Κέντρο Υγείας Σερίφου. Η απειλή παραίτησης και η δημοσιότητα έπιασαν τόπο, κόντρα στον καιρό | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κέντρο Υγείας Σερίφου. Η απειλή παραίτησης και η δημοσιότητα έπιασαν τόπο, κόντρα στον καιρό

O Θανάσης Κοντάρης επέστρεψε στην Ελλάδα από την Σουηδία για να υπηρετήσει ως γιατρός στη Σέριφο

επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea

Τον περασμένο Απρίλιο έγινε γνωστός ο γιατρός του ΚΥ Σερίφου με την παραίτησή του αλλά και λίγο μετά της ανάκλησής της.

Χθες μέσω της δημοσίευσης στο facebook μας γνωστοποίησε ότι το Κέντρο Υγείας Σερίφου, αυτό το καλοκαίρι, είναι η καλύτερα στελεχωμένη μονάδα υγείας ίσως και όλης της Ελλάδος. 

Δείτε τι γράφει.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ
Κόντρα στον καιρό που θέλει αποδυναμωμένες και υποστελεχωμένες δομές υγείας, αποτέλεσαμε εξαίρεση και
καταφέραμε να είμαστε η καλύτερα στελεχωμένη μονάδα υγείας (ίσως και όλης της Ελλάδας) και για ένα ολόκληρο καλοκαίρι να παρέχουμε υπηρεσίας υγείας, τέτοιες που αξίζουν στους κατοίκους του νησιού αλλά και στους επισκέπτες της Σερίφου.
Τίποτα δεν θα ήταν εφικτό δίχως την συμβολή όλων όσοι στέκονται στη φωτογραφία και τους οποίους ευχαριστώ έναν-έναν προσωπικά!

Το χρονικό της παραίτησης

O Θανάσης Κοντάρης επέστρεψε στην Ελλάδα από την Σουηδία για να υπηρετήσει ως γιατρός στη Σέριφο. Οι ελλείψεις σε προσωπικό, τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας, οι δύσκολες συνθήκες στο κυκλαδίτικο νησί είναι κάποιοι από τους λόγους που τον οδήγησαν σε παραίτηση.

Εργαζόμενοι που σήκωσαν το βάρος του κοροναϊού σε νοσοκομεία ήδη επιβαρυμένα, εγκαταλείπουν το ΕΣΥ καθώς καλούνται να κάνουν το καθήκον τους σε συνθήκες εργασιακής εξόντωσης που εκτός όλων των άλλων εγείρουν σοβαρά ζητήματα ασφαλείας και για τους ασθενείς.

Ο ίδιος μέσω ανάρτησής του στο Facebook έκανε γνωστή την απόφασή του, αλλά και την επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, στην οποία απαριθμεί τους λόγους που τον οδήγησαν να εγκαταλείψει τη θέση του στο κυκλαδίτικο νησί.

Μέσα σε αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων πως «οι κάτοικοι της Σερίφου αλλά και άλλων μικρών νησιών αντιμετωπίζονται ως πολίτες τρίτης κατηγορίας», επισημαίνει την υποστελέχωση του ιατρείου ιδίως τους θερινούς μήνες, ενώ αναφέρει πως ορίστηκε προσωπικός γιατρός δίχως να ερωτηθεί, κάτι που αδυνατεί να υπηρετήσει ιδίως την περίοδο του καλοκαιριού.

Μετά την δημοσίευση του υπομνήματος της αίτησης παραίτησης που είχε στείλει στον Υπουργό Υγείας, ο κ. Κοντάρης έφτασε να δέχεται απειλές για την οικογένειά του, με αποτέλεσμα να κλείσει το προφίλ του. Ωστόσο, δεν είναι αυτός ο λόγος που αποφάσισε να παραμείνει στη θέση του.

«Ήταν μία πράξη απόγνωσης»

Όπως δηλώνει σήμερα, ποτέ δεν ήθελε να παραιτηθεί. «Ήταν μια πράξη απόγνωσης στην οποία με οδήγησε ο φόβος ενός νέου καλοκαιριού αντίστοιχου με το περσινό και μια κραυγή αγωνίας προκειμένου να αναδείξω τις ελλείψεις στις Υπηρεσίες Υγείας σε όλες τις Κυκλάδες», τονίζει ο κ. Κοντάρης. Μετά την ανακοίνωση της αίτησης παραίτησης του, πολλοί τον κομματοποίησαν – «για τους Αριστερούς έγινα παραστάτης, για τους Δεξιούς προπαγάνδα, αλλά δεν ισχύει τίποτα από αυτά», σημειώνει.

«Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έχει καταφέρει να δώσει κίνητρα, όχι μόνο οικονομικά αλλά και κοινωνικά (πχ. το να υπάρχει παιδικός σταθμός) σε νέους επιστήμονες να έρθουν σε δυσπρόσιτες περιοχές», συμπληρώνει.


Γιατί ανακάλεσε την παραίτησή του

Τον Μάιο, όπως επισημαίνεται, ο γιατρός διαπραγματεύτηκε καλύτερες συνθήκες λειτουργίας του ιατρείου κυρίως με τον Χρήστο Ροϊλό, διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, θα έρθει στο νησί ένας νεαρός συνάδελφος του κ. Κοντάρη, οικογενειακός γιατρός.

Από τον Ιούλιο και για τρία χρόνια, θα έρθει επίσης ένας παιδίατρος, ενώ το ιατρείο θα ενισχυθεί και με μια συμβασιούχο νοσηλεύτρια. «Κρατώ τις δεσμεύσεις του κ. Ροϊλού», λέει ο κ. Κοντάρης. Αναφορικά με την αρχική δημοσιοποίηση της παραίτησής του, τονίζει πως «δεν το μετάνιωσα ποτέ». «Γιατί», όπως αναφέρει, «χωρίς καμία διάθεση για κομματική τοποθέτηση, μετέφερα την αλήθεια των σημερινών συνθηκών στον χώρο της υγείας στις Κυκλάδες».

Τελικά φαίνεται με την πίεση που άσκησε ο κ. Κοντάρης κατάφερε να στελεχωθεί επαρκώς το Κέντρο Υγείας Σερίφου.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων