Συναυλίες στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» τον Ιανουάριο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Συναυλίες στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» τον Ιανουάριο

Σε διοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ)
Συναυλίες στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» τον Ιανουάριο

medlabnews.gr iatrikanea

Μετά από μία επιτυχημένη χρονιά με διθυραμβικές κριτικές και sold out παραγωγές, το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» υποδέχεται το 2024 με μουσική και συνεχίζει το πλούσιο πρόγραμμά του με την υπογραφή του καλλιτεχνικού διευθυντή, Olivier Descotes.

Ο Ιανουάριος ξεκινάει με μία συναυλία με την Χορωδία Δήμου Αθηναίων με παραδοσιακά τραγούδια από την Ευρώπη, συνεχίζεται με μία μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο κοινωφελές έργο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Panos & Cressida 4 Life και έπειτα παρουσιάζει με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και τη Babylon Orchester Berlin την εμβληματική ταινία επιστημονικής φαντασίας «Μetropolis» με ζωντανή μουσική.

Στη συνέχεια την σκυτάλη παίρνει για το Gala όπερας το νέο αστέρι της διεθνούς σκηνής, ο αρχιμουσικός Alessandro Bonato, που διασχίζει το περίφημο Boulevard des Italiens στο Παρίσι, πλάι σε σπουδαίους ερμηνευτές, ενώ λίγο αργότερα ο Θοδωρής Βουτσικάκης συμπράττει για πρώτη φορά με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων και μας προσκαλεί σε μια διαδρομή σχεδόν 100 ετών στο ελληνικό τραγούδι.

Τέλος, η Athens Big Band προσκαλεί στο Θέατρο Ολύμπια ένα νέο αστέρι της jazz, τον 15χρονο κιθαρίστα Δημήτρη Κασσαβέτη, ενώ η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, υπό τον αρχιμουσικό Βύρωνα Φιδετζή και σε συνεργασία με τη διεθνώς καταξιωμένη σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση, παρουσιάζει μια επιλογή από σπουδαία έργα του ρεπερτορίου που οφείλουν στον Σαίξπηρ την ύπαρξή τους. 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Χορωδία Δήμου Αθηναίων

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις  20:30

Η ιστορία του χορωδιακού τραγουδιού στη δυτική κλασική μουσική είναι ένας συναρπαστικός διάλογος μεταξύ ιστορικότητας και νεωτερισμού. Η πλούσια πολυφωνική κληρονομιά των ευρωπαϊκών χωρών αποτελεί διαχρονικά πολύτιμη πηγή έμπνευσης για τους σπουδαίους τεχνίτες της κλασικής φόρμας, που αντλούν μελωδικά θέματα και ρυθμικά σχήματα από τη λαϊκή ευρωπαϊκή παράδοση, μεταφέροντας τη συγκινησιακή αμεσότητα της άγραφης συλλογικής δημιουργίας στον κόσμο της λόγιας σύνθεσης. Η αφύπνιση της εθνικής συνείδησης κατά τον 19ο αιώνα, αλλά και η συστηματοποίηση της εθνομουσικολογίας κατά τον 20ο αιώνα συμβάλλουν αποφασιστικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων επιλέγει να αναδείξει τον ρόλο της παράδοσης στους κλασικούς συνθέτες, ερμηνεύοντας παραδοσιακά τραγούδια από τη δυτική Ευρώπη, σε χορωδιακές επεξεργασίες των Johannes Brahms, Béla Bartók, Antonin Dvořák, Zoltán Kodály, Ralph Vaughan-Williams κ.ά. 

Πιάνο: Θάνος Μαργέτης

Μουσική διεύθυνση:  Σταύρος Μπερής

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων