Νέα σειρά ενημερωτικών podcast από τη Pfizer Hellas για τους ογκολογικούς ασθενείς: «Ο καρκίνος μου, ο θρόμβος μου» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Νέα σειρά ενημερωτικών podcast από τη Pfizer Hellas για τους ογκολογικούς ασθενείς: «Ο καρκίνος μου, ο θρόμβος μου»

Ογκολογικοί ασθενείς και οι φροντιστές τους μπορούν να ενημερωθούν αναφορικά με τους συχνότερους τρόπους εμφάνισης της θρόμβωσης
Νέα σειρά ενημερωτικών podcast από τη Pfizer Hellas για τους ογκολογικούς ασθενείς: «Ο καρκίνος μου, ο θρόμβος μου»

medlabnews.gr iatrikanea

Μια νέα πρωτοβουλία ενημέρωσης και υποστήριξης των ασθενών με καρκίνο παρουσιάζει η Pfizer Hellas, δημιουργώντας μια σειρά podcasts που στόχο έχουν την ενημέρωση των ογκολογικών ασθενών και των φροντιστών τους για την πιθανότητα εμφάνισης θρόμβωσης, μιας σημαντικής και όχι τόσο σπάνιας επιπλοκής της νόσου. 

Παρόλο, που η θρόμβωση αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες θανάτου σε ασθενείς με ενεργό καρκίνο, επιστημονικές μελέτες αναφέρουν ότι τόσο οι ίδιοι οι ασθενείς όσο και οι φροντιστές τους, δεν γνωρίζουν ότι η θρόμβωση είναι μια δυνητική επιπλοκή του καρκίνου. Επιπλέον, οι ασθενείς δεν γνωρίζουν τα συμπτώματα με τα οποία εμφανίζεται ένα επεισόδιο θρόμβωσης μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις πιθανότητες έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας.

Με την νέα σειρά των podcasts οι ογκολογικοί ασθενείς και οι φροντιστές τους μπορούν να ενημερωθούν αναφορικά με τους συχνότερους τρόπους εμφάνισης της θρόμβωσης, ώστε να αναγνωρίσουν εγκαίρως τα συμπτώματά της, να ακολουθήσει άμεσα η διάγνωση από τον θεράποντα ιατρό, και να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία.

Τα δύο podcasts περιλαμβάνουν τις αφηγήσεις ασθενών, οι οποίοι με τον δικό τους τρόπο μοιράζονται την εμπειρία τους αναφορικά με τα πρώιμα συμπτώματα της θρόμβωσης, τις πρώτες τους αντιδράσεις, τον τρόπο διάγνωσης, τα συναισθήματα που βίωσαν αλλά και τις αλλαγές που έφερε στην καθημερινότητά τους και στην ποιότητα της ζωής τους η θρόμβωση που αντιμετώπισαν. Επιπλέον, τονίζουν την ανάγκη ενημέρωσης των ογκολογικών ασθενών για την εμφάνιση επιπλοκών και μεταφέρουν ένα αισιόδοξο μήνυμα σε ασθενείς που πάσχουν από παρόμοια νοσήματα.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των podcasts η κα. Μαρία Λύκκα, Παθολόγος - Ογκολόγος Αναπληρώτρια Διευθύντρια Δ' Ογκολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν εξηγεί με απλό και κατανοητό τρόπο τους επιβαρυντικούς παράγοντες, τα σημεία της θρόμβωσης, τους συχνότερους τύπους καρκίνου που διατρέχουν κίνδυνο, καθώς και τον τρόπο αντιμετώπισης. H κα. Λύκκα ανέφερε σχετικά: «Η θρόμβωση σε ογκολογικούς ασθενείς είναι συχνή και δυνητικά θανατηφόρος. Οι ασθενείς που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο είναι συνήθως αυτοί με προχωρημένη νόσο, οι οποίοι λαμβάνουν χημειοθεραπεία. Η έγκαιρη διάγνωσή της, η αποτελεσματική θεραπεία της με ασφαλή, αποτελεσματικά και εύκολα στη χορήγησή τους φάρμακα, μπορεί να εξασφαλίσει την αναγκαία προστασία των ασθενών μας αλλά και την απρόσκοπτη παράλληλη λήψη των αντινεοπλασματικών θεραπειών τους.»

«Η εμφάνιση θρόμβωσης στους ογκολογικούς ασθενείς είναι μια ιδιαίτερα σημαντική επιπλοκή. Μάλιστα, οι ασθενείς με καρκίνο έχουν τέσσερις με επτά φορές υψηλότερο κίνδυνο από τον γενικό πληθυσμό να παρουσιάσουν θρόμβωση, ενώ κάποιοι τύποι καρκίνου σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης θρομβώσεων. Με τα δυο νέα podcasts, στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην ενημέρωση των ασθενών και των φροντιστών τους, ώστε σε συνεργασία με τον ιατρό τους να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν έγκαιρα. Η θρόμβωση μπορεί να θεραπευθεί αρκεί να αντιμετωπιστεί έγκαιρα με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων» ανέφερε η κ. Παρασκευή Σάββαρη, Παθολόγος, Senior Medical Manager, Pfizer Hellas.

Μπορείτε να ακούσετε τα podcasts εδώ:

Youtube podcast 1

Youtube podcast 2

Spotify:

Google

Apple

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων