O Τζορτζ Κλούνεϊ αποκάλυψε πώς παρέλυσε το μισό του πρόσωπο, έχοντας πάρεση Bell. Τι είναι η πάρεση Bell; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

O Τζορτζ Κλούνεϊ αποκάλυψε πώς παρέλυσε το μισό του πρόσωπο, έχοντας πάρεση Bell. Τι είναι η πάρεση Bell;

Ο George Clooney αποκάλυψε ότι σε αυτή την φωτογραφία έχω παράλυση Bell, ναι εκεί το μισό μου πρόσωπο είναι παράλυτο

 medlabnews.gr iatrikanea

Ο George Clooney έκανε μια μεγάλη αποκάλυψη για την υγεία του ξαφνιάζοντας τους εκατομμύρια θαυμαστές του.

Ο 61χρονος σήμερα ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στο talk show του Jimmy Kimmel αλλά η κουβέντα δεν περιορίστηκε σε αστεία και χαλαρή κουβέντα.

Ο παρουσιαστής στην επετειακή εκπομπή για τα 20 χρόνια από την έναρξή της, είχε φροντίσει να βρει φωτογραφίες από τα παιδικά χρόνια των καλεσμένων του, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο George Clooney.

Μια από αυτές όμως είχε ιδιαίτερη βαρύτητα για τον ηθοποιό κάτι που ο Kimmel δεν γνώριζε.

Στη φωτογραφία από την δεκαετία του ’70 η ηθοποιός εμφανίζεται με σγουρά φουντωτά μαλλιά, πολύχρωμο πουκάμισο και ένα περίεργο χαμόγελο.

Πριν καν προλάβει ο παρουσιαστής να κάνει κάποιο αστείο ο George Clooney τον πρόλαβε και του εξήγησε ότι εκείνη την περίοδο είχε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Αναπολώντας τα νεανικά του χρόνια, ο διάσημος ηθοποιός μίλησε για το πρόβλημα που αντιμετώπισε με την υγεία του, όταν το μισό του πρόσωπο, ξαφνικά παρέλυσε. Ο σούπερ σταρ του Χόλυγουντ ανέφερε για πρώτη φορά ότι έπασχε από παράλυση Bell με αποτέλεσμα να έχουν επηρεαστεί οι μύες στη μία πλευρά του προσώπου του.


Χαρακτηριστικά ο George Clooney τόνισε: «Θέλω να επισημάνω κάτι εδώ. Θα γελάσατε είμαι σίγουρος, κάποιο αστείο θα βρεις να κάνεις, σε αυτή την φωτογραφία έχω παράλυση Bell, ναι εκεί το μισό μου πρόσωπο είναι παράλυτο. Αν το παρατηρήσεις θα δεις ότι είναι πολύ διαφορετικό πρόσωπο στην μια πλευρά».

Ο ηθοποιός σηκώθηκε από τη θέση του, κάλυψε με το χέρι του τη μισή φωτογραφία και έδειξε πόσο διαφορετική ήταν η μισή πλευρά του προσώπου του.

Τι είναι η πάρεση Bell;

Πρόκειται για την παράλυση της μισής πλευράς του προσώπου, χωρίς κάποια προφανή αιτία. Τα αίτια της νόσου δεν έχουν διευκρινιστεί με σαφήνεια. Η επικρατέστερη θεωρία είναι ότι οφείλεται σε ιογενή μόλυνση του προσωπικού νεύρου. Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι, αν και ιογενής, η ασθένεια δεν είναι μεταδοτική 

 Ποια συμπτώματα έχει η πάρεση Bell; 

 Τα συμπτώματα ποικίλλουν, αλλά κατά κανόνα περιλαμβάνουν: πτώση του βλεφάρου και της γωνίας του στόματος, αδυναμία ελέγχου των μυών της μίας πλευράς του προσώπου, καθώς και εμβοές . Η διάγνωση της παράλυσης γίνεται με βάση την κλινική παρουσίαση, και προκαλείται από την αναστολή της λειτουργίας του προσωπικού νεύρου που ελέγχει τους μύες, ειδικά αυτούς γύρω από το μάτι και το στόμα. Μπορεί επίσης να είναι κληρονομική ή επίκτητη, ή χωρίς προφανή αίτια κλπ. 


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων