είναι ο φίλος του βασιλιά της Ολλανδίας που ήταν στο Προεδρικό Μέγαρο με τα σανδάλια και το κοντομάνικο;

«Έχω μόνο δύο ρούχα τα οποία φοράω ολόκληρο τον χειμώνα»

medlabnews.gr 

Έκλεψε την παράσταση η εμφάνιση του ιδρυτή της Coco-Mat, Πολ Ευμορφίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο. Και ο λόγος δεν ήταν άλλος από τα σανδάλια που επέλεξε να φορέσει ο επιχειρηματίας, ο οποίος βρέθηκε στο δείπνο που παρέθεσε η Ελληνική Προεδρεία προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας, το οποίο βρίσκεται στη χώρα μας. Λίγοι γνωρίζουν ότι τον επιχειρηματία και ιδρυτή της εταιρείας Coco Mat συνδέουν στενοί φιλικοί δεσμοί με το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας.

Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να λείπει από τη δεξίωση που δόθηκε προς τιμήν τους. Η οικειότητα αυτή φάνηκε και από την χειραψία που αντάλλαξε με τον βασιλιά Γουλιέλμο Αλέξανδρο. Κάθε άλλο παρά τυπική ήταν, ενώ πριν χρόνια είχε συμμετάσχει και στην επίσημη ελληνική αποστολή στην Χάγη με τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Πολ Ευμορφίδης επέλεξε για την περίσταση το αντισυμβατικό combo μαύρο παντελόνι – πράσινο πουκάμισο, ωστόσο, αυτό που έκανε τη διαφορά και έκανε τη χαλαρή του εμφάνιση να συζητηθεί δεν ήταν άλλο από τα σανδάλια του.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, αξίζει να αναφερθούμε και στη συμβολή του σ’ ένα από τα δώρα που προσφέρθηκαν στο ζεύγος. Πρόκειται για ένα ποδήλατο Coco Mat φτιαγμένο, μάλιστα, από τα καμμένα δέντρα της Εύβοιας. Χαραγμένα πάνω του ήταν τα ονόματα της βασίλισσας και του βασιλιά και λέγεται ότι τόσο η Μάξιμα, όσο και ο Γουλιέλμος ενθουσιάστηκαν!

Σε ένα τέτοιο ποδήλατο, δύο χρόνια νωρίτερα, ο κ. Ευμορφίδης είχε ξεκινήσει από την Αθήνα προς την υψηλότερη κορυφή του βουνού Έβερεστ. Στόχος του να υποστηρίξει τις αποστολές της WWF. Μετά από σχεδόν δύο συνεχείς μήνες ταξιδιού, βρέθηκε στη Βομβάη της Ινδίας, έχοντας περάσει από 6 χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Γεωργία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Ινδία) κι έχοντας διανύσει συνολικά περίπου 6.000 χιλιόμετρα με το ξύλινο ποδήλατό του.

Όπως και να έχει, η χθεσινή του εμφάνιση δεν παρεκλίνει από την εναλλακτική -θα έλεγε κανείς- προσωπικότητά του και την απόφασή του να παραμείνει πιστός σε αυτήν. Δεν φοράει ποτέ, μα ποτέ κοστούμι. Απόδειξη, μία εμφάνιση του στο συνέδριο στη ΔΕΘ, όπου σε αντίθεση με όλους τους κοστουμαρισμένους άνδρες, εκείνος αρνήθηκε να αποχωριστεί τις σαγιονάρες του. Όταν είχε ερωτηθεί γι' αυτό απάντησε λακωνικά: «Μα έχει ζέστη».

Σε μία άλλη παρόμοια περίσταση σχολίασε ότι δεν έχει ακόμα καταλάβει γιατί σε μία ηλιόλουστη χώρα, όπως η Ελλάδα πρέπει να φοράει κανείς κοστούμι. Δεν οδηγεί ακριβά αυτοκίνητα και μιλάει σε όλους στον ενικό, εδραιώνοντας από τα πρώτα ακόμα λεπτά γνωριμίας μία αίσθηση αμεσότητας.

Παρά το υπέροχο χθεσινό μενού που επιμελήθηκε ο γνωστός σεφ Πέσκιας και τα υπέροχα κρασιά που το συνόδευαν, εκείνος δεν ήπιε γουλιά. Αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι, πίνοντας μονάχα παγωμένο τσάι. Επιπλέον, δεν καπνίζει, δεν τρώει κρέας και δεν έχει κινητό.

Ευαγγελίζεται τις επιλογές του αυτές σε όποιον είναι διατεθειμένος να ακούσει. Θα έλεγε κανείς ότι είναι πιο περήφανος για το ότι έχει πείσει δεκάδες άτομα να κόψουν βλαβερές συνήθειες όπως το κάπνισμα, παρά για την τεράστια επιχειρηματική επιτυχία του. Α! υπάρχει και κάτι άλλο για το οποίο δεν διστάζει να υπερηφανευθεί. Αυτό είναι οι χορευτικές του ικανότητες!

Είναι γνωστός, όμως, για το πείσμα και την υπομονή του στο στόχο που κάθε φορά θέτει. Αυτά τα χαρακτηριστικά ήταν, άλλωστε, που τον οδήγησαν στο να δημιουργήσει μία καινοτόμα εταιρεία, η φήμη της οποίας έχει προ πολλού ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα.

«Έχω μόνο δύο ρούχα τα οποία φοράω ολόκληρο τον χειμώνα»

Ο ίδιος ο ιδρυτής της Coco – Mat, σε παλαιότερή του συνέντευξη έχει σημειώσει ότι «Κυκλοφορώ με το ποδήλατο. Δεν έχω γραβάτα. Ούτε μία. Μόνο δύο ρούχα, τα οποία φοράω ολόκληρο το χειμώνα. Τα πλένω και τα ξαναφοράω. Η γραβάτα δεν μου λέει τίποτα. Είμαι αυτός που βλέπεις. Το μόνο που με ενδιαφέρει, να λέω ό,τι θέλω να πω με τα μάτια. Τα ρούχα άλλωστε δεν μπορούν να μιλήσουν».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων