Πεθαίναν 10 άνθρωποι από κατανάλωση πεπονιών με σαλμονέλα στην Αμερική | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πεθαίναν 10 άνθρωποι από κατανάλωση πεπονιών με σαλμονέλα στην Αμερική

Στις ΗΠΑ η επιδημία έχει εξαπλωθεί πλέον σε 42 πολιτείες.

 medlabnews.gr iatrikanea

6 καταναλωτές στον Καναδά και4 στις ΗΠΑ έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής από το μεγάλο ξέσπασμα σαλμονέλωσης από πεπόνια προέλευσης Μεξικού.

Στις ΗΠΑ η επιδημία έχει εξαπλωθεί πλέον σε 42 πολιτείες. Από την πιο πρόσφατη ενημέρωση, επιβεβαιώθηκαν άλλοι 72 ασθενείς, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών σε 302 εκ των οποίων χρειάστηκαν νοσηλεία οι 129. Στον Καναδά έχουν αναφερθεί 153 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα και χρειάστηκαν νοσηλεία οι 53. Οι αρχές είχαν δηλώσει πως ο πραγματικός αριθμός των ασθενών είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος καθώς υπολογίζεται πως για κάθε επιβεβαιωμένο ασθενή σε ξέσπασμα σαλμονέλας, υπάρχουν γενικά 28 μη επιβεβαιωμένες περιπτώσεις. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 10.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν νοσήσει σε αυτό το ξέσπασμα σαλμονέλωσης.

Τα πεπόνια που έχουν ανακληθεί είναι της μάρκας Malichita και Rudy πρoέλευσης Μεξικού, ενώ έχουν εκδοθεί πρόσθετες δευτερεύουσες ανακλήσεις για προϊόντα που παρασκευάστηκαν με χρήση ανακληθέντων πεπονιών και για προϊόντα που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία μαζί με τα ανακληθέντα πεπόνια.

Η σαλμονέλα είναι ένα βακτηρίδιο με παγκόσμια εξάπλωση που κατοικεί στο έντερο θερμόαιμων και ψυχρόαιμων ζώων και που έχει αναγνωρισθεί ως ένας σημαντικός ζωονοσογόνος παράγοντας (παράγοντας δηλαδή που προκαλεί νόσο που μεταδίδεται από τα ζώα στον άνθρωπο) με σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις στα ζώα και στους ανθρώπους. Απαντάται ιδιαίτερα συχνά στα ζώα, ειδικά στα πουλερικά και τους χοίρους. Οι περιβαλλοντικές πηγές του μικροοργανισμού περιλαμβάνουν το νερό, το χώμα, τα έντομα, τις επιφάνειες εργοστασίων, τις επιφάνειες κουζινών, τα ζωικά περιττώματα, τα ακατέργαστα κρέατα, ακατέργαστα πουλερικά και τα ακατέργαστα θαλασσινά. Η ασθένεια της σαλμονέλωσης, εμφανίζεται συνήθως μέσα σε 12 έως 72 ώρες μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων και συνήθως διαρκεί τέσσερις έως επτά ημέρες. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν διάρροια, πυρετό και κοιλιακές κράμπες. Τα παιδιά κάτω των πέντε ετών, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο πιθανό να έχουν σοβαρές λοιμώξεις.

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων