SNF Nostos 2023: Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος βάζει την Ψυχική Υγεία στο επίκεντρο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

SNF Nostos 2023: Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος βάζει την Ψυχική Υγεία στο επίκεντρο

20-23 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
SNF Nostos 2023: Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος βάζει την Ψυχική Υγεία στο επίκεντρο
medlabnews.gr iatrikanea

Eυαίσθητη και ανθεκτική. Θωρακισμένη και απροστάτευτη. Η ψυχική υγεία δεν έχει μόνο μια πτυχή. Από τις 20-23 Ιουνίου, το SNF Nostos 2023 του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανοίγει τις πύλες του στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), για να αναλύσει, συζητήσει και να απενοχοποιήσει κάθε πτυχή της. Για τέσσερις ημέρες ενημέρωση, διάλογος και ψυχαγωγία γίνονται ένα και επιβεβαιώνουν ότι η φροντίδα του εσωτερικού μας κόσμου, ξεκινά από εκεί έξω.

Διάλογοι του ΙΣΝ. Ψυχική Υγεία: Eπανασύνδεση στο κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο

Τετάρτη 21 Ιουνίου

Σε έναν κόσμο όπου η πόλωση απειλεί τη δημοκρατία και την ψυχική υγεία, είναι κρίσιμο να τεθούν στον δημόσιο διάλογο μια σειρά από αλληλένδετες παράμετροι, όπως αυτές της πολιτικής, της ψυχολογίας και της προσωπικής ευημερίας. Μπορούμε να βρούμε καινοτόμες λύσεις για τη διαχείριση πολιτικών αντιπαραθέσεων και να κατανοήσουμε τον πραγματικό αντίκτυπο της πόλωσης στην ψυχική υγεία;

Την πρώτη ημέρα του SNF Nostos Conference, οι Διάλογοι του ΙΣΝ, στο πλαίσιο μιας δυναμικής συνεργασίας με το SNF Agora Institute του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, υποδέχονται αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες του κλάδου και εμβαθύνουν σε αυτό το κρίσιμο και απαιτητικό θέμα.

Τους Διαλόγους του ΙΣΝ επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Εκτελεστική Διευθύντρια «Διάλογοι του ΙΣΝ», και δημοσιογράφος. Υλοποιούνται με τη δημοσιογραφική επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD (incubator for Media Education and Development).

Η ψυχική υγεία στο επίκεντρο και του SNF Nostos Conference

Πέμπτη 22 & Παρασκευή 23 Ιουνίου

Ποια ηθικά ζητήματα εγείρονται όταν γίνεται χρήση chatbots σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας; Πώς μπορεί η δημιουργική έκφραση να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του τραύματος;

Στοχαστές, ερευνητές και ακτιβιστές από ένα ευρύ φάσμα κλάδων θα συγκεντρωθούν στο SNF Nostos Conference 2023 για να συζητήσουν την πρόοδο της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων, και μεταξύ άλλων, για θέματα, όπως η μοναξιά και οι επιπτώσεις της στην ψυχική υγεία, ο ρόλος της τέχνης, της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης, η σημασία των κοινωνικών δομών, καθώς και η ψυχική υγεία των νέων ανθρώπων αλλά και ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Μπες και εσύ στη συζήτηση και αντάλλαξε απόψεις με ομιλητές, όπως η συνιδρύτρια του Bring Change to Mind, Glenn Close, η ιδρύτρια του MindUP, Goldie Hawn, ο συνιδρυτής του March For Our Lives, David Hogg, ο παιδοψυχίατρος και ιδρυτής του Child Mind Institute, ο κριτικός αρχιτεκτονικής, Michael Kimmelman, Harold S. Koplewicz, και ο ψυχίατρος, Sander Markx.

Το SNF Nostos Conference αποτελεί μια ανοιχτή για όλους συμμετοχική εκδήλωση που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό δημοσιογραφικό οργανισμό iMEdD (incubator for Media Education and Development). Στο SNF Nostos Conference ενεργό ρόλο έχει το SNF Nostos Youth Advisory Committee, που αποτελείται από μια ομάδα νέων ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, θέσεις και οπτικές.

*Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την ώρα προσέλευσης. 

Συζήτηση του Barack Obama με τον Πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο

Το ΙΣΝ έχει την τιμή και χαρά να υποδεχθεί τον Πρόεδρο Barack Obama στο φετινό SNF Nostos Conference. Ο Barack Obama επιστρέφει για δεύτερη φορά στη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), από όπου μίλησε το 2016 κατά τη διάρκεια της τελευταίας διεθνoύς επίσκεψής του στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του. Στο SNF Nostos Conference, ο Barack Obama θα συζητήσει τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών μαζί με τον Πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου και ώρα 17:30-18:15. Για την παρακολούθησή της θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος αλλά και της συγκεκριμένης χωρητικότητας της αίθουσας, η συζήτηση θα μεταδίδεται ζωντανά σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ.

Δες το πρόγραμμα του SNF Nostos Conference. 

*Ο σχεδιασμός του προγράμματος του SNF Nostos Conference βρίσκεται υπό διαμόρφωση και ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στις ώρες, ημέρες και αίθουσες που θα πραγματοποιηθούν οι εκάστοτε συζητήσεις.

SNF Nostos Run

Πέμπτη 22 Ιουνίου

Ο αγαπημένος βραδινός αγώνας SNF Nostos Run επιστρέφει στις 22 Ιουνίου, στο πλαίσιο της φετινής θεματικής -είναι άλλωστε γνωστές οι θετικές επιδράσεις του αθλητισμού στην ψυχική υγεία.  Τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα έχει η ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος» και το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας «Sports Excellence» της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Release Athens X SNF Nostos, 20, 21 & 23 Ιουνίου: Ούτε εμείς μπορούμε να πιστέψουμε αυτό το lineup!

Η Rosalía, το απόλυτο pop icon των ημερών έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στην πρώτη ημέρα του Release Athens X SNF Nostos, με διάθεση να ξεπεράσει κάθε πολιτιστικό και ηχητικό σύνορο. Μαζί της ο Central Cee, o πιο διάσημος Βρετανός rapper. Το ασυναγώνιστο lineup περιλαμβάνει επίσης ορισμένους από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ηλεκτρονικής μουσικής, της post-punk, της reggae και πολλούς ακόμη καλλιτέχνες.

20/06 : Rosalía, Central Cee, Tinashe, Ayra Starr, IAMDDB, και περισσότεροι καλλιτέχνες που θα ανακοινωθούν σύντομα

21/06: Röyksopp, Tash Sultana, M83, OMD, Dub Inc, Groundation

23/06: Siouxsie, Interpol, Echo & the Bunnymen, Viagra Boys, Ladytron, The Haunted Youth

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Νερού και στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, που απέχουν μεταξύ τους περίπου 15 λεπτά με τα πόδια. Mε την υποστήριξη του ΙΣΝ, τo εισιτήριο* είναι ακόμα πιο προσιτό με πρόσβαση και στις δύο σκηνές.

Οι εμφανίσεις των 2 headliners (στην Πλατεία Νερού και το Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ) δεν θα συμπίπτουν, ενώ θα εξασφαλίζεται επαρκής χρόνος μετάβασης από το ένα stage στο άλλο.

*Τα έσοδα των εισιτηρίων αποδίδονται αποκλειστικά στο Release Athens. Το ΙΣΝ είναι φιλανθρωπικός οργανισμός που πραγματοποιεί δωρεές προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Tο ΙΣΝ δεν δέχεται δωρεές από ιδιώτες, εταιρείες ή άλλου είδους οργανισμούς.

Πέρα από τη μουσική

Το ΙΣΝ θα προχωρήσει σε επιπλέον δωρεές ύψους €500.000 που θα φέρουν το όνομα SNF X Release Athens προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με αποστολή την ενίσχυση της ψυχικής υγείας, στο πλαίσιο της ευρύτερης θεματικής του φετινού SNF Nostos που είναι αφιερωμένη σε αυτή.

O καλλιτέχνης βρίσκεται μέσα σου και θα τον ανακαλύψουμε στο Reflect Mural

Η ανταπόκριση στο ερωτηματολόγιο για το Reflect Mural ήταν παραπάνω από ενθουσιώδης και σε ευχαριστούμε πολύ για αυτό! Τις απαντήσεις τις έχει ήδη λάβει ο mural artist Kien Nguyen και τον έχουν ήδη εμπνεύσει πολύ. Ανυπομονούμε να σε δούμε από κοντά για να ολοκληρώσουμε μαζί το Reflect Mural κατά τη διάρκεια του SNF Nostos 2023. Θα μοιραστούμε μαζί σου περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία σύντομα!

SNF Nostos App

Mέσω του νέου διαδραστικού SNF Nostos App, που θα είναι σύντομα διαθέσιμο, θα μπορείς να κάνεις networking, να συμμετάσχεις σε sessions ερωτοαπαντήσεων με ομιλητές, σε δημοσκοπήσεις και σε ανοιχτές συζητήσεις, όπου θα μπορείς να τοποθετηθείς για πλήθος ζητημάτων σχετικά με την ψυχική υγεία.

Μάθε περισσότερα για το ΚΠΙΣΝ, όπου πραγματοποιείται το SNF Nostos.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων