Ασθενής στα Χανιά επετέθη σε νοσηλεύτρια με σκαμπό. Στάση εργασίας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ασθενής στα Χανιά επετέθη σε νοσηλεύτρια με σκαμπό. Στάση εργασίας

Ασθενής επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια και συνελήφθη

 medlabnews.gr iatrikanea

Αστυνομικές δυνάμεις κλήθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο νοσοκομείο Χανίων καθώς ένας ασθενής επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Cretalive, ο αλλοδαπός ασθενής ο οποίος μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου από Κέντρο Υγείας, επιτέθηκε σε μία νοσηλεύτρια.

Το περιστατικό έγινε στις 12.30 τη νύχτα και, όπως ήταν φυσικό, επικράτησε μεγάλη αναστάτωση.

Όπως περιγράφεται, ο ασθενής ήταν διεγερτικός, δεν υπήρξε κάποια αιτία για τη συμπεριφορά του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία και ο άντρας συνελήφθη. Μάλιστα, αναφέρεται πως με δυσκολία ηρέμησαν τα πνεύματα.

Η νοσηλεύτρια δεν τραυματίστηκε σοβαρά, της παρασχέθηκαν, ωστόσο, οι πρώτες βοήθειες.

Στάση εργασίας με αφορμή την επίθεση με σκαμπό σε νοσηλεύτρια των ΤΕΠ από εξαγριωμένο ασθενή

Εκτός από τη στάση εργασίας, οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων δηλώνουν τη συμμετοχή τους και στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ Στάση εργασίας, για να καταδικάσει την πρόσφατη επίθεση εξαγριωμένου ασθενούς σε βάρος νοσηλεύτριας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, πραγματοποιεί την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Χανίων. Ταυτόχρονα συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ εκφράζοντας την αντίθεσή του στο επίμαχο νομοσχέδιο που ήδη έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στην πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Αναλυτικότερα, οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων εισέρχονται σε μια θερμή απεργιακά περίοδο δηλώνοντας τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Είχαν ήδη προκηρύξει στάση εργασίας την ίδια μέρα, σε ένδειξη συμπαράστασης στη συνάδελφό τους νοσηλεύτρια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, που το περασμένο Σάββατο δέχτηκε επίθεση με σκαμπό από εξαγριωμένο ασθενή αιγυπτιακής καταγωγής την ώρα του καθήκοντος.

«Εμείς εδώ δίνουμε την ψυχή μας, δίνουμε τη ζωή μας για να μπορούμε να απαλύνουμε τον πόνο των συμπολιτών μας, παρά τις αντίξοες συνθήκες τις οποίες η τοπική κοινωνία γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Δε χρειάζεται να πω τις ελλείψεις, την υποστελέχωση και το γερασμένο προσωπικό», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων Βαρδής Γεωργακάκης.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων από την πρώτη στιγμή καταδίκασε απερίφραστα την πράξη βίας κατά της νοσηλεύτριας του ΤΕΠ και κάθε παρόμοιο περιστατικό, ενώ ζήτησε από τη διοίκηση την περιφρούρηση της ασφάλειας του προσωπικού. Το περιστατικό επανέφερε στο προσκήνιο τις ελλείψεις σε όλα τα τμήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος, που συχνά γίνονται αφορμή για λεκτικές επιθέσεις από ασθενείς σε βάρος εργαζόμενων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, «όλα τα τμήματα είναι υποστελεχωμένα και παντού υπάρχουν ελλείψεις, από την καθαριότητα, τη φύλαξη, τη σίτιση μέχρι το διευθυντή γιατρών απλά τα Επείγοντα είναι ένας πυρήνας, ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια…».

Όπως λέει σε δηλώσεις του και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ευτύχης Κοντορινάκης, «όσο προσωπικό και να έρθει στα ΤΕΠ, δεν θα λυθεί το πρόβλημα αν δεν ενισχυθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας του νομού, αν το ΤΟΜΥ 1 και 2 δεν λειτουργήσει επιτέλους».

Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χανίων ενώνουν τη φωνή τους με συναδέλφους τους από όλη την Ελλάδα, αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.

«Καταλαβαίνετε ότι στο χώρο το δικό μας θα υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από συναδέλφους οι οποίοι δεν θα θέλουν να κάνουν απογευματινά και νυχτερινά όταν βλέπουν τις αποδοχές τους να μειώνονται», τονίζει ο κ. Γεωργακάκης.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά να αποσυρθεί το εργατικό νομοσχέδιο, να παραταθούν οι συμβάσεις των 2.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία και να απομακρυνθούν από όπου υπάρχουν οι εργολάβοι στο ΕΣΥ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων