Συνέδριο ΡευΜΑζήν: «Ο ασθενής με ρευματικό νόσημα στο επίκεντρο» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Συνέδριο ΡευΜΑζήν: «Ο ασθενής με ρευματικό νόσημα στο επίκεντρο»

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υβριδικά στις 1 & 2 Ιουλίου 2023
Συνέδριο ΡευΜΑζήν: «Ο ασθενής με ρευματικό νόσημα στο επίκεντρο»

medlabnews.gr iatrikanea

Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Ρευματικά Νοσήματα ΡευΜΑζήν, με τίτλο «Ο ασθενής με ρευματικό νόσημα στο επίκεντρο», θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Athens Zafolia Hotel, στις 1 & 2 Ιουλίου 2023. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υβριδικά με τη δια ζώσης παρουσία των ομιλητών και περιορισμένο αριθμό μελών της Ομοσπονδίας. Το συνέδριο έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας & Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδας (Ε.Ρ.Ε.-ΕΠ.Ε.Ρ.Ε.) και της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.

Το φετινό συνέδριο στοχεύει να ρίξει φως στις επιστημονικές κατακτήσεις στην αντιμετώπιση των ρευματικών νοσημάτων, πάντοτε με τον ασθενή στο επίκεντρο και τη θέση που κατέχει στο σύστημα υγείας. Με πληθώρα ομιλητών τόσο από τον ακαδημαϊκό-επιστημονικό χώρο, όσο και από το κίνημα των ασθενών, οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου θα καλύψουν τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και registries των ρευματοπαθών, τον ρόλο του προσωπικού ιατρού, τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα βιο-ομοειδή φάρμακα, τη συμβολή των διαφόρων ειδικοτήτων στην παρακολούθηση των ρευματοπαθών, ενώ η ποιότητα ζωής, ο χρόνιος πόνος και η ύφεση θα προσεγγισθούν τόσο από επαγγελματίες υγείας όσο και από ασθενείς. Σημαντικό μέρος του Συνεδρίου θα αποτελέσει η παρουσίαση τριών ερευνών που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία τον τελευταίο χρόνο σχετικά με το ταξίδι του ασθενή με ρευματικό νόσημα μέχρι τη διάγνωση τον βαθμό γνώσης των ασθενών γύρω από της ψηφιακές εφαρμογές στην υγεία καθώς και τη γνώση των ασθενών γύρω από τα βιο-ομοειδή. Eπίσης θα πραγματοποιηθεί και εργαστήριο ασθενών με τίτλο «Ψηφιακός μετασχηματισμός στην πράξη».

Το συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestreaming στη σελίδα της ΡευΜΑζήν στο Facebook  και στο κανάλι της στο YouTube:

Links Facebook:

Σάββατο

Κυριακή

Διαβάστε επίσης:

Τι είναι ο ιατρός ρευματολόγος; 10 λόγοι για να δείτε τον ρευματολόγο

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων