Ποιος είναι ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης». Προφυλακίστηκε | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ποιος είναι ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης». Προφυλακίστηκε

Συνελήφθη ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis

επιμέλεια medlabnews.gr

Συνελήφθη ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis με την ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες με το πρόσχημα της ευνοϊκής δανειοδότησης. Μαζί με τον Φιλίστορα Δεστεμπασίδη φέρονται να έχουν συλληφθεί ακόμα δύο άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες είχαν φτιάξει επιχείρηση, που προσέγγιζε επιχειρηματίες και τους εξαπατούσε, υποσχόμενη φθηνά δάνεια και ρυθμίσεις. Η οικονομική ζημιά που υπέστησαν υπολογίζεται σε 1.000.000 ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δεστεμπασίδης, επικαλούμενος τις γνωριμίες του στον επιχειρηματικό κόσμο, έταζε σε επιχειρηματίες ότι θα τους εξασφάλιζε δάνεια με ευνοϊκούς όρους από το... Κατάρ.

Ο προαναφερθείς συνελήφθη στο γραφείο του που βρίσκεται επί των οδών Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους στην Αθήνα, μετά από έφοδο των αστυνομικών, καθώς ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές, ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες με το πρόσχημα της ευνοϊκής δανειοδότησης.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρείς συλλήψεις για την συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ πάνω από 500.000 ευρώ υπολογίζεται η λεία της εγκληματικής οργάνωσης, από τις περιπτώσεις απάτης, που έχουν ταυτοποιηθεί έως τώρα.

Εκτός από τον άλλοτε προστατευόμενο μάρτυρα της υπόθεσης Novartis, με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης», που το κανονικό του όνομα είναι Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, οι άλλοι δύο συλληφθέντες για την εν λόγω υπόθεση είναι ο Κωνσταντίνος Σολδάτος 62 ετών κάτοικος Αγίας Παρασκευής και ο Γεράσιμος Λουκέρης 65 ετών επίσης κάτοικος Αγίας Παρασκευής.

Οι τρείς συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο Τετάρτη στον εισαγγελέα και ακολούθως στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν για τις πράξεις που τους βαρύνουν. Εναντίον τους έχουν υποβληθεί μηνύσεις από τους εξαπατιθέντες, οι οποίοι τους εμπιστεύθηκαν τα χρήματα τους.

Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία των Αρχών, όλα τα έγγραφα των υποτιθέμενων εγκριθέντων ποσών που έδιναν στους «πελάτες» τους ήταν πλαστά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, επικαλούμενος ότι έχει γνωριμίες στον επιχειρηματικό κόσμο, έταζε σε επιχειρηματίες ότι θα τους εξασφάλιζε δάνεια με ευνοϊκούς όρους από τα ΗΑΕ. Τους έλεγε μάλιστα ότι θα εκταμίευε ποσό 15.000.000 ευρώ από τράπεζα των HAE, την Ζahrat Commercial Brokers PLC, για την κάθε εταιρεία που θα τον χρηματοδοτούσε. Ζητούσε μάλιστα το ποσό των 100.000 ευρώ από κάθε εταιρεία προκειμένου να προχωρήσει τη «δουλειά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των εταιρειών που έχουν πέσει «θύματα» της συμμορίας είναι η Athenaeum Ιridanos Mονοπρόσωπη IKE.

Ποιος είναι ο Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης

Ο κ. Δεστεμπασίδης, είναι φαρμοκοποιός, υπήρξε διευθυντής επικοινωνίας της Novartis.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης έχει 18ετή εμπειρία στον φαρμακευτικό τομέα και 10 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των επικοινωνιών και της μέσων επικοινωνίας. Είναι ταμίας στην Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων.

Στην Novartis εργαζόταν, αρχικά, ως επικεφαλής Επικοινωνιών και Εταιρικής Υπευθυνότητας και στη συνέχεια ως επικεφαλής Επικοινωνίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Η σχετική ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει: «Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες με το πρόσχημα της ευνοϊκής δανειοδότησης εγχώριων επιχειρήσεων. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Δέκα λεπτά έμεινε στην ανακρίτρια ο μάρτυρας της Novartis που προφυλακίστηκε

Για ένα δεκάλεπτο περίπου παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης που απολογήθηκε για ένα βαρύ κατηγορητήριο που τον φέρει ως «πρωταγωνιστή» σε εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε επιχειρηματίες.

Ο «Σαράφης» της Novartis κρίθηκε προφυλακιστέος αμέσως μετά την απολογία του κατηγορούμενος για απάτη των δήθεν δανειοδότησεων. Αντίθετα, ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής τους αφέθησαν οι δύο συγκατηγορούμενοί του.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 50χρονος κατηγορούμενος, που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση, φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Στη συνέχεια, σε δημοσία δήλωση του ισχυρίστηκε πως η εμπλοκή του οφείλεται σε παρακρατική μεθόδευση για λόγους ρεβανσισμού και φέρεται να σημείωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ πως φοβάται για την ζωή του.

Ο κ. Δεστεμπασίδης πιθανότατα θα κληθεί εκ νέου από την ανακρίτρια για να απολογηθεί συμπληρωματικά καθώς η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του μέχρι στιγμής, αφορά μόνο το μέρος της υπόθεσης που σχετίζεται με την φερόμενη δράση εγκληματικής οργάνωσης και το αδίκημα της απάτης.

Έτσι όταν ολοκληρωθεί, με την συμπλήρωση των υπολοίπων στοιχείων της έρευνας, ο θεωρούμενος ως «εγκέφαλος» στην υπόθεση της μεγάλης απάτης σε βάρος επιχειρηματιών με δήθεν άμεσες και εύκολες δανειοδοτήσεις τους από τραπεζικά ιδρύματα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα κληθεί να δώσει την δική του εκδοχή για όσα θα του αποδώσουν οι Αρχές.

Η θέση του κατηγορούμενου, που εκπροσωπείται από τον κ. Κωνσταντίνο Γώγο, είναι ότι η δικογραφία είναι αόριστη με πολλά κενά και αναπάντητα ερωτήματα.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων