Ήταν απλά ηδονοβλεψίας ή εμπορευόταν τις ταινίες σε άλλους άρρωστους; Είχε κάμερες στα δωμάτια των κοριτσιών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ήταν απλά ηδονοβλεψίας ή εμπορευόταν τις ταινίες σε άλλους άρρωστους; Είχε κάμερες στα δωμάτια των κοριτσιών

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο εργαζόμενες του κομμωτηρίου εντόπισαν ότι υπήρχαν κρυφές κάμερες μέσα στην τουαλέτα.

επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea

Η Αστυνομία προχώρησε το Σάββατο (9/12) στη σύλληψη 49χρονου ιδιοκτήτη κομμωτηρίου στα Βριλήσσια με την κατηγορία της παράβασης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά από καταγγελία που έγινε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα έγινε έρευνα στο χώρο του κομμωτηρίου όπου εντοπίστηκαν κρυφές κάμερες στις τουαλέτες. Επιπρόσθετα οι αστυνομικοί βρήκαν μικροποσότητα ναρκωτικών, ενώ προχώρησαν σε κατάσχεση υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων.

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο εργαζόμενες του κομμωτηρίου εντόπισαν ότι υπήρχαν κρυφές κάμερες μέσα στην τουαλέτα. Όταν κατάλαβαν πως κάποιος τις είχε καταγράψει γυμνές, το κατήγγειλαν αμέσως στην αστυνομία.

Μόλις έφτασαν αστυνομικοί στο κομμωτήριο, ο 49χρονος ιδιοκτήτης παραδέχτηκε ότι εκείνος είχε βάλει τις κάμερες.

«Δεν φαινόταν για τέτοιος άνθρωπος ρε παιδάκι μου, τον ήξερα εδώ τόσα χρόνια, δούλευε και παλιά που το είχε άλλος κομμωτής και μετά το πήρε αυτός, έχει τέσσερα χρόνια εδώ πέρα», είπε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου όπου στεγάζεται η επιχείρηση. Ο επιχειρηματίας είπε στους αστυνομικούς πως το έκανε γιατί είναι εθισμένος στην πορνογραφία.

Μέσω του συγκεκριμένου συστήματος, ο 49χρονος είχε τη δυνατότητα να επεμβαίνει στο σύστημα αρχειοθέτησης των αρχείων που κατέγραφε καθώς και να αντιγράφει, να αλλοιώνει, να συλλέγει, να αποθηκεύει και ανακτά τα βίντεο με τις καταγραφές.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Βριλησσίων μετέβη χθες η σύζυγος του 49χρονου ιδιοκτήτη κομμωτηρίου στα Βριλήσσια που κατηγορείται για τοποθέτηση κρυφών καμερών στις τουαλέτες της επιχείρησης και κατάγγειλε ότι βρήκε δύο κρυφές κάμερες στο σπίτι τους, όπου διαμένει μαζί τους η 29χρονη κόρη της από προηγούμενο γάμο.

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι εντόπισαν και κατέσχεσαν δύο κρυφές κάμερες, εκ των οποίων η μια ήταν τοποθετημένη στο υπνοδωμάτιο της 29χρονης και η άλλη στην τουαλέτα του σπιτιού.

Παράλληλα κατέσχεσαν τους υπολογιστές και τους σκληρούς δίσκους του 49χρονου.

Η Αστυνομία προχώρησε το Σάββατο στη σύλληψη 49χρονου ιδιοκτήτη κομμωτηρίου στα Βριλήσσια με την κατηγορία της παράβασης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και το νόμο περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά από καταγγελία που έγινε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα έγινε έρευνα στο χώρο του κομμωτηρίου όπου εντοπίστηκαν κρυφές κάμερες στις τουαλέτες.

Επίσης, οι αστυνομικοί βρήκαν και μικροποσότητα ναρκωτικών ενώ προχώρησαν σε κατάσχεση υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων.

Βρέθηκε κάμερα και στο δωμάτιο της κόρης της συζύγου του Μία μέρα αργότερα από τη σύλληψη του 49χρονου, η γυναίκα του εντόπισε μία κρυφή κάμερα και στο υπνοδωμάτιο της κόρης της. «Δεν μπορώ, θέλω να πατήσω ένα κουμπί και να εξαφανιστώ, θα πάθω κάτι», είπε η σύζυγός του.

«Αυτή είναι μία πάρα πολύ δύσκολη στιγμή για εμάς γιατί βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πραγματικότητα την οποία, είναι πολύ διαφορετική από αυτή που ζούσαμε τα τελευταία χρόνια. Θέλω να πληρώσει για αυτά που έχει κάνει», είπε η κόρη της γυναίκας του.

«Έχει κατασχεθεί σχετικό υλικό από διαφόρους χώρους επαγγελματικούς και μη και βρισκόμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων της επεξεργασίας του βιντεοληπτικού υλικού», δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας, Ελένη Κατσαρού.

Πέρα από τις κρυφές κάμερες, από την έρευνα των Αρχών μέσα στο κομμωτήριο βρέθηκε και μία συσκευασία με ναρκωτικά, με τον 49χρονο να περνάει αύριο από ανακριτή και εισαγγελέα.

«Έβλεπε την τουαλέτα που πηγαίναμε 4-5 φορές», λέει εργαζόμενη του κομμωτηρίου Η Μαρία Τσιστράκη, υπάλληλος του κομμωτηρίου, μίλησε στο Μega για τον κομμωτή αλλά και για το ένα είχαν αντιληφθεί κάτι οι υπόλοιποί υπάλληλοι.

«Ήταν ένας άνθρωπος πολύ σωστός και καλός απέναντι μας. Τελικά, ήταν πολύ χειριστικός από ότι κατάλαβα. Τον είχαν βάλει στην οικογένειά μου. Σεβόμουν το μαγαζί που δούλευα και την τελευταία εβδομάδα το μάθαμε. Μία κοπέλα που ήταν καινούρια υπάλληλος στο κομμωτήριό μας πέρασε από δίπλα του και είδε ότι είχε πάντα το κινητό του και έκανε μία κίνηση και έβλεπε φαίνεται τις κάμερες που είχε βάλει. Όταν βγήκε έξω τον είδε να κοιτάει στο κινητό την κάμερα. Έβλεπε την τουαλέτα που είχε τις κάμερες, την τουαλέτα που πηγαίναμε 4-5 φορές. Το κορίτσι δεν είπε τίποτα και πήγε και έκανε την καταγγελία. Ο άνθρωπος αυτός είχε δύο κινητά. Το ένα το είχε στο πρώτο συρτάρι του βοηθού του και το δεύτερο το είχε πάντα επάνω του», είπε αρχικά.

«Τώρα συνειδητοποιώ πως μετά από κάθε κούρεμα πήγαινε στην τουαλέτα για τουλάχιστον 10 με 15 λεπτά. Τον είχα ρωτήσει εγώ εάν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας που κάθεται τόση ώρα εκεί. Μου είχε πει ότι έγραφε τραγούδια. Ο συνδυασμός που κάνω τώρα, είναι πως κάθε 15 μέρες περίπου έφευγε ξαφνικά, έβγαινε έξω για 2-3 λεπτά, και πήγαινε δίπλα και έδινε σε κάποιον τα στικάκια. Δεν ξέρω σε ποιον τα έδινε. Μας είπε πως ερχόταν ένας φίλος του, και ότι του έδινε στικάκια με μουσική.

Ερωτηθείσα αν ο κομμωτής παρότρυνε το προσωπικό να πηγαίνει συχνά τουαλέτα η εργαζόμενη του καταστήματος απάντησε πως «ναι, μας έλεγε να πίνουμε πολύ νερό γιατί κάνει καλό στην υγεία μας και όταν εγώ του έλεγα εσάς δεν σας βλέπω να πίνετε πολύ νερό και μου απαντούσε “εγώ το έχω πάνω και πίνω, πηγαίνω κι εγώ δεν με βλέπεις;”», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος των θυμάτων, Αλέξανδρος Δάσκας, μίλησε και εκείνος με τη σειρά του για την υπόθεση.

«Είναι απεχθής αυτή η περίπτωση. Είναι μία βάναυση προσβολή των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των ανδρών και των γυναικών πελατών του κομμωτηρίου μέσα στους οποίους είναι και παιδιά. Το προσωπικό είναι 9 άτομα. Έπονται καταγγελίες από τις πελάτισες που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο περίπου έχουν επισκεφθεί την τουαλέτα του καταστήματος και έχουμε δεχθεί και πολλά τηλέφωνα για αυτό το λόγο. Ο κόσμος ανησυχεί αν το σώμα του κυκλοφορεί στις αγορές της Ασίας. Περιμένουμε να δούμε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια: πού γινόταν η διάθεση αυτού του υλικού. Εάν γινόταν στο διαδίκτυο ή έναντι αμοιβής στον συγκεκριμένο άνδρα», τόνισε ο κ. Δάσκας.

Τι είναι η ηδονοβλεψία;

Ηδονοβλεψία είναι η παρακολούθηση μιας σεξουαλικής δραστηριότητας μεταξύ άλλων ατόμων με συνοδό σεξουαλική διέγερση. Εδώ είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι προκειμένου η παρακολούθηση αυτή να χαρακτηριστεί ως παρεκκλίνουσα θα πρέπει: α) να αφορά παρακολούθηση ανυποψίαστων ατόμων, που είναι γυμνά ή να επιδίδονται σε σεξουαλική δραστηριότητα και β) να αποσκοπεί στη σεξουαλική διέγερση. Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι ο ηδονοβλεψίας συνήθως δεν επιζητά σεξουαλική επαφή με τα άτομα τα οποία παρακολουθεί. Εν τέλει ο οργασμός πραγματοποιείται μέσω αυνανισμού, κατά τη στιγμή της παρακολούθησης ή αργότερα. Όσον αφορά την αιτιολογία της, κατα καιρούς έχουν ενοχοποιηθεί ψυχοδυναμικοί, συμπεριφορικοί αλλά και βιολογικοί-γενετικοί παράγοντες καθώς και το θετικό ιστορικό παιδικής κακοποίησης. Η θεραπεία που εφαρμόζεται σε αυτή την περίπτωση είναι αιτιολογική, δηλαδή προσαρμόζεται στο προσωπικό ιστορικό και την αιτία που την έχει προκαλέσει. Η ατομική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει το άτομο να αναγνωρίσει παιδικές συγκρούσεις, συναισθήματα αλλά και τις φαντασιώσεις τού και με αυτό τον τρόπο το άτομο ενισχύεται για να ασκήσει έλεγχο στην συμπεριφορά του.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων