Φοιτητές δημιούργησαν ιστοσελίδα με συνταγές για λαχταριστά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, με την υποστήριξη του ΚΕΘΕΑ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Φοιτητές δημιούργησαν ιστοσελίδα με συνταγές για λαχταριστά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, με την υποστήριξη του ΚΕΘΕΑ

Το αλκοόλ είναι βασική αιτία για περισσότερες από 60 ασθένειες και τρίτος κύριος παράγοντας κινδύνου για πρόωρους θανάτους και αναπηρίες στον κόσμο.
Φοιτητές δημιούργησαν ιστοσελίδα με συνταγές για λαχταριστά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, με την υποστήριξη του ΚΕΘΕΑ

medlabnews.gr iatrikanea

Συνταγές για λαχταριστά mocktail, δηλαδή κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, περιλαμβάνει ο νέος ιστότοπος upgradeyourdrink.gr, που φτιάχτηκε για νέες και νέους από εθελοντική ομάδα φοιτητών και φοιτητριών. Οι εμπνευστές του Upgrade your drink συνέλαβαν την ιδέα του site στο πλαίσιο μακροχρόνιου προγράμματος πρόληψης του ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με το ΠΑΔΑ (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) το 2021-22. Την έκαναν πράξη με την αφιλοκερδή βοήθεια επαγγελματιών μπάρμαν και μπαργούμαν και την επιστημονική υποστήριξη του Δικτύου Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ.

Η δίγλωσση ιστοσελίδα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες αλλά βατές συνταγές για mocktail σε 5 κατηγορίες γεύσεων, συνταγές για σιρόπια και πουρέδες, καθώς και μικρά μυστικά για πετυχημένες παρασκευές. Το Upgrade your drink προσφέρει επίσης κωδικοποιημένη και έγκυρη ενημέρωση γύρω από την κατανάλωση αλκοόλ και τους κινδύνους που μπορεί να συνεπάγεται, καθώς και τηλέφωνα γραμμών βοήθειας.

Το αλκοόλ είναι βασική αιτία για περισσότερες από 60 ασθένειες και τρίτος κύριος παράγοντας κινδύνου για πρόωρους θανάτους και αναπηρίες στον κόσμο. Η Ευρώπη έχει τη μεγαλύτερη ανά κεφαλή κατανάλωση αλκοόλ παγκοσμίως. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση 1 στα 5 άτομα πάνω από 15 ετών αναφέρει βαριά περιστασιακή κατανάλωση (binge drinking) τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Η εθελοντική φοιτητική ομάδα που δημιούργησε το Upgrade your drink αναζητά και προτείνει εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης, με λιγότερη κατανάλωση και κατάχρηση αλκοόλ. To επόμενο διάστημα θα ενημερώσει τη φοιτητική κοινότητα για την πρωτοβουλία της, μοιράζοντας μπρελόκ με το QR Code της ιστοσελίδας σε πανεπιστημιακούς χώρους της Αθήνας.

Ο ιστότοπος Upgrade your drink δημιουργήθηκε με την επιστημονική καθοδήγηση, υποστήριξη και επιμέλεια του Δικτύου Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ και την ευγενική χορηγία του Ομίλου Σαράντη.

 Δείτε εδώ πώς θα αναβαθμίσετε το ποτό σας!

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων