Πρεμιέρα για «Το Τελευταίο Αετόπουλο» στην Αθήνα, στις 20 Μαρτίου στο Τριανόν | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πρεμιέρα για «Το Τελευταίο Αετόπουλο» στην Αθήνα, στις 20 Μαρτίου στο Τριανόν

Η ταινία ακολουθεί τη ζωή του 94χρονου δημοσιογράφου, βραβευμένου συγγραφέα - λογοτέχνη και εκδότη, Βαγγέλη Σακάτου
Πρεμιέρα για «Το Τελευταίο Αετόπουλο» στην Αθήνα, στις 20 Μαρτίου στο Τριανόν

medlabnews.gr iatrikanea

Το ντοκιμαντέρ «Το Τελευταίο Αετόπουλο», μετά την πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, έρχεται στην Αθήνα για να κάνει πρεμιέρα στον κινηματογράφο Τριανόν, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 20:00.

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο υπογράφουν ο Στέλιος Κούλογλου και η Φωτεινή Λαμπρίδη, μιλά για τη δίψα για ζωή των ανθρώπων, που αξιοποιούν κάθε λεπτό για να παραδώσουν έναν καλύτερο κόσμο στις επόμενες γενιές.

Ένας τέτοιος, είναι ο πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ Βαγγέλης Σακκάτος, που θα είναι παρών στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ στο Τριανόν και θα συνομιλήσει με το κοινό και τους σκηνοθέτες μετά την προβολή.

Η ταινία ακολουθεί τη ζωή του 94χρονου δημοσιογράφου, βραβευμένου συγγραφέα - λογοτέχνη και εκδότη, που την περίοδο που ζούσε ως πολιτικός πρόσφυγας στη Γερμανία, εργάστηκε ακόμη και ως μηχανουργός εργάτης.

Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ:

Το τελευταίο Αετόπουλο - The last partisan

Δημοσιογράφος, βραβευμένος συγγραφέας-λογοτέχνης, εκδότης αλλά και μηχανουργός εργάτης ως πολιτικός πρόσφυγας στη Γερμανία όταν έφυγε μετά τη δίωξη του από την Ιερά Σύνοδο, ο 93χρονος Βαγγέλης Σακκάτος αγωνίζεται για κοινωνική δικαιοσύνη. Στην Κολωνία, συναντά τους παλιούς του  συντρόφους, στις Βρυξέλλες διαδίδει το μήνυμα στο Ευρωκοινοβούλιο. Νιώθει νέος, όπως όταν συμμετείχε στην αντίσταση ως αετόπουλο του ΕΑΜ, στα 13 του χρόνια στην Κεφαλονιά.

Παραμένει αεικίνητος και πιστός στις ιδέες του, έτοιμος για νέες μάχες απέναντι στην ακροδεξιά και σε όσους επιθυμούν να «πειράξουν» την ιστορική μνήμη. Συνεχίζει να είναι πολυγραφότατος  και να παρεμβαίνει με άρθρα και βιβλία. Ανάμεσα στα 40 βιβλία του, ξεχωρίζει αυτό με το οποίο αποκάλυψε τις ιστορικές διαστρεβλώσεις στο βιβλίο «Το μαντολίνο του λογαχού Κορέλι», που μεταφράστηκε στα ιταλικά, μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη και γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη γειτονική χώρα. Eπιμένει ωστόσο να συστήνεται ως «συνδικαλιστής του εργατικού κινήματος».

Διατηρεί το χιούμορ του, καθώς διηγείται ιστορίες από τη ζωή του, έχοντας πάντα στο πλάι του τη σύντροφο της ζωής του και συναγωνίστριά του Άννα.

Θέλει να ζήσει, όχι γιατί φοβάται τον θάνατο, αλλά για να ολοκληρώσει το έργο του και εμφυσήσει κι άλλο την πίστη στον άνθρωπο, που μπορεί να αλλάξει την πορεία της ανθρωπότητας. Η ζωή είναι ωραία όταν είναι γεμάτη ιδανικά και ο χρόνος πιο πολύτιμος, όταν τον αξιοποιείς για το καλύτερο μέλλον των επόμενων γενεών.

Η ταινία γυρίστηκε σε Αθήνα, Κεφαλονιά, Βέλγιο και Γερμανία.

Το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ για περιορισμένες μέρες και θεάσεις https://www.filmfestival.gr/el/documentary-festival

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία στο site https://aetopoulo.tvxs.gr/

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων