Δοκιμάζεται 17χρονη για τρία χρόνια από τον καρκίνο. Λόγω ηλικίας την διώχναν από το Παίδων. Αυτά που έγραψε προκάλεσαν την παρέμβαση Μητσοτάκη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δοκιμάζεται 17χρονη για τρία χρόνια από τον καρκίνο. Λόγω ηλικίας την διώχναν από το Παίδων. Αυτά που έγραψε προκάλεσαν την παρέμβαση Μητσοτάκη

Η διάγνωση άλλαξε όλη της τη ζωή: Σάρκωμα Ewing

 επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea

Η Χανιώτισσα Ραφαέλα Πιτσικάλη, 20 ετών, δοκιμάζεται από μία σπάνια μορφή καρκίνου τα τελευταία τρία χρόνια. Η πρώτη διάγνωση έγινε τον Ιούνιο του 2020 και αφού η 17χρονη, τότε, Χανιώτισσα είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Αττικόν με έντονους πόνους και μικρή απόκριση στα αναλγητικά. Η διάγνωση άλλαξε όλη της τη ζωή: Σάρκωμα Ewing.

Έκτοτε, η Rafaela έχει υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, παρατεταμένη παραμονή στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα» και χειρουργική επέμβαση στην Ελλάδα για την αφαίρεση του όγκου.

Τον Οκτώβριο του 2021 παρουσίασε την πρώτη της υποτροπή, η οποία απαιτούσε δεύτερη χειρουργική επέμβαση και ακτινοθεραπεία.

Δυστυχώς, τον Μάιο του 2023, σημειώθηκε δεύτερη υποτροπή.

Μετά την απόφαση των γιατρών ότι δεν μπορούσε να γίνει περαιτέρω χειρουργική επέμβαση στην Ελλάδα, η οικογένεια της Rafaela αποφάσισε να αναζητήσει θεραπεία σε αντικαρκινικά κέντρα του εξωτερικού. Η πρώτη προγραμματισμένη επίσκεψή της είναι στο εξειδικευμένο Κέντρο Καρκίνου MD-Anderson στο Χιούστον των ΗΠΑ, στις 8 Αυγούστου 2023.

Χθες όπως είχε επισημάνει σε ανάρτησή της, λόγω της ηλικίας της δεν μπορεί πλέον να νοσηλεύεται στο Παίδων Αγίας Σοφίας κι έτσι έψαχνε για νέο νοσοκομείο.

Η ανάρτησή της προκάλεσε το ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι οποίοι επικοινώνησαν -όπως αναφέρει η 19χρονη- τηλεφωνικά μαζί της και ενδιαφέρθηκαν προσωπικά για την μεγάλη περιπέτεια με την υγεία της.

Συγκεκριμένα, η Ραφαέλα γράφει τα εξής: «Θέλω να μοιραστώ μαζί σας όσα έγιναν σήμερα, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis και τον υπουργό Υγείας Michalis Chrisochoidis, που επικοινώνησαν μαζί μου τηλεφωνικά και ενδιαφέρθηκαν προσωπικά για τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας μου. Το ειλικρινές ενδιαφέρον τους και η διαβεβαίωση ότι θα είναι διαρκώς στο πλευρό μου, μου δίνουν δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσω τον αγώνα για ζωή, μαζί με τους ανθρώπους μου που είναι από την αρχή δίπλα μου.

Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου όλους τους ανθρώπους που με σκέφτονται, νοιάζονται, προσεύχονται για εμένα και δίνουν χρήματα για το μεγάλο ταξίδι στο Χιούστον. Ελπίζω κι εύχομαι ανάλογη στήριξη και βοήθεια από το κράτος να έχουν διαρκώς και τα άλλα παιδιά και οι άλλοι άνθρωποι. Πρέπει να καλυφθεί θεσμικά, στο τομέα υπηρεσιών υγείας το κενό περίθαλψης και φροντίδας της εφηβικής-πρώιμης νεαρής ηλικίας. Των παιδιών δηλαδή που αντιμετώπισαν ένα σοβαρό θέμα υγείας ή ένα χρόνιο θέμα, και όταν μεγαλώνουν “χάνονται” μεταξύ διαφορετικών γιατρών, νοσοκομείων, ιατρικών ιστορικών και επαναλαμβανόμενων εξετάσεων χωρίς ένα κοινό σημείο αναφοράς».


Διαβάστε επίσης

Καρκίνος των Οστών. Οστεοσάρκωμα, σάρκωμα Ewing, Χονδροσάρκωμα. Ποια τα συμπτώματα;

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων