Μεγάλη μάχη δίνουν ο Γεράσιμος, η Δάφνη και η Ανυσία, που τραυματίστηκαν σοβαρά στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μεγάλη μάχη δίνουν ο Γεράσιμος, η Δάφνη και η Ανυσία, που τραυματίστηκαν σοβαρά στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Παραμένουν στη ΜΕΘ τρεις τραυματίες – Τα νεότερα για την υγεία τους

 medlabnews.gr iatrikanea

 Στη ΜΕΘ παραμένουν ο 20χρονος Γεράσιμος, η Δάφνη, σύντροφος του Βάιου που έχασε τη ζωή του και η Ανυσία, οι τρεις νέοι που τραυματίστηκαν στη μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του δίνει στην εντατική ο 20χρονος Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι του Intercity 62.

Η γιαγιά του Βολιώτη φοιτητή μιλώντας στο LIVE NEWS επισημαίνει πως ο εγγονός της παραμένει ακόμα διασωληνωμένος και πως οι γιατροί υπερβάλλουν εαυτούς για να τον σώσουν. «Τα ίδια είναι. Ο Θεός να δώσει και η Παναγίτσα. Ο Θεός και η Παναγίτσα να δώσει. (Οι γιατροί) περιμένουν να δουν βελτίωση για να μας μιλήσουν» λέει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος Γεράσιμος είναι ο μοναδικός άνθρωπος που επέζησε από το πρώτο βαγόνι και αυτό γιατί την ώρα της σύγκρουσης εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο. Οι διασώστες τον βρήκαν αρκετά μέτρα μακριά από τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Ο νεαρός φέρει βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις εξαιτίας της πτώσης.

Αποσωληνώθηκε η Δάφνη – Δεν ξέρει ότι πέθανε ο σύντροφός της, Βάιος

Στην εντατική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας παραμένει για 16η ημέρα και η Δάφνη, η σύντροφος του αδικοχαμένου Βάιου που ταξίδευαν μαζί εκείνη νύχτα με τη μοιραία αμαξοστοιχία.

«Ένας από τους διασώστες βρήκε την κοπέλα του αδελφού μου, η οποία ήταν εκτοξευμένη έξω από το τρένο με πολλά χτυπήματα και ήταν μαζί και με το σκυλάκι της. Ήταν έξω από το τρένο» λέει ο αδερφός του.

Το σκυλάκι τους που το έπαιρναν παντού μαζί σε κάθε τους ταξίδι επέζησε. Ομοίως και η Δάφνη που δίνει δύο εβδομάδες τώρα σκληρή μάχη στη ΜΕΘ, με τους γιατρούς να καταφέρνουν να την αποσωληνώσουν. «Είναι ακόμα στη ΜΕΘ. Κανένας ασθενής δεν είναι σταθερός όταν μιλάμε για εντατική. Ακόμα περιμένουμε και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει» λέει συγγενής της.

Η Δάφνη παλεύει για τη ζωή της μη γνωρίζοντας πως ο επί σειρά ετών σύντροφός της, δεν βρίσκεται πια εν ζωή.

«Σταθερή η κατάσταση της Ανυσίας»

Η Ανυσία Λιούρη βρίσκεται για 16η μέρα διασωληνωμένη στην Α’ ΜΕΘ εγκαυμάτων του νοσοκομείου Παπανικολάου, με τον διευθυντή Νίκο Καπραβέλο να τονίζει πως «το κοριτσάκι έχει εγκαύματα 28% και έχει τραύματα στο κεφάλι, τον θώρακα, την σπονδυλική στήλη. Οι ειδικοί μας, ό,τι καλύτερο έχει το νοσοκομείο, βρίσκονται πάνω από το κεφάλι της, νευροχειρουργοί, θωρακοχειρουργοί, χειρουργοί, ορθοπεδικοί».

«Είναι ακόμα διασωληνωμένη και σε καταστολή. Είναι πολυτραυματίας και με εγκαύματα αλλά έχουμε πολλές ελπίδες να ζήσει», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Οι γιατροί κέρδισαν την πρώτη μάχη να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της ωστόσο, ο δρόμος είναι μακρύς και επίπονος για πολυτραυματίες σαν την Ανυσία.

«Είναι ακόμα διασωληνωμένη και σε καταστολή. Είναι πολυτραυματίας και με εγκαύματα αλλά έχουμε πολλές ελπίδες να ζήσει» εξηγεί ο κ. Καπραβέλος.

Η 26χρονη Ανυσία σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει ήδη τελειώσει αρχαιολόγος στο ΑΠΘ και κάνει μεταπτυχιακό στη μουσειολογία.

«Ήρθε Αθήνα για να περάσουμε μαζί το τριήμερο και να επισκεφτούμε κάποια μουσεία και γύρναγε πίσω Θεσσαλονίκη» έχει πει ο πατέρας της.

Ο πατέρας της πληροφορήθηκε από τους διασώστες πως η κόρη του επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι και με τη σύγκρουση είτε εκσφενδονίστηκε έξω από το τρένο ή κάποιος συνεπιβάτης της την έβγαλε έξω και έτσι επέζησε.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων