Ψυχίατρος Καναβάκης. Ο Αντώνης Καργιώτης ήταν ένα βασανισμένο παιδί. Tα ταξίδια ήταν αυτά που τον έκαναν χαρούμενο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ψυχίατρος Καναβάκης. Ο Αντώνης Καργιώτης ήταν ένα βασανισμένο παιδί. Tα ταξίδια ήταν αυτά που τον έκαναν χαρούμενο

Ο ψυχίατρος του αδικοχαμένου Αντώνη, μιλάει για την κατάσταση του 36χρονου που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του λιμάνι του Πειραιά.

επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea

Ο ψυχίατρος του αδικοχαμένου Αντώνη, μιλάει για την κατάσταση του 36χρονου που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του λιμάνι του Πειραιά. 

Ο κ. Καναβάκης, μιλώντας στον 98.4 σημείωσε ότι τον τόνο δίνουν οι εκάστοτε εξουσίες που με όρους σήψης, έχουν αφήσει την σαπίλα πλέον να διαχέεται και στο κοινωνικό σώμα.

Ο ψυχίατρος του Αντώνη Καργιώτη και επιστημονικά υπεύθυνος της μονάδας ψυχικής υγείας Λασιθίου, Μανόλης Καναβάκης μίλησε στην εκπομπή T-live για το τι παιδί ήταν ο Αντώνης Καργιώτης, αποκαλύπτοντας ότι τα ταξίδια ήταν αυτά που τον έκαναν χαρούμενο.

«Όταν συμβαίνει ένας θάνατος και η απουσία του πατέρα, ο άνθρωπος ως άμυνα ασυνείδητη θέλει να ζήσει. Ο ίδιος έπαιρνε χαρά και ζωή από τα ταξίδια», ανέφερε αρχικά ο κ. Καναβάκης. 

«'Ηταν ένα παιδί που αντιδρούσε με έναν τρόπο που ήταν τελείως αντίθετος με παιδιά που είχαν το ίδιο θέμα, και τα βλέπουμε και είναι επιθετικά και επικίνδυνα για τους άλλους. Σε καμία περίπτωση ο Αντώνης δεν ήταν επικίνδυνος και δεν δημιουργούσε προβλήματα. Σε καμία περίπτωση δεν έκανε καταχρήσεις, ήταν ένα βασανισμένο παιδί», είπε ο ψυχίατρος του άτυχου 36χρονου μιλώντας για το πόσο τον είχε επηρεάσει ο θάνατος της μητέρας του πριν έξι μήνες.

Ο κύριος Καναβάκης αποκάλυψε μάλιστα ότι οι αρμόδιοι γνώριζαν για την κατάσταση της υγείας του Αντώνη Καργιώτη: «Η κοινωνική λειτουργός σε συνεργασία με όλη την ομάδα, βλέποντας ότι ο Αντώνης έκανε συχνά ταξίδια στην Αθήνα και διαπιστώνοντας ότι ήταν ευάλωτος και θα μπορούσαν να συμβούν διάφορα πράγματα, πήραν την πρωτοβουλία και ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο Ηρακλείου. 

Η διαφορετικότητα σκοτώνει. Δεν υπάρχει ισότιμη αντιμετώπιση των ανθρώπων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες», είπε καταλήγοντας ο επιστήμονας.

Ο επιστημονικά υπεύθυνος της ΚΜΨΥ του Λασιθίου, ψυχίατρος Μανόλης Καναβάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 αποκάλυψε σήμερα, πως η κοινωνική υπηρεσία της Μονάδας, είχε από καιρό ενημερώσει τα λιμεναρχεία της Κρήτης, εξαιτίας της αγάπης του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη να ταξιδεύει ακτοπλοϊκά, ώστε να τον προσέχουν τα πληρώματα των πλοίων της γραμμής για να μην του συμβεί κάποιο ατύχημα, ως άτομο με αναπηρίες και αντί αυτού κάποιοι με ψυχολογία ανώτερου σε δυνατότητες, τελικά τον έπνιξαν με τις ενέργειες τους.

Ο κ. Καναβάκης, μιλώντας για τα φαινόμενα παρακμής και εκβαρβαρισμού που επικρατούν πλέον και στη κοινωνία, σημείωσε ότι τον τόνο δίνουν οι εκάστοτε εξουσίες που με όρους σήψης, έχουν αφήσει την σαπίλα πλέον να διαχέεται και στο κοινωνικό σώμα.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων