Στη Ρόδο πέθανε ασθενής ενώ λίγο πριν του είχαν διαγνώσει κρυολόγημα. Η γυναίκα του κατέθεσε αγωγή | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Στη Ρόδο πέθανε ασθενής ενώ λίγο πριν του είχαν διαγνώσει κρυολόγημα. Η γυναίκα του κατέθεσε αγωγή

Σε ένδικα μέσα καταφεύγει η οικογένεια 49χρονου, ο οποίος διαβεβαιώθηκε από τα επείγοντα στο νοσοκομείο Ρόδου ότι έχει κοινό κρυολόγημα

 medlabnews.gr iatrikanea

Σε ένδικα μέσα καταφεύγει η οικογένεια 49χρονου, ο οποίος διαβεβαιώθηκε από τα επείγοντα στο νοσοκομείο Ρόδου ότι έχει κοινό κρυολόγημα, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε μέσα σε φαρμακείο την ώρα που παραλάμβανε αγωγή για το «κρύωμα». Ο άνδρας αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εξέπνευσε και τώρα η οικογένεια κατέθεσε αγωγή υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ιατρική αμέλεια.

Η τραγική ιστορία εξελίχθηκε τον Μάιο του 2021, όταν ο 49χρονος με συμπτώματα δυσφορίας και άλγους συνοδεία της συζύγου του μετέβη στα επείγοντα του νοσοκομείου της Ρόδου, όπως περιγράφεται στην εφημερίδα rodiaki.gr . Εκεί εξετάστηκε από γιατρό στα επείγοντα αναφέροντας ότι είχε έντονους πόνους, ένιωθε δυσφορία και δυσκολία στην αναπνοή, δεν μπορούσε να μετακινηθεί με ευκολία καθώς η κανονική βάδιση του διακοπτόταν από έντονους θωρακικούς πόνους, από αίσθημα κόπωσης και αδυναμίας, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή που κατέθεσε η σύζυγος του εκλιπόντα. Ο γιατρός υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται νοσηλεία και παρακολούθηση του 49χρονου στο νοσοκομείο, αφού είχε ένα απλό «κρύωμα».

Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων ο γιατρός που τον είχε αναλάβει έκρινε – όπως αναφέρεται στην αγωγή- «ότι δεν συνέτρεχε λόγος παραμονής και παρακολούθησης του 49χρονου στο νοσοκομείο, καθώς υπέφερε από ένα απλό «κρύωμα» για την αντιμετώπιση του οποίου αρκούσε η λήψη των κατάλληλων φαρμάκων μόνο, και πρότεινε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την εξέταση του ασθενή, να επιστρέψουν στην οικία τους περί ώρα 23.30 μ.μ. της ίδιας ημέρας, παραλείποντας ωστόσο από έλλειψη επιμέλειας κατά την άσκηση των καθηκόντων του, να τους παραπέμψει εξαρχής σε ιατρό καρδιολόγο, όπως όφειλε να κάνει και όπως δυστυχώς αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι ήταν επιβεβλημένο».

Το ζευγάρι έφυγε από το νοσοκομείο εφησυχασμένο ότι δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό και προτού πάνε σπίτι του, σταμάτησαν σε φαρμακείο για να πάρουν το αναλγητικό αντιφλεγμονώδες φάρμακο το οποίο τους είχε προτείνει για την ανακούφισή του από το «κρύωμα» κατά τη διάγνωσή του ο ανωτέρω ιατρός.

Όταν έφθασαν στο φαρμακείο, η 41χρονη παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητο και ο 49χρονος πήγε μέσα για το φάρμακο.

«Μέσα σε δέκα λεπτά, τη 41χρονη την πλησίασε πελάτης του φαρμακείου για να τη ρωτήσει αν είναι μαζί με τον κύριο που μπήκε στο φαρμακείο και είχε καταρρεύσει. Τελικά, ο άτυχος 49χρονος εξέπνευσε μετά τη μεταφορά του στο εναγόμενο νοσοκομείο την 00.30 π.μ. της 21/5/2021».

Έντρομη η 41χρονη μπήκε στο φαρμακείο, όπου είδε ότι ο σύζυγός της, βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, υποφέροντας από μεγάλη δυσφορία, αφόρητους πόνους, ενοχλήσεις στο στήθος και τρομερό αίσθημα αδυναμίας, κατάσταση η οποία κυριολεκτικά την τρομοκράτησε γιατί δεν μπορούσε να πιστέψει, ότι αν και είχαν εξέλθει του νοσοκομείου, με τη διαβεβαίωση του ανωτέρω ιατρού, πως δεν είναι κάτι σοβαρό, αντίθετα ήταν (δήθεν) ένα απλό «κρύωμα» και δεν συντρέχουν ούτε λόγοι ιδιαίτερης ανησυχίας αλλά (και κυρίως) νοσηλείας και παρακολούθησης, η κατάσταση της υγείας του συζύγου της επιδεινώθηκε σε σημείο κυριολεκτικά κατάρρευσής του, αφού σε ελάχιστα λεπτά έχασε τις αισθήσεις του, παρά δε τις προσπάθειες του φαρμακοποιού να τον «επαναφέρει» με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) στο πλαίσιο παροχής πρώτων βοηθειών και πριν ακόμα έλθει το ΕΚΑΒ, και ενώ η 41χρονη είχε υποστεί κυριολεκτικά σοκ.

Τώρα η σύζυγός του ζητά με την αγωγή εκτός των χρημάτων για ψυχική οδύνη, το δικαστήριο να εκδώσει απόφαση με την οποία να υποχρεώνει το νοσοκομείο να καταβάλει εφάπαξ το ποσό των 5000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω μηνιαίας στέρησης διατροφής για το ανήλικο τρίχρονο παιδί τους. Πρόκειται για ποσό των 250 ευρώ για το διάστημα από την επομένη της ημερομηνίας θανάτου του 49χρονου και για 20 μήνες μέχρι να εκδοθεί η σύνταξή της.

Πηγή rodiaki.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων