Νοσ. Παπαγεωργίου: Διέξοδο για την ανακούφιση από τον χρόνιο πόνο παρέχει το Ιατρείο Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Νοσ. Παπαγεωργίου: Διέξοδο για την ανακούφιση από τον χρόνιο πόνο παρέχει το Ιατρείο Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας

Περισσότεροι από 200 ασθενείς έχουν βρει ανακούφιση στους πέντε μήνες λειτουργίας
Νοσ. Παπαγεωργίου: Διέξοδο για την ανακούφιση από τον χρόνιο πόνο παρέχει το Ιατρείο Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας

medlabnews.gr iatrikanea

Διέξοδο για την ανακούφιση από τον χρόνιο πόνο έχουν βρει περισσότεροι από 200 ασθενείς οι οποίοι απευθύνθηκαν στο Ιατρείο Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στους πέντε μήνες λειτουργίας του, ενώ σε 22 ασθενείς εφαρμόστηκε η μέθοδος της νευρόλυσης.

Πρόκειται για ασφαλή και επιστημονικά τεκμηριωμένη θεραπεία, που χρησιμοποιείται σε ασθενείς με χρόνιο άλγος ανεξαρτήτου αιτιολογίας όταν άλλες θεραπείες δεν έχουν αποδώσει, σε ασθενείς που δεν επιθυμούν, δεν μπορούν ή δεν ενδείκνυται να χειρουργηθούν.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν στην ημερίδα με θέμα «Πόνος, ένα "δώρο" που δεν αγάπησε κανείς!», που διοργάνωσε το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Γ.Ν. Παπαγεωργίου, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου. 

«Τοποθετούμε στον ασθενή, διαδερμικά, ειδικές βελόνες, ενωμένες με γεννήτρια που εκπέμπει ραδιοσυχνότητες με αποτέλεσμα τη νευρόλυση των μικρών αισθητήριων νεύρων που ευθύνονται για τον έντονο πόνο σε μια συγκεκριμένη ανατομική περιοχή», εξήγησε η Αναπληρώτρια Συντονίστρια Διευθύντρια Αναισθησιολογικού Τμήματος Ελένη Κοράκη, Μαζί με την Μαριάνθη Βαρβέρη, διευθύντρια Αναισθησιολογικού, είναι οι δυο αναισθησιολόγοι με εξειδίκευση στην Αλγολογία και υπεύθυνες του Ιατρείου.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε ξεκίνησε η λειτουργία του εξειδικευμένου Ιατρείου, τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς ασθενείς που ταλαιπωρούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα από πόνο έχουν πλέον καλύτερη ποιότητα ζωής. Το ιατρείο έχουν επισκεφθεί 208 ασθενείς και όσο οι πολίτες ενημερώνονται για την ύπαρξή του, όλο και περισσότεροι αναζητούν τις υπηρεσίες του παρέχει. «Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, με την έλλειψη των αναισθησιολόγων στη χώρα μας, το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο, στηρίζοντας τη λειτουργία του», τόνισε η κ. Βαρβέρη.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Μιχάλης Καραβιώτης υπογράμμισε ότι η διαχείριση του χρόνιου πόνου και η παροχή παρηγορικής φροντίδας αποτελούν έμπρακτη απόδειξη ότι είναι απαραίτητη η πολυδιάστατη προσέγγιση των ασθενών καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Τη σημασία των υπηρεσιών που παρέχει το Ιατρείο Πόνου και Παρηγορητικής Φροντίδας εξήραν στον χαιρετισμό τους η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα Δερμεντζοπούλου και ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νικόλαος Παπαϊωάννου. 

Στη διάρκεια της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια του Ιατρείου, το οποίο λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη, εκτός των ημερών της γενικής εφημερίας, στον χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας (ΠΑΡΗΣΥΑ), της Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας και της Εταιρείας Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής Β. Ελλάδος.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων