Επίθεση ασθενή σε νοσηλεύτριες επειδή του ζήτησαν να σβήσει το τσιγάρο του | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Επίθεση ασθενή σε νοσηλεύτριες επειδή του ζήτησαν να σβήσει το τσιγάρο του

Συνέβη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, ξημερώματα Τετάρτης

 medlabnews.gr iatrikanea

Συνέβη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, ξημερώματα Τετάρτης (22/11) όταν μια νοσηλεύτρια εντόπισε ασθενή να καπνίζει στη χειρουργική κλινική.

Στη συνέχεια, δύο νοσηλεύτριες βάρδιας του έκαναν παρατήρηση ζητώντας του να σβήσει το τσιγάρο. Ωστόσο εκείνος, που είχε υποβληθεί σε ελαφρύ χειρουργείο, αρχικά επιτέθηκε λεκτικά σε βάρος τους ενώ στη συνέχε

ια φέρεται να βιαιοπράγησε σε βάρος της μίας.

«Συνεχίζουμε να τρώμε ξύλο από ασθενείς και επισκέπτες χωρίς προστασία. Ο νταής νοσηλευόμενος έβρισε στην αρχή τις δύο νοσηλεύτριες βάρδιας χυδαιότατα επειδή του απαγόρευαν να καπνίσει», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, συνεχίζοντας:

«Μετά σηκώθηκε και επιτέθηκε σε μια νοσηλεύτρια που από τύχη γλύτωσε το κάταγμα στο χέρι από το σφίξιμο. Τρομοκρατήθηκαν οι δύο νοσηλεύτριες πάρα πολύ», τονίζει.

Στη συνέχεια οι νοσηλεύτριες κάλεσαν την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε ανακρίσεις. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει πως για μία ακόμη φορά, κανείς δεν θα τιμωρηθεί:

«Ο τραμπούκος ασθενής θα φύγει ως κύριος. Η αστυνομία για να τον συλλάβει και να τον περάσει αυτόφωρο πρέπει κάποιος να του κάνει μήνυση. Η συνάδελφος φοβάται την στοχοποίηση, η διοίκηση θα ισχυριστεί ότι δεν έχει έννομο συμφέρον. Έτσι η αστυνομία θα κάνει εξακρίβωση στοιχείων και θα αποχωρήσει. Αυτό γίνεται σε όλα τα περιστατικά βιοπραγιών σε βάρος του προσωπικού», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία υποστηρίζουν πως η κατάσταση με την άσκηση βίας εις βάρος υγειονομικών, έχει φτάσει στο μη περαιτέρω:

«Τι περιμένουμε να πάρουμε μέτρα; Μήπως πρώτα πρέπει να σκοτωθεί κάποιος από εμάς; Πυροβόλησαν, μαχαίρωσαν, ξυλοφόρτωσαν αρκετούς συναδέλφους προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς. Τι περιμένουμε να ληφθούν μέτρα; Καλύτερη φύλαξη στα νοσοκομεία με προσλήψεις προσωπικού ασφαλείας, συχνές περιπολίες της αστυνομίας στους γύρω δρόμους των νοσοκομείων, υποβολή μηνύσεων στα εν λόγω άτομα από τις διοικήσεις των νοσοκομείων», προτείνει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Τέλος, υπογραμμίζει πως θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι επισκέπτονται τα νοσοκομεία πως οι λιγοστοί υγειονομικοί «δεν είναι ταχυδακτυλουργοί», όπως λέει και εξηγεί:

«Δεν μπορούν να εξυπηρετούν ταυτόχρονα εκατοντάδες ασθενείς στα επείγοντα για να μην υπάρχει ταλαιπωρία και αγανάκτηση. Δεν είναι θαυματοποιοί να νικάνε συνεχώς το θάνατο. Μην αναρωτιούνται μετά για το κύμα μαζικών αποχωρήσεων υγειονομικών από το ΕΣΥ», καταλήγει ο ίδιος.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση

Η βία κατά του υγειονομικού προσωπικού είναι ένα αποκρουστικό και καταδικαστέο φαινόμενο που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος εξήγγειλε πως θα υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις.

«Οι διοικήσεις των νοσοκομείων οφείλουν να παίρνουν όλα εκείνα τα μέτρα που θα αποτρέπουν την εκδήλωση τέτοιων περιστατικών στους νοσοκομειακούς χώρους, διασφαλίζοντας το δικαίωμα ιατρών, νοσηλευτών και του προσωπικού να ασκούν ανεμπόδιστα και δίχως κινδύνους την εργασία τους», αναφέρει μεταξύ άλλων στις αρχές Νοεμβρίου, ενώ πρόσθεσε πως στις περιπτώσεις αυτές, οι διοικήσεις οφείλουν «να συνδράμουν υλικά, ηθικά και νομικά τα θύματα».

Τέλος ανακοίνωσε πως σχεδιάζεται η αυστηροποίηση των ποινών. «Βρισκόμαστε σε επαφή με το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να εκπονήσουμε μια νέα ή νέες ρυθμίσεις», κατέληξε ο υπουργός.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων