Πρωτοποριακή διοργάνωση από το ΑΠΘ: 1οι Γηριατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες σε Ελλάδα και Κύπρο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πρωτοποριακή διοργάνωση από το ΑΠΘ: 1οι Γηριατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες σε Ελλάδα και Κύπρο

Παρείχαν στους ηλικιωμένους πολίτες την ευκαιρία να αναδείξουν τη δύναμη, την αντοχή και το αδάμαστο πνεύμα τους
Πρωτοποριακή διοργάνωση από το ΑΠΘ: 1οι Γηριατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες σε Ελλάδα και Κύπρο

medlabnews.gr iatrikanea

Οι 1οι Γηριατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες (Geri Olympics) σε Ελλάδα και Κύπρο, για την προώθηση της ενεργούς και υγιούς γήρανσης και την κατάρριψη των στερεοτύπων για την τρίτη ηλικία, είναι γεγονός!  Η δράση πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με τη Στέγη Καϊμακλίου «Αρχάγγελος Μιχαήλ» από την Κύπρο και το Ινστιτούτο για τη Γηριατρική Ολυμπιάδα και την Ενεργό Διαβίωση από τη Δυτική Βιρτζίνια των Η.Π.Α.

Η πρωτοποριακή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 29 Μαΐου 2023 σε κλειστές δομές και Κέντρα Ημέρας που εξυπηρετούν ηλικιωμένους και ευάλωτους πληθυσμούς, και συγκέντρωσε 17 οργανισμούς, 150 αφοσιωμένους εθελοντές και πάνω από 350 ενθουσιώδεις συμμετέχοντες, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο στη προώθηση της ενεργού και υγιούς γήρανσης.

Οι Γηριατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες, παρείχαν στους ηλικιωμένους πολίτες την ευκαιρία να αναδείξουν τη δύναμη, την αντοχή και το αδάμαστο πνεύμα τους, καταρρίπτοντας τα στερεότυπα και τονίζοντας τη σημασία μιας δραστήριας και γεμάτης ζωής σε κάθε ηλικία. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η προώθηση της ενεργού και υγιούς γήρανσης στοχεύοντας τόσο στην ενθάρρυνση των κοινωνικών σχέσεων και την κοινωνική συμπερίληψη, όσο και στην ενίσχυση της αίσθησης της κοινότητας μεταξύ των ηλικιωμένων.

Οι Γηριατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες εσωκλείουν ένα ευρύ φάσμα αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες των συμμετεχόντων με διαφορετικές ικανότητες και ενδιαφέροντα. Τα αγωνίσματα περιλαμβάνουν διασκεδαστικές δράσεις και αγαπημένα αθλήματα, καθώς και μια ειδική κατηγορία αφιερωμένη σε γνωστικά παιχνίδια που προκαλούν την πνευματική οξύτητα και τη κριτική σκέψη των συμμετεχόντων.

Οι πρώτοι Geri Olympics, άνοιξαν τον δρόμο για μελλοντικές διοργανώσεις, εμπνέοντας ελπίδες για αυξημένη συμμετοχή και ακόμη πιο αξιοσημείωτα επιτεύγματα.

Περισσότερες πληροφορίες

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων