Έσωσαν από βέβαιο θάνατο βρέφος και ο Δήμος Καλαμάτας τους βραβεύει | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Έσωσαν από βέβαιο θάνατο βρέφος και ο Δήμος Καλαμάτας τους βραβεύει

Εσωσαν ένα βρέφος που είχε χάσει τις αισθήσεις του. Μάθημα ΚΑΡΠΑ

 επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea

Τελετή βράβευσης των πυροσβεστών Πέτρου Κουμούνδρου και Έφης Χριστοπούλου και της νοσηλεύτριας Γιώτας Χριστοπούλου, που τις προηγούμενες ημέρες στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας έσπευσαν για τις πρώτες βοήθειες κι έσωσαν ένα βρέφος που είχε χάσει τις αισθήσεις του, θα πραγματοποιήσει ο δήμος την Παρασκευή 28 Απριλίου, στο Δημαρχείο.

Ας θυμηθούμε τι έγινε

Στιγμές αγωνίας έλαβαν χώρα το απόγευμα της Τρίτης 18 Απριλίου στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας. Μια μητέρα θήλαζε το μόλις 42 ημερών βρέφος της, σε κεντρική καφετέρια της πόλης, όταν το είδε ξαφνικά να χάνει τις αισθήσεις του και να "μελανιάζει".

Όπως ήταν φυσικό πανικοβλήθηκε βάζοντας τις φωνές. Για καλή της τύχη ένα ζευγάρι πυροσβεστών ήταν στο διπλανό τραπέζι.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στο διπλανό τραπέζι εκείνη την ώρα έτυχε να βρίσκεται ένα ζευγάρι πυροσβεστών, εκτός υπηρεσίας, που άκουσαν τις φωνές και έσπευσαν να βοηθήσουν προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες. Χάρη στις γνώσεις τους στο ΚΑΡΠΑ, που είχαν μάλιστα τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν από την υπηρεσία τους πολύ πρόσφατα, κατάφεραν να επαναφέρουν το αγοράκι.

Στο σημείο κλήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που έφτασε άμεσα, και το βρέφος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ από το Νοσοκομείο, το αγοράκι χαίρει άκρας υγείας, καθώς όλες οι εξετάσεις που του έγιναν ήταν καλές και παρέμεινε χθες στο χώρο της παιδιατρικής κλινικής, για προληπτικούς λόγους έτσι ώστε να παρακολουθήσουν οι γιατροί την πορεία της υγείας του.

Όπως φαίνεται, η άμεση παροχή πρώτων βοηθειών από το ζευγάρι που βρισκόταν στην ίδια καφετέρια με τη μητέρα και το βρέφος, αποδείχθηκε σωτήρια.

Οπως ανακοίνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, θεσπίζεται βραβείο κοινωνικής προσφοράς, το οποίο θα δίνεται σε πολίτη – πολίτες που βοηθούν τον συνάνθρωπο.

Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ

Την ίδια μέρα στο Δημαρχείο, θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτικό πιστοποιημένο σεμινάριο στην ΚΑΡΠΑ, Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Το οργανώνουν ο δήμος, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας και το ΕΚΑΒ Καλαμάτας, για τους δημοτικούς και τους υπαλλήλους των Νομικών Προσώπων και των δημοτικών επιχειρήσεων.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί εντός του ωραρίου εργασίας και θα χορηγηθούν πιστοποιήσεις συμμετοχής.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Μάθημα ΚΑΡΠΑ

Όπως φαίνεται, η άμεση παροχή πρώτων βοηθειών από το ζευγάρι που βρισκόταν στην ίδια καφετέρια με τη μητέρα και το βρέφος, αποδείχθηκε σωτήρια.


 Στην Ελλάδα ελάχιστοι πολίτες του γενικού πληθυσμού είναι εκπαιδευμένοι στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και την χρήση των Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (AEDs), με αποτέλεσμα να μην αρχίζει έγκαιρα η αναζωογόνηση του θύματος από τους πρώτους παρευρισκόμενους και τα θύματα πνιγμού να βρίσκουν τον θάνατο.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων