Τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών για να σώσουν τον μοναδικό επιζώντα από το πρώτο βαγόνι. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών για να σώσουν τον μοναδικό επιζώντα από το πρώτο βαγόνι.

Συγκλονίζει η γιαγιά του Γεράσιμου: Μας είπαν να είμαστε έτοιμοι για όλα

επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea

Από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη όσοι επέβαιναν στο πρώτο βαγόνι βρήκαν τραγικό θάνατο, εκτός από ένα άτομο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ένας φοιτητής από τον Βόλο, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί, είναι ο μόνος επιζών από το πρώτο βαγόνι, ωστόσο δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Ο 20χρονος φοιτητής, Γεράσιμος Ιάσονας Γεωργιάδης, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και έχει ακόμη δύσκολο δρόμο να αντιμετωπίσει, σύμφωνα τη γιατρό και θεία του παιδιού, Ελένη Γεωργιάδου. Ο νεαρός φοιτητής φέρεται να εκτοξεύτηκε στα χωράφια και εκεί τον βρήκαν χωρίς τις αισθήσεις του οι διασώστες.

«Είναι ο μόνος επιζών από το πρώτο βαγόνι» τόνισαν οι γιατροί, οι οποίοι δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή μετά από δύο χειρουργεία στο κεφάλι.

Ο Γεράσιμος είναι ο μόνος που σώθηκε σαν από θαύμα από το πρώτο βαγόνι καθώς, από τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο και έτσι γλίτωσε από την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε.

Η γιαγιά του Γεράσιμου λέει μιλώντας στο Star πως ο εγγονός της νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση: «τα ίδια είναι το παιδί. Στείλαμε στη Βοστόνη τις εξετάσεις του και στην πρώτη αξονική μας είπαν ότι είναι νεκρό, στη δεύτερη μας είπαν πως ελαφρώς κάτι δείχνει, καλύτερο θα είναι άλλη αξονική. Τώρα θα στείλουμε τις εξετάσεις και σε άλλο πανεπιστήμιο για να δούμε τι εξέλιξη θα έχουμε. Είναι βαριά το παιδί μας» λέει.

«Ήταν αριστούχος, έβγαλε το μουσικό σχολείο, μάθαινε φτωχά παιδάκια όργανα που δεν είχαν λεφτά. Ενα αγγελούδι, γελαστό, ζεστό…» συγκινεί η γιαγιά του Γεράσιμου.

«Εμείς πιστεύουμε στον Χριστό, όλη η οικογένεια και ο γιος μου που ήταν ιπτάμενος εκπαιδευτής στα F-16 και έχει δει θαύματα την ώρα που σκοτώνονταν με τα αεροπλάνα μπροστά του» λέει και καταλήγει: «Μας είπαν ότι το παιδί δεν είναι καλά, μας είπαν να είμαστε έτοιμοι για όλα. Ολη η Ελλάδα και τα μοναστήρια προσεύχονται. Τον γιο μου τον ξέρουν όλα τα μοναστήρια».

Οι τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών

Ο νεαρός χειρουργήθηκε άμεσα από το πρώτο βράδυ της εισαγωγής του στο νοσοκομείο, με σκοπό να μειωθεί η ενδοκράνια πίεση μέσω κρανιοτομής.

Η επέμβαση επαναλήφθηκε και την επόμενη μέρα, όμως, οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έχει υποστεί ο φοιτητής από τα βαρύτατα τραύματά του, δεν επέτρεπαν να δημιουργηθούν προϋποθέσεις βελτίωσης.

Οι γιατροί, μετά από σχεδόν 14 ημέρες νοσηλείας, κάνουν έναν καθημερινό τιτάνιο αγώνα να σταθεροποιήσουν τον οργανισμό του ώστε να διαφύγει τον κίνδυνο, όμως, προς το παρόν ο στόχος αυτός δεν έχει επιτευχθεί.

Ο νεαρός έχει μάλιστα και ένα δευτερεύον κάταγμα στην κνήμη, ωστόσο, οι γιατροί δεν επιτρέπουν το χειρουργείο εάν προηγουμένως δεν σταθεροποιηθεί ο οργανισμός του.

Όσο για το πως θα εξελιχθεί η κατάστασή του ακόμη κι αν διαφύγει τον κίνδυνο; Οι γιατροί του είναι κατηγορηματικοί: Δεν μπορούν να κάνουν προγνώσεις, καθώς η εξέλιξη είναι απροσδιόριστη.

Επίσης, δεν έχει διερευνηθεί -όπως λένε- ούτε το θέμα της αισθαντικότητας απέναντι σε εξωτερικά ερεθίσματα, καθώς δεν έχουν επιχειρήσει μέχρι τώρα να τον βγάλουν από την καταστολή, ώστε να διερευνήσουν τυχόν νευρολογικά προβλήματα.

Γιατροί και νοσηλευτές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, πάντως, έχουν κάνει προσωπική τους υπόθεση τη διάσωση του νεαρού αγοριού και κάνουν τα ανθρωπίνως δυνατά και αδύνατα για την γρήγορη ανάρρωσή του.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων