Προσοχή. Ανακαλείται αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών Dettol. Τι αναφέρει η εταιρεία για το προϊόν; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Προσοχή. Ανακαλείται αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών Dettol. Τι αναφέρει η εταιρεία για το προϊόν;

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακαλεί από την ελληνική αγορά πολύ γνωστό αντισηπτικό σπρέι

 medlabnews.gr iatrikanea

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακαλεί από την ελληνική αγορά πολύ γνωστό αντισηπτικό σπρέι που βρίσκεται στα σπίτια του περισσότερου κόσμου.

Πρόκειται για το προϊόν Dettol αντισηπτικό σπρέι για χέρια και επιφάνειες.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ η ανάκληση αποφασίστηκε διότι «το προϊόν δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, παρόλο που παρουσιάζεται και προωθείται ως αντισηπτικό».

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το Dettol αντισηπτικό σπρέι για χέρια και επιφάνειες αναφέρει:

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος Dettol αντισηπτικό σπρέι για χέρια και επιφάνειες, δεδομένου ότι το προϊόν δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, παρόλο που παρουσιάζεται και προωθείται ως αντισηπτικό.

Η εταιρεία RECKITT BENCKISER HELLAS HEALTHCARE AE. και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί το προϊόν οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τίθενται υπόψη του ΕΟΦ», καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η Reckitt Benckiser Hellas Healthcare Α.Ε ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και σε πλήρη συμμόρφωση με τη σχετική απόφαση, προχωρά στη διαδικασία απόσυρσης του προϊόντος ''Dettol 2 σε 1 αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών'' από τα σημεία πώλησης.

Διευκρινίζουμε ότι η απόφαση του ΕΟΦ που αφορά αποκλειστικά και μόνο στο ''Dettol 2 σε 1 αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών'' δεν θέτει σε αμφισβήτηση την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του προϊόντος και δεν επηρεάζει κανένα άλλο προϊόν Dettol.

Επισημαίνουμε ότι το ίδιο προϊόν, ''Dettol 2 σε 1 αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών'', με την ίδια ακριβώς σύσταση, έχει ήδη λάβει αδειοδότηση από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου και της Κύπρου και κυκλοφορεί κανονικά στις αγορές αυτές.

Στη Reckitt αναγνωρίζουμε ως καθήκον μας να παρέχουμε απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα προϊόντα Dettol και θα συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τον ΕΟΦ για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας για τη διάθεση του συγκεκριμένου προϊόντος και στην ελληνική αγορά.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων