Μαρία Μενούνος. Ο όγκος στο πάγκρεας διπλασιάστηκε από ιατρικό λάθος. Τα συμπτώματα που της έσωσαν τη ζωή | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μαρία Μενούνος. Ο όγκος στο πάγκρεας διπλασιάστηκε από ιατρικό λάθος. Τα συμπτώματα που της έσωσαν τη ζωή

Η Μαρία Μενούνος επέρριψε ευθύνες στους γιατρούς μιλώντας για τον καρκίνο στο πάγκρεας

 medlabnews.gr iatrikanea

Η Μαρία Μενούνος αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας σε συνέντευξή της στο People τον περασμένο Μάιο.

Η Μαρία Μενούνος επέρριψε ευθύνες στους γιατρούς μιλώντας για τον καρκίνο στο πάγκρεας.

Οι γιατροί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν αρχικά στον καρκινικό όγκο, με αποτέλεσμα να διπλασιαστεί σε μέγεθος, όπως είπε η Μαρία Μενούνος, που διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας, στο δεύτερο στάδιο της νόσου, τον περασμένο Ιανουάριο.

Μιλώντας στο podcast «Not Skinny But Not Fat», η Μαρία Μενούνος, που περιμένει το πρώτο της παιδί μέσω παρένθετης μητέρας, είπε ότι ο όγκος της αυξήθηκε σημαντικά από την πρώτη της εξέταση τον περασμένο Νοέμβριο.

Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία σε όλο της το σώμα, η οποία τελικά οδήγησε στη διάγνωσή της.

«Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, το καλύτερο ήταν η μαγνητική τομογραφία, για άλλες είναι καλύτερος ο υπέρηχος. Είναι μια πολύ περίπλοκη διαδικασία» πρόσθεσε ενώ είπε πως «ο ακτινολόγος έλεγξε ξανά και μπόρεσε να δει τι υπάρχει στην πραγματικότητα».

«Όταν βρήκαν τον όγκο στη μαγνητική τομογραφία, είπαν “μπορούμε να επιστρέψουμε και να πάρουμε τα αρχεία και να δούμε την εξέταση του Νοεμβρίου; Βάζω στοίχημα ότι ήταν εκεί”», είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Μενούνος και πρόσθεσε: «Ήταν όντως εκεί. Σε εκείνο το σημείο ήταν μόλις δύο εκατοστά, ενώ αργότερα ήταν σχεδόν τέσσερα εκατοστά. Είχε διπλασιαστεί σε μέγεθος σε δύο μήνες» έγραψε στην ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram.

«Αυτό που έμαθα από τότε είναι… διαφορετικές σαρώσεις έχουν την ικανότητα να βλέπουν διαφορετικά πράγματα καλύτερα. Για αυτό, μια μαγνητική τομογραφία ήταν αυτό που πραγματικά θα δείξει, για άλλα πράγματα οι αξονικές τομογραφίες είναι καλύτερες, για άλλους είναι καλύτερος ο υπέρηχος. Είναι μια πολύ περίπλοκη διαδικασία…» έγραψε επίσης στο Instagram

Η Μαρία Μενούνος μίλησε και για τους χρόνιους πόνους που είχε στην κοιλιά πριν διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας.

«Είχα σοβαρή διάρροια για ενάμιση μήνα. Έκανα όλες τις εξετάσεις κοπράνων, βγήκαν αρνητικές, τίποτα δεν ήταν κακό. Πήγα και έκανα αξονική τομογραφία και μου είπαν ότι είμαι καλά. Αλλά ο πόνος μου συνέχιζε να επιμένει και κάθε φορά που παραπονιόμουν για τον πόνο, ο γιατρός μου έλεγε: «Έχουμε κάνει όλες τις εξετάσεις».

Τον περασμένο Μάιο η Μαρία Μενούνος βρέθηκε στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα με τον σύζυγό της, Kevin Undergaro. Εκεί η παρουσιάστρια προσευχήθηκε γονατιστή κάνοντας μια μακροσκελή ανάρτηση στα social media.

«Ο Άγιος Νεκτάριος θεωρείται προστάτης για άτομα που πάσχουν από ασθένειες, όπως καρκίνος, καρδιακά προβλήματα, πόνος στις αρθρώσεις, επιληψία, αρθρίτιδα και άλλα. Από τότε που η μαμά μου και εγώ είχαμε διαγνωστεί με όγκους στον εγκέφαλο, οι φίλοι μας έλεγαν ότι θα πήγαιναν εκεί για να προσευχηθούν για εμάς», είχε αναφέρει στην ανάρτησή της.

Σε νέα της ανάρτηση στο Instagram, η 44χρονη ηθοποιός και παρουσιάστρια ποζάρει με μαγιό μπροστά στον καθρέφτη και δείχνει τα σημάδια πάνω στο σώμα της από την επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε πριν από μερικούς μήνες. «Κοιτάζω πίσω στη χειρουργική επέμβαση νωρίτερα φέτος και είμαι ευγνώμων για τη δύναμη, με την οποία με ευλόγησε ο Θεός για να τα βγάλω πέρα και φυσικά όλους τους όμορφους ανθρώπους που έστειλε για να με βοηθήσουν επίσης! Τώρα βλέπω τα σημάδια προσεκτικά για να τα προστατεύσω και χαμογελάω», έγραψε η Μαρία Μενούνος.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων