Η μεγάλη ευεργέτιδα Ελένη Ζαφειροπούλου-Διγενοπούλου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η μεγάλη ευεργέτιδα Ελένη Ζαφειροπούλου-Διγενοπούλου

Πρόσφερε πολλά στον τομέα της περίθαλψης και της κοινωνίας μέσα από τις δωρεές της.

 medlabnews.gr iatrikanea

Έφυγε από τη ζωή μια μεγάλη ευεργέτιδα που πρόσφερε πολλά στον τομέα της περίθαλψης και της κοινωνίας μέσα από τις δωρεές της. Το όνομα της Ελένης Ζαφειροπούλου-Διγενοπούλου είχε συνδεθεί με τη δωρεά του πολύτιμου διαγνωστικού µηχανήματος για τους καρκινοπαθείς του Πετ Σκαν (PET/CT) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Απρίλιο του 2018.

Επίσης με τη δωρεά του ιστορικού κτιρίου «Μαραγκοπούλειο» προς το Πανεπιστήμιο Πατρών και του κτιρίου που στεγάζει υπηρεσίες των Παιδικών Χωριών SOS. Δεν ευεργέτησε μόνον το Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά η προσφορά της είναι πολύ μεγάλη προς τον ΕΚΠΑ, το Αρεταίειο και το Ευγενίδειο.

H Ελένη Διγενοπούλου ήταν θεία της Άντας Παπαπάνου – Παπανδρέου, καθώς η κ. Ελένη και η μητέρα της Άντας, Θεανώ, ηταν αδελφές.

Η Ελένη Διγενοπούλου – Ζαφειροπούλου, παντρεύτηκε τον Δημοκλή – Αλκιβιάδη Διγενόπουλο, με τον οποίο έκανε τη δική της οικογένεια. Ο Δημοκλής Διγενόπουλος καταγόταν από τη Δημητσάνα Αρκαδίας. Μάλιστα ήταν Πρόεδρος του Στρατοδικείου που δίκασε τους βασανιστές της χούντας.


Η διοίκηση του ΠΓΝ Πατρών για την Ελένη Ζαφειροπούλου – Διγενοπούλου 

Σε ανακοίνωση της διοίκησης του ΠΓΝ Πατρών, τονίζονται τα εξής: «Μεγάλη συγκίνηση έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου της Ελένης Ζαφειροπούλου – Διγενοπούλου, στο χώρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ‘’Παναγία η Βοήθεια’’ όπου το όνομά της έχει ταυτιστεί με τη δωρεά του πολύτιμου, για τους καρκινοπαθείς, διαγνωστικού μηχανήματος PET/CT και λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2018 στο Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής του Π.Γ.Ν.Π.

O Διοικητής και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου μας εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους της».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων