Απίστευτη απάτη μέσω τράπεζας εις βάρος ηλικιωμένης. Της πήραν 460.000 ευρώ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Απίστευτη απάτη μέσω τράπεζας εις βάρος ηλικιωμένης. Της πήραν 460.000 ευρώ

Η γυναίκα επικοινώνησε με την τράπεζα και ενημερώθηκε πως τα χρήματα δεν γίνεται να επιστραφούν στον λογαριασμό της.

medlabnews.gr iatrikanea


Απάτη: Ηλικιωμένη έχασε 460.000 ευρώ μέσα σε λίγα λεπτά

Η γυναίκα επικοινώνησε με την τράπεζα και ενημερώθηκε πως τα χρήματα δεν γίνεται να επιστραφούν στον λογαριασμό της.

Απίστευτη απάτη μέσω τράπεζας εις βάρος ηλικιωμένης. Μέσα σε λίγα λεπτά η γυναίκα έχασε σχεδόν 750.000 δολάρια Αυστραλίας (σχεδόν 460.000 ευρώ) μετά την πώληση του σπιτιού της από ένα απίστευτο κόλπο επιτήδειων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το 7news.au, η ηλικιωμένη προσπαθώντας να αποφύγει το υψηλό επιτόκιο, μετέφερε το τεράστιο ποσό σε λογαριασμό μίας τράπεζας η οποία φαίνεται να υποσχόταν πιο υψηλό επιτόκιο για τα χρήματά της. Αυτός ήταν και ο τρόπος που κατάφεραν επιτήδειοι να αποσπάσουν το μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η τράπεζα της επέστρεψε 600 ευρώ.

Στην συνέχεια το ποσό μπήκε σε μία τρίτη τράπεζα, όπου οι δράστες είχαν φτιάξει άλλον λογαριασμό και έτσι τα χρήματα έκαναν… «φτερά». Όταν η ηλικιωμένη κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά επικοινώνησε με την τράπεζα που υποτίθεται ότι έβαζε τα χρήματα, ωστόσο της είπαν ότι δεν μπορούν να της επιστρέψουν όλο το ποσό.

Η «αποζημίωση» που έλαβε

Πρσπάθησε να λάβει κάποιο χρηματικό ποσό από αυτά που έχασε, ωστόσο κατάφερε να δει στον τραπεζικό της λογαριασμό μόνο 1.000 δολάρια Αυστραλίας, δηλαδή κάτι παραπάνω από 600 ευρώ. Η γυναίκα απευθείας επικοινώνησε με την ANZ και τη NAB, με την απάντηση που πήρε να είναι αρνητική, καθώς της είπαν πως τα χρήματα δεν γίνεται να επιστραφούν στον λογαριασμό της.

Η δυσαρεστημένη γυναίκα είπε: «Παλιά είχα απόλυτη πίστη στο τραπεζικό σύστημα, αλλά τα χρήματα θα ήταν πιο ασφαλή κάτω από το στρώμα μου».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων