Γυναίκα τυφλώθηκε από Μπότοξ στην Πάτρα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γυναίκα τυφλώθηκε από Μπότοξ στην Πάτρα

Την αντίδραση της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) προκάλεσαν, για ακόμη μια φορά, οι καταγγελίες ασθενών από την Πάτρα

 medlabnews.gr iatrikanea

Αυξάνονται τα περιστατικά παραμόρφωσης γυναικών στην Πάτρα, αλλά και σε άλλες πόλης της χώρας, όπου πραγματοποιούνται χωρίς γιατρό και παράνομα Μπότοξ σε κέντρα αισθητικής, νυχάδικα ακόμα και σε σπίτια, μέσω διαφημίσεων στο Διαδίκτυο

Την αντίδραση της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) προκάλεσαν, για ακόμη μια φορά, οι καταγγελίες ασθενών από την Πάτρα, οι οποίοι, μετά από ενέσιμες και άλλες θεραπείες ομορφιάς Μπότοξ (Botox) από μη εξειδικευμένους γιατρούς, παραμορφώθηκαν.

Οι θεραπείες αυτές είναι ιατρική πράξη, όμως πραγματοποιήθηκαν από «επαγγελματίες ομορφιάς» σε κέντρα αισθητικής, χωρίς καμία εκπαίδευση, όπως τονίζουν οι γιατροί.

«Όπως είναι φυσικό υπέστησαν παραμορφώσεις προσώπου ή άλλου μέρους του σώματος, όπως νεκρώσεις δέρματος, κοκκιωματώδης αντιδράσεις, δυσμορφίες, λοιμώξεις, αλλεργικές αντιδράσεις, ακόμα και τύφλωση», αναφέρουν οι δερματολόγοι σε ανακοίνωσή τους.

Για να αποκαταστήσουν τις βλάβες οι συγκεκριμένοι ασθενείς, απευθύνθηκαν στη συνέχεια σε ιδιώτες δερματολόγους και σε γιατρούς της πρωτοβάθμιας υγείας του ΕΣΥ.

Η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία αλλά και οι Ιατρικοί Σύλλογοι πολλών μεγάλων πόλεων, όπως της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης της Πάτρας, του Ηρακλείου Κρήτης κ. ά, έχουν δεχθεί διαμαρτυρίες και δεκάδες αναφορές για παράνομη και επικίνδυνη άσκηση ιατρικών αισθητικών επεμβάσεων.

«Όπως έχω αναφέρει, σε κάθε ανάλογη περίπτωση στο πρόσφατο παρελθόν, αυτά τα περιστατικά με τις καταγγελίες που συμβαίνουν στην Πάτρα, και που δυστυχώς συμβαίνουν σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, είναι απαράδεκτα και χρήζουν άμεσης παρέμβασης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΔΑΕ Ιωάννης Μπάρκης.

Και συνεχίζει λέγοντας ότι «είναι αδιανόητη συνθήκη, του να εφαρμόζονται δηλαδή ιατρικές πράξεις και θεραπευτικά πρωτόκολλα αισθητικής δερματολογίας από “επαγγελματίες” ομορφιάς με καμία εκπαίδευση σε χώρους μη αδειοδοτημένους, σε επιχειρήσεις με τον ανύπαρκτο και μη αναγνωρισμένο τίτλο Ιατρικής Αισθητικής, όπως επίσης σε κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια, “νυχάδικα”, και δυστυχώς ακόμη και σε σπίτια και που διαφημίζονται στο Διαδίκτυο με προσφορές και οικονομικά πακέτα».

Δυσμορφίες και τύφλωση από Μπότοξ

Τις δυσμορφίες και τις παρενέργειες των πράξεων αυτών, όπως αυτές που καταγγέλλουν οι ασθενείς στην Πάτρα, καλούνται οι δερματολόγοι να θεραπεύσουν, εφόσον αυτό είναι εφικτό, «γιατί υπάρχουν και περιπτώσεις παρενεργειών που μπορεί να επιφέρουν μόνιμες και μη αναστρέψιμες βλάβες, όπως για παράδειγμα τύφλωση από εμβολή υλικού στην οφθαλμική αρτηρία», τονίζει ο ίδιος.

Επιπλέον, η θεραπεία των προαναφερόμενων παρενεργειών επιφορτίζει περαιτέρω τη λειτουργία του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση των επιπλοκών αυτών, επιβαρύνοντας παράλληλα τον ΕΟΠΥΥ και κατά συνέπεια τον κάθε ένα φορολογούμενο πολίτη.

Και ακολούθως ο κ. Μπάρκης δηλώνει ότι «η ΕΔΑΕ έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί δημόσια για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Αισθητικής Δερματολογίας, ένας κλάδος, βασικός πυλώνας της ειδικότητας μας, που αντιμετωπίζει ή προλαμβάνει παθήσεις αισθητικής φύσεως, είτε είναι επιπλοκές είτε είναι συμπτώματα δερματολογικών νοσημάτων. Με το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, όπως είναι απόλυτα αντιληπτό, οι μόνοι που έχουν την ανάλογη εκπαίδευση και μπορούν με γνώση, με αξιοπιστία και κυρίως με ασφάλεια να ασχολούνται είναι οι δερματολόγοι και οι πλαστικοί χειρουργοί».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων