Δωρεάν και χωρίς συνταγή το Αντιγριπικό εμβόλιο. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δωρεάν και χωρίς συνταγή το Αντιγριπικό εμβόλιο.

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός διενεργείται από ιατρούς του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα, ανεξαρτήτως ειδικότητας, καθώς και από φαρμακοποιούς.

 medlabnews.gr iatrikanea

Σημαντικές διατάξεις για τον εμβολιασμό περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την Ανακουφιστική Φροντίδα που κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Υγείας. Σ’ αυτό, προβλέπονται – μεταξύ άλλων – η δωρεάν και χωρίς ηλεκτρονική συνταγή χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου σε όλους τους ενήλικες, η διαγραφή των προστίμων στους ανεμβολίαστους, αλλά και η ανανέωση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού.

Στο νομοσχέδιο για την Ανακουφιστική Φροντίδα του Υπουργείου Υγείας, περιλαμβάνεται και η διαγραφή των προστίμων στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών που έχουν εμβολιαστεί. Ανανεώνονται επίσης για ένα χρόνο οι συμβάσεις του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού, αλλά και οι Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου. Σε σχέση με τον αντιγριπικό εμβολιασμό, όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στο άρθρο 59 του νομοσχεδίου, αυτός θα αποζημιώνεται πλήρως από τον ΕΟΠΥΥ, χωρίς την ανάγκη προσκόμισης ιατρικής συνταγής.

Ειδικότερα, στο άρθρο 59 του νομοσχεδίου, αναφέρονται τα εξής: «Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών Ενηλίκων κατά της γρίπης, κατά την περίοδο 2022 – 2023, το εμβόλιο κατά της γρίπης αποζημιώνεται εξ ολοκλήρου από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς την ανάγκη προσκόμισης ιατρικής συνταγής.

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός διενεργείται από ιατρούς του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα, ανεξαρτήτως ειδικότητας, καθώς και από φαρμακοποιούς.

Οι διενεργούντες τον εμβολιασμό καταχωρίζουν, με ευθύνη τους, στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών τη διενέργεια του εμβολιασμού και τα στοιχεία των εμβολιασμένων.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας ρυθμίζονται η διαδικασία διενέργειας των αντιγριπικών εμβολίων, η καταχώριση του διενεργούμενου εμβολιασμού στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών, η διαδικασία αποζημίωσης των διενεργηθέντων εμβολιασμών καθώς και κάθε άλλο τεχνικό ή λεπτομερειακό θέμα για την εφαρμογή του παρόντος».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων