Οι νεότερες εξελίξεις στην Φυσικοθεραπεία συζητήθηκαν στο 31ο Επιστημονικό Συνέδριο του Π.Σ.Φ. (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οι νεότερες εξελίξεις στην Φυσικοθεραπεία συζητήθηκαν στο 31ο Επιστημονικό Συνέδριο του Π.Σ.Φ. (video)

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.300 συνέδρων.
Οι νεότερες εξελίξεις στην Φυσικοθεραπεία συζητήθηκαν στο 31ο Επιστημονικό Συνέδριο του Π.Σ.Φ. (video)

Επιμέλεια: medlabnews.gr iatrikanea

Οι νεότερες εξελίξεις στην Φυσικοθεραπεία συζητήθηκαν στο 31ο Επιστημονικό Συνέδριο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.) στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 1.300 σύνεδροι και πραγματοποιήθηκε στις 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου 2023, στο χώρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα.

Για ένα πολύ επιτυχημένο συνέδριο μίλησε ο Πρόεδρος του Π.Σ.Φ. κ. Πέτρος Λυμπερίδης σε δηλώσεις του στο medlabnews.gr – IatrikaNea ενώ επίσης αναφέρθηκε στο ζήτημα της έλλειψης φυσικοθεραπευτών στις δημόσιες δομές καθώς και της υποχρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, παραθέτοντας ως παράδειγμα την περίπτωση του Βελγίου όπου αν και έχει αντίστοιχο πληθυσμό με την Ελλάδα, η δαπάνη σε υπηρεσίες Φυσικοθεραπείας είναι 15πλάσια σε σχέση με την χώρα μας.

Η κα Mary DArcy, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού τμήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας, επίσης αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της υποχρηματοδότησης, καθώς ο προϋπολογισμός που αφορά την Φυσικοθεραπεία κατέχει ένα πολύ μικρό ποσοστό στο σύνολο του προϋπολογισμού για τις Υπηρεσίες Υγείας. Τόνισε το γεγονός ότι η αύξηση του προϋπολογισμού της Φυσικοθεραπείας θα μειώσει τις συνολικές απαιτούμενες δαπάνες για την Υγεία, καθώς η Φυσικοθεραπεία μπορεί αποδεδειγμένα να μειώσει την παραμονή των ασθενών στο νοσοκομείο και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, και να μειώσει τις εισαγωγές και επανεισαγωγές των ασθενών καθώς και τις δαπάνες για φαρμακευτική αγωγή.

Ο Καθηγητής Mike Landry, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας (WP) δήλωσε ότι οι εξελίξεις στην Κλινική Πρακτική της Φυσικοθεραπείας μας ωθούν να κοιτάζουμε μπροστά και χαρακτήρισε τους Φυσικοθεραπευτές ως «εκπροσώπους αλλαγής» στο Σύστημα Υγείας ενώ επίσης αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά των Φυσικοθεραπευτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

O κ. Ελευθέριος Μπουρνουσούζης, Β' Αντιπρόεδρος, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΣΦ, αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο έρευνας και εκπαίδευσης των Ελλήνων Φυσικοθεραπευτών σημειώνοντας ότι ο Π.Σ.Φ. είναι από τους πιο δραστήριους συλλόγους σε παγκόσμιο επίπεδο, με πολλά επιστημονικά τμήματα.

Σημαντικές παρουσίες στο Συνέδριο του Π.Σ.Φ.

Την τελετή έναρξης του Συνεδρίου που παρουσίασε η δημοσιογράφος Κατερίνα Παπακωστοπούλου, κήρυξε η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κα Σοφία Βούλτεψη και χαιρέτησε πριν την έναρξη (λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων) η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν το συνέδριο, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας (WP) Mike Landry, η πρόεδρος της Europe Region WP Esther-Mary D'Arcy, ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κος Βασίλης Οικονόμου, ο Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ Γιώργος Σταμάτης, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Αθηνά Λινού, η Βουλευτής του Κ.Κ.Ε κα Αφροδίτη Κτενά, η Βουλευτής της “Ελληνικής Λύσης” Σοφία - Χάιδω Δημητρίου Ασημακοπούλου, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κος Θανάσης Εξαδάκτυλος, ο Πρόεδρος του τμήματος φυσικοθεραπείας του ΠΑΔΑ και Πρόεδρος του Ι.Ε.Θ κος Γιώργος Γιόφτσος, ο Ειδικός Γραμματέας Οργανωτικών Νομικών θεμάτων του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων,  Παναγιώτης Βαραγιάννης, παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του τμήματος φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννης Πουλής, ο Πρόεδρος του τμήματος φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών Ηλίας Τσέπης, η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας Μαρία Σακουφάκη.

Στο συνέδριο δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν (λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων) ο Πρόεδρος του τμήματος φυσικοθεραπείας του ΔΙΠΑΕ Θωμάς Αποστόλου και η Πρόεδρος του τμήματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Μαρία Τσιρώνη.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Νομικός σύμβουλος του Π.Σ.Φ Αλέξης Παραράς, ο οικονομικός σύμβουλος του Π.Σ.Φ Δημήτρης Μουλαβασίλης και ο ειδικός νομικός σύμβουλος Κ. Γκαβέρας, τα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Σ.Φ (Γενικός Γραμματέας Σπύρος Ρουμελιώτης, Γενικός Ταμίας Βασίλης Παπατσίμπας, Οργανωτικός Γραμματέας Γιώργος Μπόσινας, Κούτρας Γεώργιος Α΄Αντιπρόεδρος, Νώντας Χαρωνίτης, Δημήτρης Σταμούλης και Καραβίδας Ανδρέας μέλη του Κ.Δ.Σ) και Πρόεδροι και μέλη από τις Δ.Ε των  Π.Τ καθώς και πλήθος Ακαδημαϊκών από τα τμήματα φυσικοθεραπείας των Πανεπιστημίων, τέλος παραβρέθηκαν οι δυο εκπρόσωποι του Π.Σ.Φ στις ομάδες εργασίας της WP Europe  Νίκος Στριμπάκος -καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Λευτέρης Μπουρνουσούζης- Β΄Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Π.Σ.Φ.

Τέλος χαιρέτησαν και ευχαρίστησαν του προσκεκλημένους και τους συνέδρους ο Πρόεδρος του Π.Σ.Φ Πέτρος Λυμπερίδης, ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Ηλίας Καλλίστρατος και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Γιάννης Μαρμαράς.

Πολιτική στα οικονομικά της Υγείας και ο ρόλος της Φυσικοθεραπείας

Πριν τη τελετή έναρξης προηγήθηκε η στρογγυλή τράπεζα που είχε ως θέμα την Πολιτική στα οικονομικά της Υγείας και το ρόλο της Φυσικοθεραπείας, στην οποία συμμετείχαν: ο πρόεδρος του Π.Σ.Φ Πέτρος Λυμπερίδης, ο Κώστας Αθανασάκης, Οικονομολόγος με ειδίκευση στην Υγεία, είναι Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Οικονομικής Αξιολόγησης των Τεχνολογιών Υγείας, στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας (WP) Mike Landry και η πρόεδρος της Europe Region WP Esther-Mary D'Arcy.

Βραβεύσεις μελών του Π.Σ.Φ.

Κατά την τελετή έναρξης βραβεύτηκαν μέλη του Π.Σ.Φ που διατέλεσαν σε θέσεις ευθύνης του Κ.Δ.Σ του Π.Σ.Φ. και έχουν συνταξιοδοτηθεί, είτε στο Ν.Π.Δ.Δ είτε στον παλιό σύλλογο..

Βραβεύτηκαν οι Γιαλαμά Μαρία, από τον Πρόεδρο του Π.Σ.Φ, Καραγιάννης Κώστας, από την Πρόεδρο του Π.Τ Αττικής και Κυκλάδων και υπεύθυνη εκδόσεων Έφη Χάλαρη, Γιοβρής Νίκος, από τον Γ.Γ του Π.Τ Αττικής Σταύρο Σταθόπουλο, Τριγώνης Ευάγγελος (δεν ήταν παρών), Καζάς Μιχάλης (την πλακέτα παρέλαβαν τα τέκνα και η σύζυγος, από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννη Μαρμαρά καθώς ο Μ. Καζάς δεν είναι εν ζωή).

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων