Αποθεώθηκε ο φερόμενος εγκέφαλος γιατρός του κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών. Κούγιας για εμπορία βρεφών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αποθεώθηκε ο φερόμενος εγκέφαλος γιατρός του κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών. Κούγιας για εμπορία βρεφών

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο γιατρός, κατεύθυνε τις «μεσίτριες» και επόπτευε την νομική διεκπεραίωση των προγραμμάτων παρένθετης μητρότητας

 medlabnews.gr iatrikanea

Κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια στα Χανιά χειροκρότησε τον γιατρό που φέρεται να είναι ο εγκέφαλος του κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών. Το πρωί της Κυριακής (13/8) ξεκίνησαν οι απολογίες του κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών στα Χανιά. Πρώτος απολογείται ο φερόμενος αρχηγός και συντονιστής της ομάδας, 73χρονος Χανιώτης γιατρός, ιδρυτής και διαχειριστής της κλινικής.

Την ίδια ώρα αρκετός κόσμος είχε συγκεντρωθεί έξω από τα Δικαστήρια Χανίων και υποδέχθηκε με χειροκροτήματα και επευφημίες, όπως φαίνεται και στο βίντεο του zarpanews.gr, τον κατηγορούμενο Χανιώτη γιατρό. «Σε αγαπάμε», του φώναζαν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο γιατρός, κατεύθυνε τις «μεσίτριες» και επόπτευε την νομική διεκπεραίωση των προγραμμάτων παρένθετης μητρότητας ενώ καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη προκειμένου να εναρμονίσουν τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονταν στην εκάστοτε απόφαση με την ακολουθούμενη από αυτούς έκνομη διαδικασία.

Επίσης, με χρήματα της οργάνωσης χρηματοδοτούσε τη μίσθωση οικιών σε περιοχή της Κρήτης για προσωρινή στέγαση των κυοφόρων.

Κούγιας για εμπορία βρεφών στα Χανιά: Εφεύρεση η εγκληματική οργάνωση, τα αδικήματα δεν προκύπτουν από πουθενά

Σε δήλωση μετά την απολογία του 44χρονου εμβρυολόγου, τον οποίο εκπροσωπεί στην υπόθεση εμπορίας βρεφών στα Χανιά Κρήτης, προχώρησε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος υποστήριξε ότι οι βασικές κατηγορίες στην υπόθεση δεν προκύπτουν από πουθενά, ενώ για τον πελάτη του είπε πως δεν είχε λόγο να κάνει τα εγκλήματα που του καταλογίζονται, σύμφωνα με το zarpanews.gr.

«Αποκορύφωμα των κατηγοριών είναι το εμπόριο ανθρώπων. Ο πελάτης μου δεν γνωρίζει σχεδόν καμία από τις κοπέλες που εμφανίζονται ως θύματα. Οι ίδιες οι φερόμενες ως θύματα υπερασπίζουν τους κατηγορούμενους. Έχουμε δύο κακουργήματα τα οποία δεν προκύπτουν από πουθενά», δήλωσε ο κ. Κούγιας για τις βασικές κατηγορίες. «Για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δεν έχει βρεθεί ούτε ευρώ σε κανέναν λογαριασμό. Ο πελάτης μου είναι ένας υπάλληλος σε μια κλινική, ακριβοπληρωμένος, έχει μια εύπορη οικογένεια, δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο».

«Έχουμε καταθέσει ένα πολύ αναλυτικό υπόμνημα. Δεν λάμβανε ο πελάτης μου τα ωάρια, αυτός τα πολλαπλασίαζε στο εργαστήριο», είπε ακόμα ο γνωστός ποινικολόγος.

Ο κ. Κούγιας είπε ακόμα πως ελπίζει να μην προφυλακιστεί κανείς από τους κατηγορούμενους και πως το δικαστικό συμβούλιο αργότερα θα κρίνει αν τυχόν οι κατηγορίες μετατραπούν σε πλημμεληματικές.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων