Η υπεράσπιση της Πισπιρίγκου. Η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου. Ο δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας. Η απάντηση των δικαστών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η υπεράσπιση της Πισπιρίγκου. Η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου. Ο δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας. Η απάντηση των δικαστών

Η εισαγγελική λειτουργός αμφισβήτησε αν είχε καν διαβάσει τη δικογραφία

medlabnews.gr iatrikanea 

Tην ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Η Ευαγγελία Σπυριδωνίδου αποδόμησε τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης καθώς επίσης και των μαρτύρων υπεράσπισης. «Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα δεν είναι άλλο παρά το χέρι της μητέρα της», είπε η εισαγγελέας. Μάλιστα, είπε ότι αν ίσχυαν όσα ανέφερε η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου, η Τζωρτζίνα θα ήταν «ωρολογιακή βόμβα» από τότε που νοσηλεύτηκε στο Καραμανδάνειο.

Η Ουρανία Δημακοπούλου που είχε χαρακτηριστεί «πυρηνικό όπλο» από τον Αλέξη Κούγια, μίλησε στο MEGA μετά την αγόρευση της εισαγγελέως. 

Η μάρτυρας ειδικών γνώσεων, Ουρανία Δημακοπούλου, είχε κληθεί από τον Αλέξη Κούγια για ως μάρτυρας υπεράσπισης της κατηγορουμένης.

Η εισαγγελική λειτουργός αμφισβήτησε αν είχε καν διαβάσει τη δικογραφία, ενώ για τον ιατροδικαστή Χρήστο Κραββαρίτη τόνισε πως ναι μεν τον σέβεται σαν επιστήμονα, αλλά καλό θα ήταν να μείνει στο πεδίο του κλάδου του.

«Αναρωτιέμαι εάν πράγματι είδε τα έγγραφα της δικογραφίας. Δεν αμφισβητώ τις γνώσεις της, αλλά δεν μπορεί να έρχεσαι σε ένα τέτοιο δικαστήριο και να βρίσκεις τόσες αιτίες θανάτου και να μην τεκμηριώνεις καμία. Όταν τη ρωτούσαμε, έλεγε μετά άλλη αιτία θανάτου. Από τη μια αιτία θανάτου πήγαινε στην άλλη αιτία θανάτου. Όλα τα είχε αυτό το παιδί; Αν είναι έτσι, θα έπρεπε να ήταν μια ωρολογιακή βόμβα μέσα στο Καραμανδάνειο. Δεν υπήρχε κανένας επιστημονικός ειρμός, δεν μπορεί να μας λέει ότι το παιδί πέθανε από τέσσερις με πέντε αιτίες. Μπορεί να έχει γνώσεις, πλην όμως εδώ θα έπρεπε να μην ασχοληθεί με τα κλινικά θέματα, αλλά να αρκεστεί μόνο στο κομμάτι της επιστήμης της, τα νεκροτομικά ευρήματα για τα οποία δεν είπε τίποτα».

Η Ουρανία Δημακοπούλου μίλησε στο LIVE NEWS.

«Η πρόταση είναι σεβαστή και θα την κρίνει ο συνήγορος της κ. Πισπιρίγκου και νομικοί κύκλοι. Δεν δέχτηκα καμία ερώτηση από την εισαγγελέα. Οι ερωτήσεις που είχα δεχτεί ήταν για το νεαρό της ηλικίας μου και το πως έχω τόσες γνώσεις. Η κ. εισαγγελέας δεν έχει λάβει γνώση του ΦΕΚ που αναφέρει το γνωστικό αντικείμενο που πρέπει να έχει ο ιατροδικαστής. Επιβάλλετε να το έχει. Κατά τη δική μου εκτίμηση πρέπει να τεθούν στο δικαστήριο όλα τα ιατρικά δεδομένα. Έχουμε απευθυνθεί και σε επιστήμονες του εξωτερικοί που επιβεβαιώνουν το ιατρικό πρωτόκολλο. Κανείς δεν είχε δει τον ιατρικό φάκελο, ούτε ο ιατροδικαστής. Δεν μπορούμε να μιλάμε για δολοφονία όταν δεν έχουμε τον φάκελο».

Κούγιας: Εάν τελικώς η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αθωωθεί θα παραιτηθώ από το λειτούργημά μου

Στην πρόταση της εισαγγελέως που τάχθηκε υπέρ της ενοχής της Ρούλας Πισπιρίγκου στη δίκη για τον θάνατο της κόρης της Τζωτζίνας αναφέρθηκε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Αλέξης Κούγιας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για μία «ταπεινού περιεχομένου» πρόταση της εισαγγελέως για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και υποστήριξε ότι «επιπέδου μεσημεριανών εκπομπών lifestyle». «Δεν περίμενα κάτι καλύτερο, περισσότερο ενδιαφερόταν η Εισαγγελέας να τελειώσει η δίκη για να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, παρά να διερευνηθεί η αλήθεια», είπε ο Αλέξης Κούγιας και δήλωσε πως «είναι για γέλια. 53 χρόνια στα δικαστήρια δεν θύμαμαι τέτοια επιχειρηματολογία για τέτοιο κίνητρο».

«Κατηγορείται η κατηγορουμένη χωρίς να υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση ότι σκότωνε τα παιδιά της για να κρατήσει τον άνδρα της», είπε και διερωτήθηκε αν έχει ακουστεί ποτέ κάποια να σκοτώνει τα παιδιά της το μόνο που τη συνδέει με τον άνδρα της.

Σχετικά με τις σχέσεις του ζευγαριού, είπε: «Όταν έχασε τη ζωή της η Μαλένα και η Ίριδα, το ζευγάρι ήταν ενωμένο, ήταν ταυτισμένο. Έκαναν μήνυση στους γιατρούς. Είναι κωμικού περιεχομένου όλη αυτή η προσέγγιση», είπε και κατηγόρησε την Εισαγγελέα ότι αγνόησε επιστήμονες μάρτυρες υπεράσπισης.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας είπε: «Οι εισαγγελικές προτάσεις και τα παραπεμπτικά βουλεύματα στα ελληνικά δικαστήρια γίνονται σε πολύ μικρά ποσοστά αποδεκτά διότι γίνονται με πολύ μεγάλη προχειρότητα. Γίνονται δεκτό σε ποσοστό περίπου 20%».

Κούγιας: Εάν τελικώς δεν αθωωθεί η Πισπιρίγκου, θα πω ότι η δικαιοσύνη πλέον στην Ελλάδα απονέμεται μέσα από τα κανάλια «Η κυρία εισαγγελέας, αγόρευε 9 ώρες. Είμαι βέβαιος ότι στο δικαστήριο κανείς δεν θα θυμάται τίποτα ούτε οι ένορκοι. Την πρότασή της δεν την κατέθεσε εγγράφως στο δικαστήριο για να την παραλάβω και να απαντήσω λέξη προς λέξη», συνέχισε και υποστήριξε ότι η αγόρευσή της «ήταν για τα κανάλια».

Όσον αφορά με το εάν πιστεύει ότι θα αθωωθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου τόνισε ότι είναι απόλυτος ότι η κατηγορουμένη είναι αθώα. «Εάν λοιπόν τελικώς δεν αθωωθεί η Πισπιρίγκου, θα πω ότι η δικαιοσύνη πλέον στην Ελλάδα απονέμεται μέσα από τα κανάλια και δεν θα έχω λόγο παρουσίας μου στα δικαστήρια. Εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αθωωθεί θα παραιτηθώ από το λειτούργημά μου διότι θα σημαίνει ότι πλέον δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Εγώ έχω δοκιμαστεί ως δικηγόρος. Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει δοκιμαστεί», είπε κλείνοντας ο ποινικολόγος.

Σκληρή απάντηση από την Ένωση Εισαγγελέων στον Αλέξη Κούγια

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με ανακοίνωσή της απάντησε στις σημερινές δηλώσεις του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, κατά της εισαγγελέως της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Ευαγγελίας Σπυριδωνίδου, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, σημειώνοντας ότι επιχειρείται προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσης του εισαγγελικού θεσμού.

Με τη σειρά της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος απάντησε στις απαξιωτικές, όπως τις χαρακτηρίζει, δηλώσεις του κ. Κούγια, με ανακοίνωσή της η οποία αναφέρει:

«Με αφορμή δημόσιες, απαξιωτικές δηλώσεις συνηγόρου υπεράσπισης, σε βάρος εισαγγελικής λειτουργού, για το περιεχόμενο της κατά νόμο πρότασής της επί της ενοχής της κατηγορουμένης, σε υπόθεση που εκδικάζεται και εκκρεμεί η έκδοση απόφασης του δικαστηρίου, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Έχει καταστεί σύνηθες φαινόμενο, η εκ μέρους του συνηγόρου έκφραση αρνητικής κριτικής σε βάρος παραγόντων της δίκης, αλλά και ως προς την προσφορά, την αναγκαιότητα και ποιότητα συμμετοχής εισαγγελικών λειτουργών στην ποινική δικαιοσύνη, όταν θεωρεί ότι νόμιμες δικονομικές ενέργειές τους δεν “εξυπηρετούν” τις θέσεις των εντολέων του.

Τονίζουμε ότι οι επαναλαμβανόμενοι υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί και οι σκοπιμότητες που αυτοί ενέχουν, δεν επιφέρουν και δεν πρόκειται να επιφέρουν τις επιδιωκόμενες και επιθυμητές ‘παρενέργειες’, τον κλονισμό δηλαδή της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την εισαγγελική αρχή και την πρόκληση οιασδήποτε αμφιβολίας στη συνείδηση του δικαστή.

Η διατύπωση δε της άποψης περί μη υιοθέτησης των εισαγγελικών προτάσεων από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια και δικαστήρια, εντάσσεται στα όρια της έννοιας της εικονικής πραγματικότητας, αφού οι εισαγγελικές προτάσεις δεν αποτελούν προϊόν ανεξέλεγκτης συλλογής και αξιοποίησης ενοχοποιητικών στοιχείων και αυθαίρετης κρίσης, αλλά αντικείμενο βαθιάς και ενδελεχούς επεξεργασίας αυτών και γνώσεων και για το λόγο αυτό, υιοθετούνται, κατά κανόνα, από το αρμόδιο δικαστικό όργανο, στο οποίο απευθύνονται.

Η δε επιχειρούμενη με τις δηλώσεις αυτές, για μια ακόμη φορά, προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσης του εισαγγελικού θεσμού, αποτελεί μορφή συγκρουσιακής υπεράσπισης, που επανεμφανίζεται στις περιπτώσεις νόμιμων, αλλά μη αρεστών εισαγγελικών ενεργειών, εκφεύγει των ορίων της ενάσκησης του υπερασπιστικού έργου και επιδιώκει τη ματαίωση του σκοπού της ποινικής δίκης, που είναι η έκδοση ορθών και δίκαιων αποφάσεων».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων