Η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου για τη μάχη της με τον καρκίνο: «Ο καρκίνος έχει μεγάλο δρόμο να διανύσεις» (βίντεο) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου για τη μάχη της με τον καρκίνο: «Ο καρκίνος έχει μεγάλο δρόμο να διανύσεις» (βίντεο)

«Πραγματικά μην σπαταλάμε τη ζωή μας σε ανούσια πράγματα. Κάθε μέρα, κάθε στιγμή είναι μια νέα γιορτή»
Η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου για τη μάχη της με τον καρκίνο: «Ο καρκίνος έχει μεγάλο δρόμο να διανύσεις» (βίντεο)

medlabnews.gr iatrikanea

Η Μαρία Πολύζου τα τελευταία 4 χρόνια, έχει αφήσει πίσω της την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του μαστού. Η ίδια μάλιστα αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά στην εκπομπή «Καλοκαίρι #Yes», για τον πιο δύσκολο αγώνα που χρειάστηκε να δώσει, δίνοντας παράλληλα μερικές χρήσιμες συμβουλές, στις γυναίκες που παλεύουν με τη νόσο.

Όπως δήλωσε η μαραθωνοδρόμος «Πραγματικά μην σπαταλάμε τη ζωή μας σε ανούσια πράγματα. Κάθε μέρα, κάθε στιγμή είναι μια νέα γιορτή. Δεν είναι εύκολη διαδικασία, δεν είναι εύκολη ασθένεια. Ο καρκίνος έχει μεγάλο δρόμο να διανύσεις, όταν το μαθαίνεις. Έκανα 16 χημειοθεραπείες, 32 ακτινοβολίες, εξετάσεις συνεχώς, όλη η διαδικασία δεν είναι εύκολη και πολύ περισσότερο όταν θες να επιστρέψεις. Δεν είναι εύκολο μια γυναίκα από το κρεβάτι του νοσοκομείου να πάρει ξανά το τιμόνι της ζωής της στα χέρια της και να πει ότι θα γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Περνάς πολλά και εσωτερικά και εξωτερικά. Το σώμα ακόμα υποφέρει. Όλα αυτά τα φάρμακα δεν είναι ότι καλύτερο. Πάντα υπάρχουν προβλήματα και τα επόμενα χρόνια».

«Το πολύ σημαντικό που έχω να μοιραστώ είναι ότι εγώ όλα τα χρόνια έκανα μαστογραφία. Η οποία έδειχνε ότι ήμουν καθαρή. Δύο χρόνια μετά από την τελευταία μαστογραφία, ενώ ο μαστογράφος έδειχνε ότι είμαι καθαρή, ο υπέρηχος έδειχνε ότι έχω καρκίνο. Συνέχισα τις εξετάσεις και τελικά είδε καρκίνο, ενώ ταυτόχρονα η μαστογραφία έδειχνε καθαρή. Αυτό είναι το μεγάλο λάθος που κάνουμε. Αν δεν κάνουμε και τα τρία μαζί δεν έχουμε διαβατήριο στη ζωή και την υγεία», πρόσθεσε η Μαρία Πολύζου.

«Με την άσκηση διαχειρίζεσαι καλύτερα τα πράγματα»

«Είδα ότι όσο περισσότερο γυμναζόμουν, καθημερινά, ακόμα και τις ημέρες της χημειοθεραπείας,  ήταν το καλύτερο παυσίπονο. Μπορούσα να διαχειριστώ καλύτερα τους πόνους στο σώμα μου. Με την άσκηση διαχειρίζεσαι καλύτερα τα πράγματα, καθαρίζει ο νους. Αγωνίζεσαι, με χαμόγελο. Διατηρείς το βάρος και την εικόνα σου», τόνισε.

«Την επόμενη από τις χημειοθεραπείες, οι παρενέργειες είναι πολύ δυνατές, αλλά μπορείς να τις διαχειριστείς. Να περπατήσεις, να γυμναστείς, να βάλεις μουσική, να δημιουργήσεις τον δικό σου κόσμο και να οραματίζεσαι ότι θα είσαι καθαρός. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε εχθροί με τη χημειοθεραπεία, είναι αυτή που θα μας δώσει την υγεία μας. Το μετά για εμένα είναι πολύ σημαντικό. Για εμένα ήταν περισσότερο το μετατραυματικό σοκ. Τότε βάζεις κάτι τα πράγματα και λες τι αξίζει και τι δεν αξίζει στη ζωή», δήλωσε.

Καταλήγοντας: «Οι άνθρωποι που είναι κοντά, μπορεί να μη μπορούν να σε στηρίξουν ακόμα κι αν σε αγαπούν. Να μην μπορούν να το διαχειριστούν. Είχα την κόρη μου την Αγάπη που ήταν πολύ δυνατή. Δεν μου επέτρεπε να πέσω».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στον θάνατο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Έφυγε η Μαριάννα αλλά έμεινε η ελπίδα».

Διαβάστε επίσης:

Ένα ογκίδιο στο μαστό είναι καρκίνος; Τι σημαίνει πόνος στο μαστό; Αιτίες μαστοδυνίας. Τι είναι έκκριμα θηλής;

Καρκινικός δείκτης για τον καρκίνο του μαστού, το καρκινικό αντιγόνο CA 15-3. Τι δείχνει και που χρησιμεύει;

Yπερηχογράφημα Μαστού: Πότε πρέπει να γίνεται; Αντικαθιστά την μαστογραφία;


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων