Το πτώμα της 27χρονης Πολωνής στην Κω δείχνει τον δολοφόνο. Το σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Το πτώμα της 27χρονης Πολωνής στην Κω δείχνει τον δολοφόνο. Το σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές

Τραγικός ήταν ο επίλογος στις έρευνες για τον εντοπισμό της 27χρονης Αναστάζια καθώς το απόγευμα της Κυριακής (18/6) εντοπίστηκε νεκρή

 medlabnews.gr iatrikanea

Τραγικός ήταν ο επίλογος στις έρευνες για τον εντοπισμό της 27χρονης Αναστάζια καθώς το απόγευμα της Κυριακής (18/6) εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή Αλυκές στην Κω, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι του βασικού υπόπτου, του 32χρονου από το Μπαγκλαντές.

Τα ίχνη της κοπέλας είχαν χαθεί από το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας (12/6) και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν αυτοί που κατάφεραν να την εντοπίσουν.

Συγκεκριμένα, έχοντας τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, έφτασαν στα ίχνη της και σύμφωνα με πληροφορίες, το πτώμα βρισκόταν κρυμμένο μέσα σε καλαμιές έχοντας επάνω του κλαδιά και σχεδόν το μισό ήταν τοποθετημένο μέσα σε σακούλα.

Νεκρή σε καλαμιές σε περιοχή με αλυκές, βρέθηκε η 27χρονη κοπέλα από την Πολωνία, που είχε εξαφανιστεί την περασμένη Δευτέρα. Την κοπέλα βρήκε εθελόντρια που συμμετείχε στις έρευνες. Η περιοχή αυτή είναι πολύ κοντά στο σπίτι 32χρονου συλληφθέντος για την υπόθεση, ανάμεσα στο Τιγκάκι και το Μαρμάρι.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής κάνουν λόγο για κατάσταση προχωρημένης σήψης, ενώ τόνισαν ότι το πτώμα βρέθηκε χωρίς τα ρούχα από τη μέση και κάτω. Τόσο η σακούλα, όσο και κάποια άλλα ευρήματα στάλθηκαν στο Εγκληματολογικό για λήψη αποτυπωμάτων.

Όπως έγινε γνωστό, το πτώμα της κοπέλας βρέθηκε τυλιγμένο με σεντόνι, και όχι σε σακούλα, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Το σεντόνι θα εξεταστεί από τις αρχές για γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα για το ποιος ή ποιοι είναι οι δολοφόνοι. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατος της κοπέλας ήταν ασφυκτικός καθώς δεν διαπιστώθηκε να φέρει άλλα τραύματα εκ πρώτης όψεως. Είναι αδιευκρίνιστο αν στραγγαλίστηκε από τα χέρια του δράστη ή αν ο ασφυκτικός θάνατος προήλθε με χρήση κάποιου αντικειμένου.

Πλέον, η μακάβρια διαδικασία προβλέπει την αναγνώριση από τα συγγενικά της πρόσωπα, προκειμένου να συνεχιστεί και η νεκροψία - νεκροτομή με την έκθεση του ιατροδικαστή. Ο τελευταίος σε μια πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για πιθανότητα πνιγμού του θύματος, όμως, αύριο Δευτέρα (19/6) θα μπορεί να συντάξει με βεβαιότητα την έκθεση με τα ευρήματά του.

Το πτώμα της 27χρονης κοπέλας είναι αυτό που θα «μιλήσει» για τον ή τους δολοφόνους της, αφού ο ιατροδικαστής θα συλλέξει υλικό DNA από τα νύχια του θύματος, σε περίπτωση που κατάφερε να αντισταθεί και να παλέψει για τη ζωή του.

Δεύτερο άτομο στο «κάδρο» των ερευνών

Οι Αρχές στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τον ή τους δολοφόνους της 27χρονης, έχουν βάλει στο «κάδρο» και δεύτερο άτομο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, πρόκειται για τον συγκάτοικο του 32χρονου συλληφθέντα για αρπαγή, υπηκοότητας Πακιστάν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκάτοικος του συλληφθέντα φέρεται να έχει πέσει σε αντιφάσεις κατά τις καταθέσεις του στους αστυνομικούς, μία εκ των οποίων ότι η 27χρονη Πολωνή δεν πήγε ποτέ στο σπίτι τους

Ωστόσο, η αστυνομία φέρεται να έχει στη διάθεσή της βίντεο στο οποίο η κοπέλα εμφανίζεται να εισέρχεται στο σπίτι τους και μάλιστα το υλικό πιθανότατα δόθηκε στις Αρχές από γειτονικές κάμερες ασφαλείας. Η υπόθεση φαίνεται να «δένει» ώρα με την ώρα, αφού άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο και για ίχνη DNA της 27χρονης στο σπίτι των δύο βασικών υπόπτων.

Τα στοιχεία που οδηγούσαν σε εγκληματική ενέργεια

Οι άνδρες της Ασφάλειας Κω παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής διενήργησαν έρευνα στην οικία του 32χρονου στο Μαρμάρι και συνέλεξαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Ανάλογη έρευνα έγινε και στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο έμενε η νεαρή ξενοδοχοϋπάλληλος. Στο σώμα του 32χρονου έχουν βρεθεί ίχνη πάλης, ενώ στο σπίτι του εντοπίστηκαν ξανθές τρίχες και μία μπλούζα με μία κηλίδα αίματος. Όλα αυτά σε συνδυασμό και με τα στοιχεία που αναμένεται να προκύψουν από το πτώμα, αναμένεται να «δείξουν» και τον ή τους δολοφόνους.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει αμυχές και σημάδια πάλης στο σώμα του συγκάτοικου του 32χρονου συλληφθέντα από το Μπανγκλαντές.

Η Αστυνομία έχει λάβει δείγματα DNA από τον συλληφθέντα και τον συγκάτοικό του, από το σπίτι τους και από το διαμέρισμα της κοπέλας και του συντρόφου της στο ξενοδοχείο, ενώ έχει ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τα στίγματα της κινητής τηλεφωνίας.

Η πρώτη ανάρτηση του συντρόφου της Αναστάζια μετά τον εντοπισμό της σορού της Τραγικό πρόσωπο ο σύντροφός της, ο οποίος ήταν αυτός που είχε δηλώσει την εξαφάνισή της πριν από 6 ημέρες. 

 Ο 28χρονος, αμέσως μόλις αποκαλύφθηκε ότι η σύντροφός του βρέθηκε νεκρή, με ανάρτησή του στο facebook, άλλαξε τη φωτογραφία προφίλ του, βάζοντας μια μαύρη κορδέλα σε ένδειξη πένθους.


Ενώπιον της ανακρίτριας

Ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας παρουσιάστηκε σήμερα η μητέρα και ο 28χρονος φίλος της άτυχης 27χρονης Αναστάζια που δολοφονήθηκε στο νησί της Κω.

Λίγο αργότερα θα προσαχθεί και ο 32χρονος βασικός ύποπτος, που έχει συλληφθεί για αρπαγή και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, ενώ στις έρευνες των Αρχών εξετάζεται και η εμπλοκή του συγκατοίκου του Μπαγκλαντεσιανού.

Η ιατροδικαστική εξέταση από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αναμένεται να φέρει στο φως νέα πολύτιμα ευρήματα για τον θάνατο της 27χρονης, με τα πρώτα στοιχεία να τον περιγράφουν ως «αργό και βασανιστικό»

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για στραγγαλισμό της κοπέλας, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν στραγγαλίστηκε από τα χέρια του δράστη ή, αν ο ασφυκτικός θάνατος προήλθε με χρήση κάποιου αντικειμένου.

Τα στοιχεία εις βάρος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές είναι συντριπτικά, αν και ο ίδιος μέχρι στιγμής έχει κρατήσει σκληρή στάση, χωρίς να έχει παραδεχθεί το παραμικρό.

Ο 32χρονος έχει συλληφθεί για αρπαγή και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, ενω σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής θα διευρύνει το κατηγορητήριο.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να απαγγελθούν κατηγορίες και στον συγκάτοικό του, για τον οποίο εξετάζεται αν βοήθησε τον κατηγορούμενο στην μεταφορά του πτώματος.

Σε συμπληρωματική κατάθεση έχει κληθεί και ο Πολωνός σύντροφος της αδικοχαμένης 27χρονης.

Στη Ρόδο για νεκροψία -νεκροτομή η σορός της 27χρονης

Με καταμαράν στη Ρόδο μεταφέρεται η σορός της 27χρονης Πολωνής, προκειμένου να υποβληθεί σε νεκροψία -νεκροτομή.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν, ότι ο θάνατος της κοπέλας ήταν ασφυκτικός.

Ο ανακριτής αναμένεται να διερευνήσει αν η άτυχη κοπέλα στραγγαλίστηκε από τα χέρια του δράστη ή αν ο ασφυκτικός θάνατος προήλθε με χρήση κάποιου αντικειμένου.

Όπως έγινε γνωστό, το πτώμα βρέθηκε μέσα σε χόρτα, κάτω από ένα δέντρο μόλις 1 χλμ από το σπίτι του συλληφθέντα Μπαγκλαντεσιανού και κοντά σε υδροβιότοπο από μια εθελόντρια που συμμετείχε στις έρευνες.

Η γύρω περιοχή είχε ερευνηθεί τα προηγούμενα 24ωρα , όμως όχι το συγκεκριμένο σημείο.

Λόγω και του αέρα που έπνεε, η έντονη μυρωδιά γινόταν αντιληπτή από μεγάλη απόσταση, κάτι που ίσως έκανε την εθελόντρια της πολιτικής προστασίας που την βρήκε πρώτη, να κατευθυνθεί προς το σημείο.

Η σορός εντοπίστηκε σε σακούλα, ενώ παράλληλα την είχαν καλύψει με κλαδιά και ξερά χόρτα.

Η 27χρονη ήταν γυμνή από τη μέση και κάτω και το σώμα της τυλιγμένο με σεντόνι, ενώ υπήρχαν σημάδια σε όλο της το σώμα, αλλά και ίχνη στραγγαλισμού.

Το σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο 32χρονος την παρέσυρε στο σπίτι του μετά τη συνάντηση που είχαν λίγη ώρα νωρίτερα σε μίνι μάρκετ, με την πρόφαση να της δώσει ποσότητα κάνναβης, την οποία φέρεται να είχε ζητήσει το θύμα.

Το σενάριο που εξετάζεται είναι ο άνδρας από το Μπαγκλαντές να επιχείρησε να έρθει σε ερωτική πράξη μαζί της και εκείνη να αντιστάθηκε.

Η Αναστάζια, στην προσπάθειά της να γλιτώσει, ίσως πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε, προκαλώντας στον 32χρονο τις γρατζουνιές που είχε στον λαιμό και στα χέρια και τελικά να ακολούθησε ο βίαιος θάνατός της.

«Είχα πάθει κάποιο ατύχημα. Τα έχω καιρό αυτά τα σημάδια» φέρεται να είπε.

Οι Αρχές βρήκαν τρίχες της Αναστάζια στο σπίτι του 32χρονου συλληφθέντα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, εντοπίστηκε το κινητό της 27χρονης σε εγκαταλελειμμένο κτήριο 500 μόλις μέτρα από το σπίτι του υπόπτου και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για να ανακτηθεί η τελευταία διαδρομή που έκανε η κοπέλα πριν εξαφανιστεί.

Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι από το κινητό είχε αφαιρεθεί η κάρτα SIM, γεγονός που ενισχύει το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων