Κρήτη: Σκυλάκι πέθανε από δηλητηρίαση όταν βούτηξε σε ρυάκι με μολυσμένο νερό | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κρήτη: Σκυλάκι πέθανε από δηλητηρίαση όταν βούτηξε σε ρυάκι με μολυσμένο νερό

Η οικογένεια είχε βγει βόλτα στο φαράγγι στην περιοχή Αρχανών Ηρακλείου
Κρήτη: Σκυλάκι πέθανε από δηλητηρίαση όταν βούτηξε σε ρυάκι με μολυσμένο νερό

medlabnews.gr iatrikanea

Δραματική τροπή πήρε για μια οικογένεια Ηρακλειωτών η απόφαση η απόφαση να κάνουν μία ξέγνοιαστη βόλτα κοντά στις Αρχάνες, μαζί με τον αγαπημένο τους σκύλο.

Όπως καταγγέλλουν στο Cretalive,  η βόλτα κατέληξε στον θάνατο του τετράποδου μετά από οξεία δηλητηρίαση, η οποία - σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται - προκλήθηκε όταν ο σκύλος βρέθηκε μέσα σε ρυάκι της περιοχής.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες κτηνίατρου, στο Ηράκλειο, να σωθεί το άτυχο ζώο, αυτό δεν κατέστη εφικτό και το σκυλάκι κατέληξε μόλις 20 ώρες μετά την επαφή του με το δηλητήριο.

Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης του σκυλιού, οικογένειες με παιδιά και το σκύλο πήγαν βόλτα στο φαράγγι των Αρχανών, (λίγο πιο κάτω από τον Βιολογικό και λίγο πιο πάνω από το Υδραγωγείο που κατεβαίνει προς Αγία Ειρήνη, περνάει από Κνωσό και καταλήγει στη θάλασσα, εντός του λιμανιού Ηρακλείου).

«Όταν κατεβήκαμε το μονοπάτι, αντιληφθήκαμε ότι μυρίζει λίγο άσχημα εκεί όπου λιμνάζει το νερό από το ρυάκι. Μάλιστα στις όχθες του ποταμιού, υπήρχε υλικό μαύρο σαν άμορφη μάζα. Εκεί μπήκε το σκυλί, περπάτησε και πάτησε το μαύρο υλικό. Ο σκύλος ήταν λευκός αλλά τα πόδια του έγιναν κατάμαυρα. Τα έγλυψε για να τα καθαρίσει. Όταν πήγαμε σπίτι τον έπλυνα αλλά παρατήρησα ότι δεν ήταν καλά στην υγεία του» τονίζει ο ιδιοκτήτης του σκύλου.

Αμέσως ο ίδιος έτρεξε με το ζωάκι στον κτηνίατρο όπου μετά από υπέρηχο διαπιστώθηκε ολοκληρωτική φλεγμονή στο συκώτι του σκύλου (είχε βληθεί ολόκληρο) ενώ και τα νεφρά του ήταν διογκωμένα. Ο γιατρός αντιλήφθηκε από τα συμπτώματα ότι πρόκειται για δηλητηρίαση και ακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα ιατρικά πρωτόκολλα όμως δυστυχώς το σκυλάκι κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου εκτιμά ότι το αγαπημένο του ζώο δηλητηριάστηκε από τα μολυσμένα ύδατα στο ρυάκι, η εικόνα των οποίων παραπέμπει σε βούρκο και όπου μύριζε κάτι τοξικό, σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται ο ίδιος. Ωστόσο παραμένει άγνωστη η αιτία που μπορεί να προκάλεσε τη δηλητηρίαση και το θάνατο του σκυλιού.

«Ο βιολογικός είναι πεντακάθαρος», αναφέρει ο Δήμαρχος Αρχανών- Αστερουσίων

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αρχανών- Αστερουσίων κ. Μανώλης Κοκοσάλης δήλωσε άγνοια για το περιστατικό και τόνισε ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατον να γνωρίσει ποιος πετάει τί σε κάθε ρυάκι όλου του δήμου.

Σε ότι αφορά στον βιολογικό των Αρχανών ο δήμαρχος υποστηρίζει κάθετα ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η ενδεχόμενη μόλυνση στο ρυάκι να προέρχεται από εκεί και καλεί τον ιδιοκτήτη του σκύλου να επισκεφθούν μαζί τον βιολογικό ώστε να το διαπιστώσει και ο ίδιος ιδίοις όμμασι.

«Εδώ και 6-8 μήνες έχει γίνει πλήρης ανακατασκευή στο βιολογικό με εργολαβία ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Γίνεται τριτοβάθμια επεξεργασία στο νερό με UV και το νερό πηγαίνει για άρδευση. Ο βιολογικός λειτουργεί άψογα. Μπορεί κάποιος να πέταξε κάτι τυχαία. Δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό. Το αποτέλεσμα του νερού μετριέται ανά τακτικά διαστήματα η ποιότητα του νερού που βγαίνει, στο πλαίσιο της λειτουργίας του, όπως ορίζει η νομοθεσία. Επίσης, ρίχνουν φόλες στο βουνό, είναι κατακριτέο αλλά μπορεί να συμβαίνει».

Το βίντεο του Cretalive επιβεβαιώνει την κατάσταση των υδάτων:

Πηγή: cretalive.gr

Διαβάστε επίσης:

Λοιμώξεις που μπορεί να πάθετε όταν κολυμπάτε σε μολυσμένα νερά. Τι μπορεί να κολλήσετε από μια πισίνα;


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων