Χαροπαλεύει ο αστυνομικός που τραυματίστηκε βαρύτατα από ναυτική φωτοβολίδα. Υπέστη καρδιακή ανακοπή | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Χαροπαλεύει ο αστυνομικός που τραυματίστηκε βαρύτατα από ναυτική φωτοβολίδα. Υπέστη καρδιακή ανακοπή

Ο 31χρονος αστυνομικός, δέχτηκε χτύπημα στη μηριαία αρτηρία του ποδιού του και διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

 medlabnews.gr iatrikanea

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας διακομίστηκε σε σοβαρή κατάσταση το βράδυ της Πέμπτης ο αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή του Ρέντη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος αστυνομικός, δέχτηκε χτύπημα στη μηριαία αρτηρία του ποδιού του από ναυτική φωτοβολίδα με αποτέλεσμα να χάσει πολύ αίμα.

Οι άνθρωποι που ήταν γύρω του έτρεξαν και του έδεσαν το πόδι προκειμένου να περιοριστεί η απώλεια αίματος και κάλεσαν αμέσως το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο χωρίς να έχει τις αισθήσεις του και κρίθηκε αναγκαίο να διασωληνωθεί. Η σωτήρια για τη ζωή του τραυματία απόφαση των διασωστών του ΕΚΑΒ Αν μεταφερόταν στο κοντινότερο εφημερεύον νοσοκομείο δεν θα άντεχε - Οι γιατροί στη Νίκαια τον κράτησαν στη ζωή παρότι δεν ήταν σε ετοιμότητα. Καθοριστικός για την ζωή του τραυματία αστυνομικού ήταν ο ρόλος του ΕΚΑΒ και του δημόσιου συστήματος Υγείας, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη. Οι γιατροί κατάφεραν να την σταθεροποιήσουν όμως παραμένουν σε επιφυλακή καθώς θεωρούνται κρίσιμα τα επόμενα δύο 24ωρα.

Ο αστυνομικός υπεβλήθη σε χειρουργείο που διήρκησε περίπου τρεις ώρες. Κατά την διάρκεια του χειρουργείου υπέστη καρδιακή ανακοπή, όμως κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Το νοσοκομείο αν και δεν εφημέρευε άνοιξε αμέσως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για να αντιμετωπίσει το επείγον περιστατικό.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στο κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για την προημιτελική φάση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς». Σύμφωνα με την Αστυνομία μια ομάδα περίπου 150 ατόμων επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες και φωτοβολίδες.

Τον αστυνομικό επισκέφθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Αρχηγός της Ελληνική Αστυνομίας, Αντιστράτηγος, Λάζαρος Μαυρόπουλος. 

Έξω από το νοσοκομείο υπάρχει παρκαρισμένη μια κλούβα της αστυνομίας. Στους δημοσιογράφους που έχουν συγκεντρωθεί δεν τους έχει επιτραπεί να μπουν στον περίβολο του νοσοκομείου και περιμένουν στο πεζοδρόμιο.

«Ο αστυνομικός ήρθε στο νοσοκομείο ετοιμοθάνατος», δηλώνει γιατρός στο νοσοκομείο Κρατικό Νικαίας, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν μετά τον σοβαρό τραυματισμό στον αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού - ΠΑΟ.

 Πώς τραυματίστηκε ο αστυνομικός 
H ναυτική φωτοβολίδα έμεινε στο πόδι του αστυνομικού για αρκετή ώρα και του προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο μηρό.

Όπως περιγράφουν, ήταν ιδιαίτερα τραγικές οι στιγμές, καθώς καιγόταν το πόδι του επειδή η ναυτική φωτοβολίδα δε σβήνει. Το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον αστυνομικό και τον μετέφερε σε κρίσιμη κατάσταση στο Κρατικό Νίκαιας και αμέσως διασωληνώθηκε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ακατάσχετη αιμορραγία.

Εισαγγελική παρέμβαση για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού 

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε η χθεσινή δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικού κοντά στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, στου Ρέντη, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, βάζοντας στο κάδρο το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Με παραγγελία της η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου απευθύνεται στην Εισαγγελία Πειραιά και αναφέρει τα εξής:

Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ενδείξεις ότι ανάμεσα στους 400 προσαχθέντες είναι ο δράστης που τραυμάτισε τον αστυνομικό 

Όπως έγινε γνωστό, προσήχθησαν πάνω από 400 άτομα, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει πως τα συγκεκριμένα άτομα οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής.

«Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας. Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων