Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 6χρονος Θωμάς από τα Γρεβενά. Προχώρησαν σε μια διαδικασία “ψύξης” του εγκεφάλου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 6χρονος Θωμάς από τα Γρεβενά. Προχώρησαν σε μια διαδικασία “ψύξης” του εγκεφάλου

Οι γιατροί του νοσοκομείου του Ρίου προσπαθούν όσο μπορούν για να αναστρέψουν την κατάσταση για τον 6χρονο Θωμά

 medlabnews.gr iatrikanea

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένα 6χρονο αγόρι από τα Γρεβενά το οποίο υπέστη ανακοπή καρδιάς από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και νοσηλεύεται στην ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο, μετά από ανακοπή καρδιάς.

Οι γιατροί προχώρησαν και σε γονιδιακό έλεγχο

Οι γιατροί του νοσοκομείου του Ρίου προσπαθούν όσο μπορούν για να αναστρέψουν την κατάσταση για τον 6χρονο Θωμά, που αναγκάστηκε να ταξιδέψει από τα Γρεβενά στην Πάτρα. Το επόμενο 48ωρο είναι κρίσιμο.

Αρχικά, πλήρωμα του ΕΚΑΒ έφτασε σπίτι του παιδιού αργά το απόγευμα της Τρίτης και του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες.

Το αγοράκι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Γρεβενών, όπου διασωληνώθηκε. Στη συνέχεια, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο οποίο επέβαινε και γιατρός, αναχώρησε στις 10.30 το βράδυ από τα Γρεβενά για να μεταφέρει το 6χρονο αγοράκι στην Πάτρα.

Χάλασε το ασθενοφόρο

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της διακομιδής, το ασθενοφόρο χάλασε την ώρα που κινούνταν στην Ιόνιο Οδό.

Ειδοποιήθηκε άλλο ασθενοφόρο που παρέλαβε αμέσως το 6χρονο αγόρι, συνεχίζοντας την μεταφορά του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Τελικά, ο 6χρονος ασθενής έφτασε στο νοσοκομείο της Πάτρας, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Ψύξη του εγκεφάλου

Μάλιστα κατά την διακομιδή, το ασθενοφόρο έπαθε βλάβη στην Ιόνια Οδό και χρειάστηκε να το παραλάβει άλλο! Οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων προχώρησαν σε μια διαδικασία “ψύξης” του εγκεφάλου, ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες λόγω της καταστολής ξεκινώντας θεραπευτική αγωγή.

Παράλληλα οι γιατροί προχώρησαν και σε γονιδιακό έλεγχο για να διαπιστωθεί η αιτία της ανακοπής και έχουν σταλεί τα δείγματα στην Αθήνα.

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία του μικρού αγοριού, σημειώνοντας πάντως πως πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων