Απίστευτο κατήγγειλαν τον «Άλλο Άνθρωπο» για το αν έχει άδεια να μαγειρεύει. Το ποίημα απάντηση στους γείτονες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Απίστευτο κατήγγειλαν τον «Άλλο Άνθρωπο» για το αν έχει άδεια να μαγειρεύει. Το ποίημα απάντηση στους γείτονες

Απαράδεκτη καταγγελία για την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» που μοιράζει φαγητό σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

medlabnews.gr iatrikanea 

Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία περιοίκων στη γειτονιά του Κεραμεικού, όπου μαγείρευε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος με την κοινωνική κουζίνα «ο Άλλος Άνθρωπος» προκειμένου να ελέγξουν αν έχει άδεια για να μαγειρεύει.

Ο εμπνευστής της κοινωνικής κουζίνας, που εδώ και χρόνια δίνει ένα πιάτο φαγητό σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. «Το φαγητό είναι για όλους, χωρίς διακρίσεις: άστεγοι, άνεργοι, μαύροι, κίτρινοι, Ρομά, Έλληνες, ξένοι» όπως έχει πει ο ίδιος σε συνέντευξή του (propaganda).

Μια ματιά στα social media της πρωτοβουλίας θα πείσει και τον πιο δύσπιστο ότι το έργο που προσφέρουν οι εθελοντές του «Άλλου Ανθρώπου» στην κοινωνία είναι αν μη τι άλλο άξιο θαυμασμού.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και οι άνθρωποί του, από το 2011 όταν και δημιουργήθηκε η κοινωνική κουζίνα, μαγειρεύουν σε κάθε γειτονιά, προσέφεραν φαγητό στην πολύπαθη Μόρια, σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές και εσχάτως και στην Τουρκία.

Έτσι, η ανάρτηση σήμερα του κ. Πολυχρονόπουλου προκαλεί θύελλα αντιδράσεων, με αρκετούς χρήστες να απαντούν στην ανάρτησή του σχολιάζοντας την υποκρισία του κόσμου που ούτε τις Άγιες Μέρες του Πάσχα δεν προτάσσει το κοινό καλό έναντι του προσωπικού.

Όπως έγραψε στο post, κάποιοι γείτονες κάλεσαν τη δημοτική αστυνομία, προκειμένου να ελέγξει αν είναι «βρώμικα», με κάποιον να σχολιάζει πολύ εύστοχα «ακόμα και βρώμικα να ήταν, αντί για καταγγελία, έπρεπε να κατέβουν να καθαρίσουν κάνοντας κι αυτοί μια πράξη αλληλεγγύης….σκατόψυχοι».

Και στο Twitter η αναπαραγωγή της είδησης έγινε με… υβριστικά σχόλια για όσους επιχείρησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον «Άλλο Άνθρωπο».

Η καταγγελία του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου Σε μια εξοργιστική καταγγελία προχώρησε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο άνθρωπος πίσω από την κοινωνική κουζίνα ο «Άλλος Άνθρωπος» ότι γείτονες του έστειλαν σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, τη δημοτική αστυνομία για να ελέγξει αν έχει άδεια για να μαγειρεύει.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Πολυχρονόπουλου στο Facebook, υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας του ζήτησε να δει τα στοιχεία του έπειτα από καταγγελία που έκαναν γείτονες «για ρύπανση και βρώμικα».

«Καλή ανάσταση στο μίσος που φωλιάζει στην καρδιά σας. […]Και ας γίνονται τέτοια εμείς συνεχίζουμε αλληλέγγυα» γράφει ο «Άλλος Άνθρωπος».


 «Ο Άλλος Άνθρωπος» προσφέρει καθημερινά περί τις 1.500 μερίδες φαγητό.

 Η παρασκευή των γευμάτων γίνεται στο δρόμο σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Από το 2015 λειτουργεί το «Σπίτι του Άλλου Ανθρώπου». Εκτός από αποθήκη τροφίμων, ο χώρος είναι ανοικτός για όποιον έχει ανάγκη να κάνει μπάνιο, να πάρει το πρωινό του ή να πιει έναν καφέ σε ένα ζεστό περιβάλλον.

Τι τους εύχεται

Με τους στίχους από το ποίημα «Μαύρος Σπόρος» από την ποιητική συλλογή «Αγία Αναρχία», απάντησε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο εμπνευστής της Κοινωνικής Κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος» στους γείτονες που του έστειλαν την Δημοτική Αστυνομία για να ελέγξει αν έχει άδεια για να μαγειρεύει.

Σήμερα με μια ανάρτηση, ενημέρωσε πως το έργο συνεχίζεται προς όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη αυτές τις ημέρες.

Δείτε την ανάρτηση

Στην ανάρτησή του αναφέρει τους στοίχους του ποιήματος που προαναφέραμε:

«Εμεις τα ονειρα μας δεν τα αφησαμε.

Δεν απουσιάσαμε ουτε χωριστικαμε και ας ειμασταν λιγοι στην αρχη, δεν φοβηθηκαμε,γιατι στο φως της φωτιας γνωριστηκαμε. Στα σκοταδια ξεχυθηκαμε απελευθερωμενοι απο τον θριαμβο του θανατου, τολμησαμε την μεγαλη εφοδο που θα εφερνε την ελευθερια μεσα απο τις πραξεις,δεν κρυφτηκαμε στον λογο της υλης, ανοιξαμε τους δικους μας δρομους στην ιστορια. Ελευθερωθηκαμε απο τον ισκιο μας και ελευθερωσαμε και οσους μας ειδαν, τον μαυρο σπορο που εβλεπαν οι αλλοι τον πηραν οι αγγελοι αλλα και οι δαιμωνες, τον πηγαν στον παραδεισο αλλα και στην κολαση,εως εκει , που οι δουλοι του θεου εβαψαν με το αιμα των δολοφονων,των εξουσιαστων,των κλεφτων το γαλαζιο του ουρανου»

Έπειτα εύχεται καλή ανάσταση «στα θέλω και στην ελευθερία» όπως λέει.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων