Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία του γιατρού που ζει στον δρόμο. Ξανά έβαλε φωτιά | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία του γιατρού που ζει στον δρόμο. Ξανά έβαλε φωτιά

Ο 60χρονος γιατρός αντιμετωπίζει την ακραία μορφή κοινωνικού αποκλεισμού,

 medlabnews.gr iatrikanea

Φωτιά στο σπίτι του έβαλε για ακόμη μία φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες ο 60χρονος γιατρός από τη Νέα Ιωνία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου δέχθηκε κλήση λίγο μετά τις 14:00 για φωτιά στο σπίτι του 60χρονου επί της οδού Παπάγου.

Τις προηγούμενες ημέρες έκρινε απαραίτητο, ότι ο ταλαιπωρημένος άνδρας πρέπει να βρει μόνιμη φροντίδα σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι η Ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου προορίζεται για περιστατικά βραχείας νοσηλείας, φιλοξενώντας ασθενείς μετά από κρίσεις, ωσότου ρυθμιστεί η φαρμακευτική τους αγωγή, και δεν έχει αρμοδιότητα ή δυνατότητα να αναλάβει ασθενείς εφ’ όρου ζωής.

O 60χρονος παθολόγος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η εισαγγελία έδωσε κατεπείγουσα εντολή για έναρξη διαδικασίας δικαστικής συμπαράστασης. Παράλληλα, δόθηκε εντολή η αρμόδια κοινωνική υπηρεσία να αναζητήσει κατάλληλη ψυχιατρική δομή μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του 60χρονου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο αδερφός του 60χρονου έχει ενημερωθεί και έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση της κατάστασής του.

Ο 60χρονος γιατρός αντιμετωπίζει την ακραία μορφή κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς έχει επιλέξει την αστεγία, παρότι έχει στέγη, έστω και εγκαταλελειμμένη. Έχει βαριά ψυχικά νοσήματα, κοιμάται στους δρόμους και τρώει από τα σκουπίδια. Χθες η Πυροσβεστική ενημέρωσε την αστυνομία για το περιστατικό και οδηγήθηκε στην ψυχιατρική του Νοσοκομείου, όπου όμως δεν κρατήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία.

Παθολόγος με ιδιωτικό ιατρείο, αρχικά στη Νέα Ιωνία και μετά στο κέντρο του Βόλου, άνθρωπος που υπηρέτησε και στο ΕΣΥ, βρίσκεται στους δρόμους τα τρία τελευταία χρόνια περίπου, χωρίς οι κοινωνικές υπηρεσίες να δίνουν σημασία. Όταν ήταν 50 χρόνων πήρε σύνταξη για λόγους υγείας καθώς κρίθηκε βαρύ ψυχιατρικό περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, με αποφάσεις του Δ.Σ., φρόντισε για τις οφειλές του στα ταμεία, ανέλαβε τις διαδικασίες που εκείνος αδυνατούσε να διεκπεραιώσει και κάλυψε χρέη που ο γιατρός δεν ήξερε πώς είχε γιατί δεν έδινε σημασία λόγω της ασθένειάς του.

Πηγή: thenewspaper.gr

Διαβάστε την ιστορία του εδώ


Εξηντάχρονος γιατρός με προβλήματα κοιμάται στον δρόμο και τρώει από κάδους



ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων