Δικαιώθηκε Ελληνοαυστραλός γιατρός. Κληρονόμησε από ασθενή του 24 εκατ. δολάρια | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δικαιώθηκε Ελληνοαυστραλός γιατρός. Κληρονόμησε από ασθενή του 24 εκατ. δολάρια

Κέρδισε νομική διαμάχη για την κληρονομιά ασθενή του

 medlabnews.gr iatrikanea

Ο Δρ Peter Alexakis από το Strathfield του Σίδνεϊ κέρδισε μία νομική διαμάχη στην οποία έχει εμπλακεί εδώ και καιρό για την κληρονομιά ασθενή του, όπως ανέφερε η The Daily Telegraph.

Σύμφωνα με το άρθρο, ο Δρ Alexakis, ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW Supreme Court) αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι διέπραξε «απάτη» και ότι άσκησε αθέμιτη «επιρροή», καθώς ο 83χρονος Raymond McClure, συνέταξε δύο νέες διαθήκες, μήνες προτού αποβιώσει από καρκίνο το 2017.

Με τις διαθήκες αυτές άφηνε στον γιατρό το 90% της περιουσίας του, εκτιμώμενης αξίας $27 εκατ.

Βασικοί δικαιούχοι, βάσει προηγούμενων διαθηκών του McClure κίνησαν νομικές διαδικασίες, υποστηρίζοντας ότι ο Δρ Alexakis καταχράστηκε τη θέση εμπιστοσύνης που κατείχε φροντίζοντας τον ηλικιωμένο πριν από τον θάνατό του.

Ωστόσο, η Δικαστής Patricia Henry, έκρινε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία που να στηρίζουν καμία από τις καταγγελίες εναντίον του γιατρού. Ως εκ τούτου, έκρινε ότι οι δύο διαθήκες ήταν έγκυρες.

Όπως αναφέρει η The Daily Telegraph, ο Raymond McClure δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν είχε παιδιά. Διαγνώστηκε με καρκίνο το 2015 και πέθανε τον Νοέμβριο του 2017.

Έχτισε τον πλούτο του από ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων και το Χρηματιστήριο, ενώ είχε έντονο ενδιαφέρον για τις ιπποδρομίες και τα στοιχήματα.

Έκανε έξι διαθήκες μεταξύ του 1986 και του Ιουλίου 1987. Οι εκδοχές αυτές άφηναν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στον επί 40 χρόνια συνεργάτη του Frank Camilleri, τη μακροχρόνια φίλη του Hildegard Schwanke και την οικογένειά της και το The Salvation Army.

Ωστόσο, συνέταξε δύο ακόμη τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2017, οι οποίες άφηναν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στον Δρ Alexakis, ο οποίος τον παρακολουθούσε στο Strathfield Family Medical Centre από το 2014.

Η διαθήκη του Ιουνίου άφηνε στον Δρ Alexakis το 65% της περιουσίας, ενώ ο κ. Camilleri και η κα Schwanke έλαβαν το 25% και το 10% αντίστοιχα.

Η διαθήκη του Ιουλίου αύξανε το μερίδιο του Δρ Alexakis στο 90% του χαρτοφυλακίου μετοχών – αξίας περίπου 21 εκατ. δολ. – και του σπιτιού του στο Strathfield αξίας 3 εκατ. δολ.

Ο Δρ Alexakis δήλωσε στο Δικαστήριο ότι έλαβε γνώση της τελευταία διαθήκης μόνο αφού ενημερώθηκε για τον θάνατο του McClure στις 13 Μαρτίου 2018.

Ο The Salvation Army, και η κα Schwanke ξεκίνησαν νομικές ενέργειες αμφισβητώντας την εγκυρότητα των διαθηκών.

Ενώπιον του Δικαστηρίου έγινε γνωστό ότι ο Δρ Alexakis δημιούργησε στενή σχέση με τον McClure, στον οποίο έκανε τακτικές επισκέψεις στο νοσοκομείο και στο σπίτι του από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 2017.

Τον Ιούνιο του 2017, ο McClure προσέλαβε νομικό (solicitor) για να τροποποιήσει τη διαθήκη του.

Το Δικαστήριο άκουσε ότι ο solicitor, Angelo Andresakis, είχε συσταθεί στον McClure από τον Δρ Alexakis.

Η Αστυνομία έκανε έρευνα τότε για τον Δρ Alexakis μετά από καταγγελία που έλαβε, αλλά δεν ελήφθησαν μέτρα.

Ο McClure, αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, είπε στους ντετέκτιβ ότι «ο Δρ Alexakis δεν είναι μόνο ο γιατρός του (GP) αλλά και στενός του φίλος».

Μετά την έρευνα αυτή, ο Δρ Alexakis έπαψε να ενεργεί ως GP του McClure και του συνέστησε να λάβει νομική συμβουλή για να επανεξετάσει τη «διαθήκη του», ειπώθηκε στο Δικαστήριο.

Η Δικαστής Henry ανέφερε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Δρ Alexakis ασκούσε «αθέμιτη επιρροή» στον McClure.

Σε σχέση με την απόσυρσή του από τη θέση του GP του McClure, είπε ότι η απόφαση του αυτή υποδεικνύει ότι δεν προσπαθούσε να τον «χειραγωγήσει».

Στη «μαραθώνια» δίκη για την κληρονομιά του McClure κατέστη επίσης γνωστό ότι και ένας άλλος ασθενής είχε συντάξει διαθήκη το 2005, η οποία άφηνε στον Δρ Alexakis ολόκληρη την περιουσία τους ύψους 80.000 δολαρίων.

Η Αστυνομία διεξήγαγε επίσης έρευνα τότε, την οποία έπαυσε καθώς δε βρήκε στοιχεία για αδικήματα.

Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο The Salvation Army υποστήριξε ότι ο Δρ Alexakis διέπραξε απάτη, καθώς δεν αποκάλυψε ότι είχε συστήσει τον ίδιο δικηγόρο (τον κ. Andresakis) στο άτομο που άφησε με τη διαθήκη του τα $80.000 δολ.

Η Δικαστής απέρριψε αυτήν την καταγγελία αναφέροντας ότι ήταν «εικασία» το πώς θα είχε αντιδράσει ο McClure αν γνώριζε για τη διαθήκη του 2005.

Απέρριψε επίσης τον ισχυρισμό ότι ο Δρ Alexakis διέπραξε απάτη προσφερόμενος να αναλάβει τη φροντίδα του McClure μόλις αυτός έφυγε από το νοσοκομείο.

Η Δικαστής Henry είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο γιατρός έκανε αυτήν την πρόταση.

Σημειώνεται ότι ο κ. Camilleri έχει κινήσει ξεχωριστή νομική διαδικασία κατά του γιατρού στο NSW Supreme Court σε μια προσπάθεια να τον εμποδίσει να πάρει την περιουσία. Ο Δρ Alexakis αμφισβητεί και αυτή την υπόθεση εναντίον του.

Πηγή neoskosmos.com

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων