Πρόστιμο 360.000€ για εγκατάλειψη κουταβιών στα σκουπίδια | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πρόστιμο 360.000€ για εγκατάλειψη κουταβιών στα σκουπίδια

Φιλιάτες: Κακουργηματικές διώξεις στον αντιδήμαρχο και τον υπάλληλο του δήμου για τα κουτάβια που βρέθηκαν στα σκουπίδια

 medlabnews.gr 

Δίωξη για κακούργημα και συγκεκριμένα της εγκατάλειψης ζωών άσκησε ο εισαγγελέας σε έναν υπάλληλο και τον αντιδήμαρχο του δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας.

Ο εργαζόμενος με εντολή του αντιδημάρχου εγκατέλειψε νεογέννητα κουτάβια κοντά στο φράγμα Καλαμά, στα σκουπίδια.

Τα κουτάβια, λίγων ημερών, είχαν εξαφανιστεί από την κωμόπολη την Τετάρτη και ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου ενημερώθηκε η αστυνομία πως ο εν λόγω εργαζόμενος στο δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων εγκατέλειψε κάποια κουτάβια κοντά στο φράγμα Καλαμά.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη το μεσημέρι με τηλεφώνημα αγνώστου ενημερώθηκε η Αστυνομία πως εργαζόμενος στο Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων πέταξε στα σκουπίδια κάποια κουτάβια.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε, δεν βρέθηκαν τα άτυχα ζωάκια, όμως ο εργαζόμενος, όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς, είπε πως κατ' εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου πέταξε στα σκουπίδια έξι κουτάβια και συνελήφθη.

To δικαστήριο που ακολούθησε τους επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 360.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το διοικητικό πρόστιμο των 180.000 ευρώ στον καθένα από τους δύο κατηγορούμενους επεβλήθη σύμφωνα με τη νομοθεσία που προβλέπει πρόστιμο 30.000€ για κάθε ζώο που εγκαταλείπεται. Έτσι, αθροιστικά το πρόστιμο για τα 6 κουτάβια, ανέρχεται στις 180.000 ευρώ για καθέναν από τους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι έχουν δικαίωμα έντασης εντός ολίγων ημερών από την επιβολή του.

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη και η ποινική διαδικασία και η δυο κατηγορούμενοι, θα οδηγηθούν τη Δευτέρα στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλοζωικού Συλλόγου Φιλιατών 

«Τα μέλη του Δ.Σ του Φιλοζωικού Συλλόγου Φιλιατών καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του Δήμου μας, εκφράζουν την οργή και τον έντονο αποτροπιασμό τους για την θλιβερή ιστορία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και οδηγεί στο αυτόφωρο τον αντιδήμαρχο του Δήμου Φιλιατών, για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων.

Η αλήθεια είναι ότι δεν πέσαμε απ’τα σύννεφα. Έχουμε πολλές φορές “ενοχλήσει” (ή τουλάχιστον προσπαθήσει) τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για σχετικά θέματα εις μάτην. Η γνωστή τακτική. Ναι- ναι- ναι, θα – θα – θα και μόλις το τηλέφωνο κλείσει, δήθεν αγανάκτηση, ειρωνείες και τελικά, εφαρμογή της παλιάς και “αποτελεσματικής” τακτικής, η οποία εξαφανίζει πραγματικά το “πρόβλημα”.

Το δυστύχημα για τους “δημοτικούς άρχοντες”, είναι πως πλέον, δεν έχουν να κάνουν με κάποιους “γραφικούς” αλλά με το νόμο. Ο Τσέχωφ έλεγε πως “Ο καλός άνθρωπος μπορεί να έχει τύψεις απέναντι και σ’ ένα σκύλο”. Δεν ελπίζουμε σε κάτι τέτοιο. Μόνο όποιος κρατήσει ένα κουτάβι στην αγκαλιά του, μόνο όποιος θέλει να λέγεται άνθρωπος, μπορεί να καταλάβει το μέγεθος του εγκλήματος.

Δεν ελπίζουμε πως θα γίνουν όλοι φιλόζωοι. Δεν έχουμε αυτή την απαίτηση, ούτε καν για τον εκάστοτε αρμόδιο αντιδήμαρχο. Απαιτούμε όμως, όχι μόνο ως φιλόζωοι, αλλά και ως Έλληνες πολίτες, οι νόμοι του κράτους να εφαρμόζονται από αυτούς πληρώνονται για αυτό. Κύριοι βάλτε το χέρι στην καρδιά και σκεφτείτε καλά τι κάνατε. Αν και φοβάμαι, ότι πολλοί από εσάς έχετε μόνο χέρια.»

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων