Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων για τις ελλείψεις φαρμάκων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων για τις ελλείψεις φαρμάκων

Προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και εταιρείες που υποεφοδιάζουν την αγορά οι βασικές αιτίες του προβλήματος, σύμφωνα με τον ΠΣΦ
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων για τις ελλείψεις φαρμάκων

medlabnews.gr iatrikanea

Οι μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων, οι πραγματικές αιτίες του προβλήματος και η τρέχουσα κατάσταση της αγοράς, ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στη συνέντευξη τύπου  που παραχώρησε στις 25/1/2023 το προεδρείο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου:

«Α. Σε ότι αφορά την κατάσταση σήμερα στην φαρμακευτική αγορά, αυτή σταδιακά  ομαλοποιείται, κυρίως στα αντιπυρετικά (παρακεταμόλη) και αντιβηχικά φάρμακα.

Συγχρόνως η λίστα που ανήρτησε ο ΕΟΦ δείχνει να αρχίζει να λειτουργεί και φαίνεται ότι οι ασθενείς στρέφονται προς τα ελληνικά γενόσημα σε αυτή την θεραπευτική κατηγορία.

Δεν φαίνεται καμία ιδιαίτερη βελτίωση στα παιδιατρικά αντιβιοτικά σιρόπια, τουλάχιστον μέχρι τώρα και εξακολουθούν να είναι σε έλλειψη.

Β. Το πρόβλημα των ελλείψεων είναι πανευρωπαϊκό λόγω των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Δεύτερη σοβαρότατη αιτία είναι ο υποεφοδιασμός της αγοράς από συγκεκριμένες εταιρίες που παρατηρείται την τελευταία 5ετία. Σε αυτή την κατεύθυνση ο σύλλογος μας προέβη σε επίσημη καταγγελία 9 εταιριών και αναμένει τα αποτελέσματα των σχετικών ελέγχων που εξήγγειλε ο Υπ. Υγείας.

Γ. Τεράστιας σημασίας για εμάς ήταν και είναι η τήρηση του νόμου και παράλληλα ο έλεγχος αυτής και στους 3 κρίκους της αλυσίδας.

Επαναλαμβάνουμε ότι η φαρμακευτική νομοθεσία προβλέπει τήρηση 3μηνου αποθέματος από τις βιομηχανίες, πώληση τουλάχιστον της συνταγογραφούμενης ποσότητας σε μηνιαία προσαυξημένη κατά 25% βάση και τέλος διαρκή ικανοποίηση των συνήθων  παραγγελιών των χονδρεμπόρων.

Δ. Τέλος ζητάμε την θέσπιση υποχρεωτικής, ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε όλα τα προϊόντα του θετικού καταλόγου αποζημίωσης.»

Όπως τόνισε το προεδρείο οι Φαρμακαποθηκάριοι λειτουργούν πάντα με γνώμονα την εξυπηρέτηση των φαρμακείων και του Έλληνα ασθενή και μέσα από τον ΠΣΦ που αποτελεί ΝΠΔΔ εκφράζουν θεσμικά, τεκμηριωμένα και με συνέπεια την βάσιμη αγωνία τους για τα τεκταινόμενα στον χώρο του φαρμάκου στην χώρα μας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων