Ποιος θυμάται την πανδημία; Πριν ένα χρόνο είχαμε 550 διασωληνωμένους την εβδομάδα. Σήμερα; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ποιος θυμάται την πανδημία; Πριν ένα χρόνο είχαμε 550 διασωληνωμένους την εβδομάδα. Σήμερα;

Aνάλυση των τριών μεγάλων κυμάτων του Νοεμβρίου των ετών 2020, 2021 και 2022.

επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρώην Πρύτανης Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης αναφέρθηκε στην πανδημία και το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα.

Στην εξαιρετική διαδικτυακή θέση https://www.stelios67pi.eu/ μπορεί να γίνει η ανάλυση των κορυφών των τριών μεγάλων κυμάτων του Νοεμβρίου των ετών 2020, 2021 και 2022.

Οι περισσότεροι από τους 550 διασωληνωμένους της εβδομάδος αιχμής των κυμάτων του 2020 και 2021, μειώθηκαν στους 89, δηλαδή κατά 7 φορές, την τελευταία αντίστοιχη εβδομάδα (μπλε γραμμή).

Οι θάνατοι (μαύρη γραμμή) μειώθηκαν επίσης κατά 4 φορές, που τώρα σχεδόν όλοι είναι σε υπερήλικες με προβλήματα υγείας και κοροναϊό.

Η θετικότητα των τεστ (πράσινη γραμμή) που εξαρτάται από τον αριθμό των τεστ που γίνονται, παρότι είναι αυξημένη την τελευταία εβδομάδα, εμφανώς δεν σχετίζεται με βαρειά νόσο.

Όλα αυτά με τους δείκτες αυστηρότητας των μέτρων, όπως φαίνονται στο τελευταίο διάγραμμα, να ξεπερνούν στους προηγούμενους Νοέμβριους το 70% και τώρα ουσιαστικά να περιορίζονται σχεδόν στο 10%, δηλαδή μόνο στην υποχρεωτικότητα της μάσκας στις δομές υγείας.

Θυμόμαστε την πορεία της πανδημίας, μαθαίνουμε από τα παθήματά μας και σχεδιάζουμε εργαλεία πρόβλεψης και έγκαιρης αντιμετώπισης των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, με τελικό στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.




2020


2021

2022


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων