Το ΜΙΝΙΟΝ θα ξανανοίξει του χρόνου τα Χριστούγεννα. Θα μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Το ΜΙΝΙΟΝ θα ξανανοίξει του χρόνου τα Χριστούγεννα. Θα μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο

Το Μινιον πρόκειται να μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο μικτής χρήσης, με χώρους γραφείων και κατοικιών, αλλά και εμπορικούς χώρους

 medlabnews.gr

To κτίριο που παραμένει αναξιοποίητο και άδειο από το 1998, πέρασε τον Νοέμβριο του 2021 στην εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων του Δημήτρη Ανδριόπουλου καθώς πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την αγορά του, από τη Folli Follie της οποίας και αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο.

Στην τελική ευθεία της κατασκευής τουλάχιστον του εξωτερικού μέρους του, μπαίνει το Μινιόν μέσα στον Νοέμβριο, καθώς αυτός θα είναι ο μήνας, κατά τον οποίο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται η πρόσοψή του, σύμφωνα με όσα ανέφερε πρόσφατα και ο CEΟ της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος σε συνέδριο για την ακίνητη περιουσία.

Τα εγκαίνια αναμένεται να πραγματοποιηθούν όχι τα φετινά αλλά τα Χριστούγεννα του 2023.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο, το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, από τα οκτώ που είχαν λάβει μέρος στον διαγωνισμό τον προηγούμενο χειμώνα, αναμένεται να αρχίσει τις εργασίες παράλληλα με τους μηχανικούς και τους τεχνικούς της Dimand, προκειμένου μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 να είναι έτοιμη η ‘’πράσινη’’ πρόσοψη, στην ίδια λογική που κατασκευάζεται και ο Πύργος του Πειραιά αυτό το χρονικό διάστημα, με στόχο και την ''πράσινη'' πιστοποίηση Leed.

Την ίδια στιγμή, κατά τον CEΟ της Dimand, η έναρξη λειτουργίας του Μινιόν αναμένεται να συμβάλει στην γενικότερη αλλαγή της περιοχής, ενώ στο πρόσφατο συνέδριο για την ακίνητη περιουσία τόνισε ότι το εν λόγω κτίριο ήταν στόχος από το μακρινό 2006, όμως μόλις 14 χρόνια μετά, μετά και από τις εξελίξεις στη Foli Follie, δόθηκε η ευκαιρία για να συμμετάσχει σε σχετικό διαγωνισμό και να το διεκδικήσει. Κατά τον κ. Ανδριόπουλο, «πρόκειται για ένα τοπόσημο για την ιστορία της πόλης και θα αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό την περιοχή»

Παράλληλα με την έναρξη κατασκευής της πράσινης πρόσοψης, οι πληροφορίες, θέλουν τις πρώτες επαφές με πιθανούς χρήστες, retailers κλπ να ξεκινούν πριν το τέλος του 2022, προκειμένου οι συμφωνίες σταδιακά να κλείσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023

Εξάλλου, για πιο αργά μέσα στη χρονιά θα υπάρχουν εξελίξεις σε ό,τι αφορά τo F&B κομμάτι του κτιρίου, για το οποίο θα γίνουν κάποιες αλλαγές σε σχέση με ό,τι γνωρίζαμε παλαιότερα στο Μινιόν.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται από τα στελέχη που βρίσκονται κοντά στο έργο, το εστιατόριο πιθανότατα μεταφέρεται από τον τελευταίο όροφο όπου βρίσκονταν στην προηγούμενη εκδοχή του Μινιόν, με απρόσκοπτη θέα σε όλη την Αθήνα, καθώς ο τωρινός σχεδιασμός θέλει τον όγδοο και τον ένατο όροφο να καταλαμβάνονται από γραφεία και πολυτελή καταλύματα που θα διατεθούν προς μίσθωση, πιθανότητα στη λογική του BnB.

Ωστόσο, αυτή η συμφωνία δεν αναμένεται να επικυρωθεί και να ανακοινωθεί μέχρι το 2023, καθώς προτεραιότητα θα δοθεί στα brands shops in a shops των πιο πάνω ορόφων.

 

«Πράσινο φως» από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στον Οκτώβριο είχε εγκριθεί και η αρχιτεκτονική μελέτη για το εξωτερικό του κτιρίου, το οποίο θα είναι συμβατό με σχεδιασμό φιλικό προς το περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη για την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας του κτιρίου, ανοίγοντας ακόμα περισσότερο το δρόμο για την επιτάχυνση των εργασιών ριζικής αναμόρφωσής του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, το Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη τα στοιχεία του φακέλου και την παρουσίαση της μελέτης γνωμοδοτεί ομόφωνα υπέρ της έγκρισης της αρχιτεκτονικής μελέτης που αφορά στην αναθεώρηση της 396/2003 Ο.Α. της Δ/νσης Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων (όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει σύμφωνα με τις υπ’αριθ.1079/2005, 192/2007, 841/2009, 1132/2009 και 880/2010 Αναθεωρήσεις αυτής) για τροποποίηση όψεων πολυκαταστήματος και αλλαγή ιδιοκτήτη και επιβλεπόντων μηχανικών στο Ο.Τ. 73041 επί των οδών Πατησίων και Βερανζέρου (εκεί δηλαδή που βρίσκεται το πρώην πολυκατάστημα του Μινιόν).

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την Dimand, η οποία έχει αναλάβει ήδη από το τέλος του 2021 την ανακατασκευή του, μετά την εξαγορά του από τη Folli Follie, το Μινιον πρόκειται να μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο μικτής χρήσης, με χώρους γραφείων και κατοικιών, αλλά και εμπορικούς χώρους για καταστήματα και χώρους εστίασης. Ωστόσο, η τελική απόφαση για τις χρήσεις και την έκτασης της κάθε χρήσης θα καθορισθεί μέσα στο 2023, με βάση τις μελέτες που θα γίνουν για τη βέλτιστη αξιοποίηση του ακινήτου.

Ωστόσο, αν δεν αλλάξει κάτι στον αρχικό σχεδιασμό, το πλάνο περιλαμβάνει τη χρήσή του ως πολυκατάστημα, με shops in a shop, για έξι ορόφους, γραφεία και κάποια διαμερίσματα στους τελευταίους ορόφους, με θέα στην Ακρόπολη.

Δεδομένου των σημερινών οικονομικών συνθηκών, η εν λόγω επένδυση αναμένεται να αγγίξει τα 50 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους απόκτησης του ακινήτου, το οποίο ξεπέρασε τα 20 εκατ. ευρώ. Αναμένεται, δε, να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί κατά καιρούς από την εταιρεία, τα Χριστούγεννα του 2023.

Αυτό έχει ως συνέπεια έναν εντελώς καινούργιο σχεδιασμό που θα γίνει στο ισόγειο, με καφέ και εστιατόριο που θα φέρει το όνομα γνωστής αλυσίδας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων